lördag 1 september 2018

Kommer USA att attackera Damaskus?Rykten om krig

Rykten om krig, där nationer hotar eller känner sig hotade, avlöser varandra i media och nyheter. Även om konflikter är ett globalt problem, är det ändå flera av dessa som skulle ha större konsekvens för mänskligheten, om ett rejält krig skulle bryta ut. Några av dessa konflikter är bland annat Nordkorea/USA och USA-Saudi/Iran.

Det som gör det intressant är, att flera av dessa stora konflikter ligger i Mellanöstern och Asien, som båda har en särskild plats i ändetidens utveckling. Det är områden, som uppenbarelseboken pekar på som en plats av krig, mörker, där millioner av människor kommer at få ge sina liv i vedermödans domar.  

Syrien

Jes 17:1 - Se, Damaskus skall upphöra att vara en stad, det skall bli en ruinhög.

Globalis, ett digitalt uppslagsverk, beskriver de största pågående konflikter i världen just nu, samt konflikter där FN är inne med sina fredsstyrkor. Den ena av de 27 konflikter som Globalis beskriver, är konflikten i Syrien. Det som gör den väldigt intressant, är att den är knuten till flera profetiska uppfyllanden. Den profetia som jag bland annat återkommer till ganska ofta, är profetian om Damaskus förstörelse i Jesaja 17.

Konflikten i Syrien, är en pågående konflikt mellan myndigheter, i ledning av Bashar al-Assads Baaths´regim, och flera oppositionsgrupper. Några av de länder som är indirekt involverade är Ryssland och Iran som stödjer Assad-regimen, och på andra sidan USA och dess allierade som Frankrike, Turkiet och Saudiarabien.

Fruktan för en amerikansk attack

Nu stiger fruktan för att oroligheterna tar ytterligare fart, då Ryssland hävdar att USA förbereder en attack mot den syriska myndigheten och just Damaskus, som svar på den påstådda kemiska attacken.

Vad skulle det betyda för den fortsatta utvecklingen i Mellanöstern? Det skulle naturligtvis vara ännu en droppe i den allt mer fyllda bägaren i detta spända område. Samtidigt skulle det vara ännu ett steg i profetiors uppfyllande, där Damaskus kommer att vara en skådeplats och slagfält i ändetiden. Det är verkligen dramatiska tider av profetiska dimensioner – där allt har ett klart syfte – att peka på Jesu dyrbara återkomst.

Se, jag säger er en hemlighet: Vi ska inte alla insomna, men vi ska alla förvandlas, i ett nu, på ett ögonblick, vid den sista basunens ljud. Basunen skall ljuda och de döda ska uppstå odödliga, och vi ska förvandlas." 1 Kor 15:51

Jesus kommer snart!


Källa:


8 kommentarer:

 1. Guds frid Mikael! Tack för att du skriver. Jag har läst dina skrivelser i flera år. Dina texter förmedlar en himlalängtan, som blir större och större. Jag har de sista dagarna jämfört gamla testamentets profetior och Jesu och apostlarnas ord om Kristi härliga återkomst.

  Nya testamentet lyfter fram "det plötsliga". I ett ögonblick rycks vi upp från åkern, från kvarnen. Må Gud själv själv förbereda sitt folk, att vi är redo då Han kommer. Må Gud välsigna dig i din viktiga uppgift!

  En trosbroder från Finland

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid broder, och stort tack för dina uppmuntrande ord.

   Underbart att du har varit med på denna "resa", där vi genom åren har sett födslovåndorna växa till i kraft. Jag tror av hela mitt hjärta, att uppryckandet och vår frälsares återkomst är väldigt nära nu. Dela gärna med dig om du hittar något särskilt som välsignar i ditt studerande. Det finns så många facetter och fantastiska löften.

   Tack igen - och Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 2. Guds frid Mikael!

  Ja, det är som "trosbroder från Finland" skriver, att dina texter förmedlar en himlalängtan. Och det är underbart!

  Jag läste i Uppenbarelseboken precis, i kapitel 7 om de 144'000 från Isrsels tolv stammar. Där varje stam har 12'000 som får ett sigill. Då kom jag att tänka om man i dagsläget känner till var Israels alla stammar är. Det gör man inte riktigt va? Ville bara höra om du ser detta som en del i ändetiden, att man ska "hitta" alla stammar en gång?

  Tack för det du skriver, Mikael. Och att du tar av din tid för att förmedla det du upplever som tidstecken.

  Guds välsignelse till dig!

  Emanuel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Emanuel.
   Tack för din hälsning.

   Det är underbart att dela denna himmelska hemlängtan. Det att längta efter vårt löftesland, se och ana det i fjärran. Och aldrig någonsin har det känts så nära som det gör just nu.
   Med tanke på de Israels tolv stammar, så tror jag att det sker etappvis. Redan under vedermödan kommer ju Herren att välja ut just 144 000 utvalda judar som kommer att vara Herrens evangelister och predika evangeliet om riket. Under 1000 års riket, kommer hela det judiska folket, som har fått lov till att ärva riket, känna och veta vilken stam dom tilhör. Det kommer alltså att bli fullständigt klarhet i den messianska tidsåldern om Israels tolv stammar.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 3. Kan det vara så, att de 144000 är de själar som från Jesu uppståndelse till uppryckelsen av församlingen, hafva kommit till ett segrande liv, kommit in i helgelsen? /Stig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Stig,
   Tack för att du delar tankar kring de 144 000.

   Ja, det är ju något som det har varit många tankar och gissningar omkring, som går på allt från "utvalda judar" till församlingen osv.

   När jag har studerad denna frälsningsgrupp, så måste jag säga att jag tar ordet ganska bokstavligt där, att det faktiskt är en utvald frälsninggrupp, som Herren kommer att använda på ett särskilt sätt under vedermödans tid. Jag har skrivit ett längre inlägg om det som du kan läsa och ta del av om du vil?

   http://jesus-kommer-snart.blogspot.com/2012/11/de-144000-och-de-tva-vittnen.html

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  2. Hej Mikael.

   Det du förmedlar till oss är högst relevant idag.

   I vid något lämpligt tillfälle som passar dem kommer någon av dessa länder, Turkiets, Irans samt Rysslands finna en anledning till att gemensamt ge sig på Israel.
   Förutom dessa tre länder är det fler och fler som sållar sig till skaran med skyhög inflation samt en valuta som är i fritt fall, närmast Venezuela samt Argentina


   Det får mig att tänka på uppenbarelseboken och den röda ryttarens frammarsch, där ekonomisk kollaps är högst närvarande.

   Min känsla är att USA inte är långt borta, gällande början på en ekonomisk kollaps.
   Kanske redan med början på Rosh Hashana, Firandet av nya året 9-11 september i Israel

   Guds frid till er alla

   Robert


   Radera
  3. Guds frid Robert,

   Tack för att du delar intressanta tankar. Det är precis som du beskriver det. Vi märker, ser och upplever tidens tecken på område efter område. Nikki Haley, har precis varnat och uttalat sig om, att vi ska hålla ögonen på Assad, Ryssland och Iran. Samtidigt så kommer USA mycket snart att presentera en fredsplan omkring den 25 september. Sedan har vi högtiden Rosh Hashanah om en veckas tid. Där kommer bland annat kometen 21-P att vara som närmast jorden, just den 10 september. Är det ett tecken som kommer peka på profetiska händelser? Ja, vi får se hur det utvecklar sig, men vi är snart vid denna tidens avslutning och Jesu dyrbara återkomst.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera