lördag 2 juni 2018

Trump presenterar fredsplan i juni månadEtt av de allra största tidstecken, är det kommande fredsavtalet som Daniels bok talar om i kap 9. Det är förberedelser till just detta förbund, som visar hur nära vi är den sista årsveckan och vedermödans tid.
För en vecka sedan kom USA med en utmälning, att redan här i juni månad, och efter det att muslimernas Ramadan är slut, skulle Trump lägga fram ett fredsförslag för fred mellan arabländerna och Israel.

Ny förhandlare för Palestina?

Mahmoud Abbas, Palestinas ledare, som verkligen har varit emot varje tilltag till förhandling, och heller inte godkänner USA:s roll som medlare i förhandlingar med Israel, har haft problem med hälsan här på det sista. Den 83 årige ledaren, har varit inlagd på sjukhus i flera omgångar på grund av svikande hälsa. Frågan är om Abbas kommer att fortsätta sitt jobb, eller om vi kommer att se en ny ledare som kommer att förhanda med USA och Israel?

Den Saudiska fredsplanen

Jag har tidigare skrivit om den Saudiska fredsplanen, som Saudiarabien framlade i 2002. Det är ett initiativ som samtliga 22 stater i Arabförbundet stödjer, inklusive Palestina.

Förslaget går ut på att Israel ska acceptera en palestinsk stat inom de gränser som rådde före 1967 års krig, att östra Jerusalem ska vara den nya statens huvudstad, samt en rättvis och rättfärdig lösning för de palestinska flyktningarna uppnås. Kung Salman, som blev ny kung i Saudiarabien i början av 2015, uttalar sig: ”Det är dags för Israel att acceptera det (förbundet) också. Det finns inget alternativ fredsplan”.

Avslutning

Dan 9: 27 - Han skall stadfästa förbundet med de många under en vecka, och mitt i veckan skall han avskaffa slaktoffer och mato0ffer. Och på styggelsers vinge skall förödaren komma, till dess att förstöring och oryggligt beslutad straffdom utgjuts över förödaren."

Det blir intressant om den fredsplan som Trump kommer att presentera här i juni, kommer att likna den som Saudiarabien tidigare har presenterat. Allting kretsar mer och mer kring Mellanöstern, och det lilla men betydelsefulla landet Israel.

Det är precis här, att det profetiska ”förbundet med de många” kommer att ingås, och det är i detta område, att Antikrist kommer att ha sitt ursprung. Det är här de två vittnena kommer att träda fram i början av vedermödans tid, och det är här att de 144 000 utvalda judarna kommer att utgå ifrån. Men framför allt, så är det precis här, att Konungarnas Konung kommer att komma tillbaka. Han kommer för att sätta sina fötter på Oljeberget, och kommer ridandes in genom den Östra porten, för att sätta sin tron i Jerusalem.

Jesus kommer snart!Källa:

5 kommentarer:

 1. Det du skriver är helt enligt ordet. Men det jag blir lite konfunderad över är i vilken ordning som det profetiska kommer att visa sig i.
  Om det nu blir Donald som blir invållverad i freds prosesen då måste han gå antikrist ärende som jag inte kan få ihop det ordet?
  Enligt det du skriver är vi den kristna församlingen då fortfarande kvar här på jorden medans jag har hört och när jag skälv studerat profeterna så är inte vi kvar här på jorden och där efter träder en man fram och skapar fred över hela jorden under en mycket kort period innan tredje världskriget bryter ut och en mycket stor del av jordens befolkning dör, och efter detta krig kommer antikrist att åter igen få till fred en världs valuta och lura judarna till en falsk fred i 7 1/2 år sedan bryter vedermödan ut med full kraft och dom två profeterna predikar under 3 1/2 år sedan kommer märket för att handla och sälja.
  Det jag vill ha sagt med detta så tror jag inte riktigt att Donald kommer att vara så inblandad i freds prosesen och jag tror inte att araberna får östra delen av Jerusalem för nu är ju redan Jerusalem Israels huvudstad även om det bara är några få länder som erkänner det och kommer att flytta sina ambasader till Jerusalem.
  Men det är i vart fall den yttersta tiden vi lever i för det kan vi se på skeendet i världen och i Israel men hur och i vilken ordning det blir det lär vi märka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Christen,
   Tack för ditt inlägg och för att du delar dina tankar.

   För det första, så tror jag inte alls att Trump är Antikrist. Min övertygelse är, att Antikrist kommer från den muslimska delen av världen. Men det som händer nu, är en förberedelse till just detta förbund som Antikrist kommer att sluta med de många, som jag tolkar som mellan Israel och arabländerna.

   För det andra, så tror jag inte alls att församlingen är kvar på jorden när förbundet sluts och Antikrist träder fram. Det förbundet hör med till den sista årsveckan, och har med Herrens handlande med Israel att göra och inte församlingen. Om du tittar lite på min hemsida, så kommer du att upptäcka, att den samtidigt är ett försvar för just pre-trib läran, som pekar på ett uppryckande före vedermödan, eller den sista årsveckan.

   Jag hoppas att det gav svar på något av det du skriver?

   Varma hälsningar och Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 2. Juni månad har ju varit men någon fredsplan har ju inte presenterats under juni månad ,var det påhittat alltihop en så kallad önskedröm eller felskrivet så ni menade i juli månad istället kanske???

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,
   Tack för din hälsning.
   Ja, det är ju helt säkert att det inte kom någon fredsplan här i juni. Det man vet är att det pågår förhandlingar för fullt, och att en plan ligger klar. Sedan är det svårt att veta vad som händer bakom kulissen.
   Vi får vänta och se vad som händer här under sommaren.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 3. Tack! Mikael Ja det låter ju verkligen intressant hur det blir och när den falska freden på 7 år enligt avtalet kommer att äga rum som bryts efter 3,5 år när Israel upptäcker att det inte är den riktiga messias som dom väntade på. Gog kriget tvivlar jag på att det kommer att ske innan den falska freden, för enligt bibeln står det ju att när Israel har fred sen många år tillbaka då ska gog slå till och så är det ju inte nu.Men å andra sidan är ju världen helt fördärvad efter det tredje världskriget med alla dess kärnvapen osv och då tycker man ju inte att det skulle finnas så mycket att kriga om och varför skulle Gog komma då kan man undra, men jag kanske har fel, Vår herre vet ju bäst hur det kommer att bli med det.

  SvaraRadera