torsdag 28 mars 2019

Den viktigaste frågan just nu!Israel

Jag vill börja med att skriva några tankar som rör sig om Israel, och allt det som händer just nu. Israel har ”ägt” överskrifterna här på det sista, och jag tänker, att det är naturligt med tanke på att Mellanöstern och särskilt Israel, är centrum för ändetidens profetiska utveckling.

Israel blev en självständig nation 1948, och vi befinner oss just nu i det 70:e året, som får sitt slut den 14 maj om ett par månader. Samtidigt är det val i Israel här den 9 april, där utfallet blir mycket viktigt för Israels framtid. Vissa rabbiner har uttalat sig om, at dom har funnit den utvalda messias, och att denne kommer att bli presenterad precis efter valet den 9 april. Jag undrar om denne person, som judarna tar emot som deras ”messias”, är den samma som den Bibeln kallar Antikrist?

Trump erkänner Golanhöjderna

En annan stor nyhet är Trumps uttalande, att USA vill erkänna Golanhöjderna som israelisk mark. Det var ett område som Israel beslag tog under sexdagarskriget, men som betyder mycket för Israels säkerhet. Den sista färska nyheten är, att Rumänien, som första land i Europa, flyttar sin ambassad till Jerusalem, som ett tecken på Rumäniens erkännande av Jerusalem som Israels huvudstad.

Är allt det här tillfälligheter som utspelar sig just nu, eller är det ändetidens profetiska öga, som ställer sin skärpa på det som den sista årsveckan och Jesu återkomst handlar om?

Jordens magnetiska poler har flyttats

Enligt forskarna har polerna inte bytt plats i nästan 800 000 år, men nu skulle det alltså vara officiellt, att polerna har rört på sig och flyttat position. Dom senaste 160 åren, har magnetfältet avtagit, vilket tyder på, att en pol-vändning kan vara förestående – något som vi vet kan ha kolossalt konsekvenser för hela mänskligheten på jorden.  

Los Angeles slår nytt värmerekord

LA upplevde värmerekord här i februari, och har temperaturer, som man inte har upplevt de senaste 130 åren. Jorden kokar, och forskarna har varnat för att dom nästa fem åren blir ännu varmare än tidigare, men följder som torka, översvämningar och extrem hetta.

Ryska plan har landat i Venezuela

Jag har tidigare skrivit om Venezuela, som har blivit något som kan utveckla sig till en internationell kris, med USA på ena sidan och Ryssland på den andra. Ryssland som vill hjälpa Venezuela, har tidigare varnat USA för att blanda sig. Nu har Ryssland tagit ytterligare ett steg, och har börjat att sända trupper till landet. Två ryska stridsplan landade på Venezuelas flygplats i lördags med cirka 100 soldater ombord.

Avslutning

När man upplever tecken som är så intensiva och kompakta, får man både en känsla av att varna och slå larm, och jubla och fröjda sig på en och samma gång. Men om det är sant, och det nu är på det sättet, att vi faktiskt står inför en av historiens mäktigaste händelser, nämligen uppryckandet av Guds församling och de dödas uppståndelse. Ja, då blir man väldigt ödmjuk i hjärtat, och man har mest lust till att böja sig och stilla sig i ödmjukhet inför Herren. Man känner en vädjan att komma inför Guds tron, överlåta sig själv på nytt, och lägga den korta tid vi har tillbaka i Herrens hand.

Den viktigaste frågan som varje enskild människa kan ställa sig själv just nu är, hur det egentligen står till med tillståndet i våra hjärtans? Har vi försonat oss med Herren, och har vi upplevt evighetens frid i våra hjärtan? Svaret på den frågan, kommer att vara avgörande för den tid vi kommer i mötes. Konsekvensen kommer att vara uppryckandet och nåden att få möta vår frälsare på himlens sky, eller den att finna sig själv, kvarlämnad i ett obeskrivligt mörker och kaos.

Jesus kommer snart!
Källa:


6 kommentarer:

 1. Halleluja Jesus kommer GVD

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amen Syster! Ja, han kommer, men lön, tröst och fullständig göttgörelse till sina barn. Våra hjärtan ropar Halleluja, och du vår Herre kom!

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 2. Jesus kommer snart ! För fyra år sen fick jag på Cypern på en semester en syn en morgon när jag vaknade och sträckte mig efter min bibel
  Jag såg Jesus på skyn
  Två ord kom till mig
  Förbered er !!
  Sen försvann synen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Titti,

   Tack för att du delar denna underbara och stärkande syn. Både tecken i himlen och på jorden, men också direkta och personliga tilltal från Herren bekräftar Jesu komma och den tid vi lever i.

   Vi lever i den förberedande tiden, för Herrens återkomst. Helt fantastiskt.

   Guds underbara frid

   Hälsningar

   Mikael

   Radera
 3. Jag hade också ett tilltal från Herren en december natt 2011 3 minuter innan det att jag skulle stiga upp för att gå till mitt jobb, då han talade om för mig att vi flyttar hem till sommaren och jag blev ju klar vaken med en gång när herren talade om detta för mig så jag tänkte ju det då blir det nu till sommaren 2012 men så var det ju inte som herren menade utan att hans uppryckande kommer att ske till sommaren det året han har bestämt när hans tid är inne för att hämta hem oss. Han vill förbereda oss frälsta för att snart kommer det att ske så att vi då är redo när det är dags.Dessutom var jag på en konsert med sion gospel med samuel ljungblad i Hässleholm för några år sedan då när jag satt och lyssnade på konserten då fick jag en syn på väggen bredvid scenen dök det upp ett gult stort kors och jag blev så förvånad/Förundrad över det jag såg och tittade en stund på det naturligtvis men blev samtidigt förbryllad har de, scen arbetarna format ett sådant ljus just för denna konserten?? Och började att titta mig omkring i lokalen men det fanns ju inget sådant som anspeglade på det,sen såg jag inte den synen längre som herren hade givit mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Niklas,

   Något av det starkaste som finns, är när syskon delar det som Herren på ett övernaturligt sätt ger till sina barn. Stort tack för att du delar ditt vittnesbörd, om hur Herren har talat till dig. Som du säger, så förbereder Jesus oss, och talar om för oss vilken tid vi lever i, så vi är förberedda på hans återkomst. Det ville vara fantastiskt, om det just var denna sommar som Herren valde att komma! Vi får hoppas och längta!

   Guds rika frid

   Hälsningar

   Mikael

   Radera