söndag 28 april 2019

105 kyrkor attackeras varje månadBombattentaten har återigen kastat ljus över förföljelsen och våldet mot kristna över hela världen. Kristna är utan jämförelse, den mest religiösa grupp i världen, där tal visar, att var femte minut får en människa lov till att ge sitt liv för evangeliet. I följe organisationen ”Open door”, så attackeras i genomsnitt 105 kyrkor varje månad.

Katedralen i New York

Bland annat har vi upplevt en våg av attacker här på det senaste i Frankrike, där tio kyrkor har drabbats sedan februari. I New York har samtidigt en man gripits utanför katedralen St. Patricks Cathedral. Mannen var utklädd som filosofiprofessor, och hade gasflaskor och tändvätska med sig. Han blev tagen i att göra ett uppenbart försök på att kopiera vad som hände i Paris, och arresterades och anklagades för försök till brand och hänsynslös hot.

Avslutning

Fil 1:29 - Ty för Kristi skull har ni fått nåd, inte bara att tro på honom utan också att lida för hans skull

Vi upplever en massiv förföljelse av kristna i mellanöstern just nu, där många kristna betalar ett högt pris för evangeliets skull. På flera ställen i världen försöker muslimer och extrema religiösa grupper att helt enkelt utrota kristna, där kyrkor bränns, och hus och affärsverksamhet förstörs. Kristna blir fångade och hålls som gisslan, och blir samtidigt tvingade att ge upp deras tro. Cirka 75% av alla religiösa grupper som är förföljda runt om i världen är kristna, som resulterar i att tusentals varje år dödas och förföljs för namnet Jesu skull.

Ondskan och motståndet mot Jesus kommer aldrig att bli mindre, men tvärtemot är förföljelsen mot Guds församling, ett tidstecken som vittnar om denna tidens slut.

Jesus kommer snart!
Källa:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar