fredag 3 januari 2020

Utombiblisk profetia som talar om ett snarligt uppryckande”Då val hålls i Israel, men ingen regering bildas är Messias ankomst nära.”

Jag hittade en högaktuell och mycket intressant artikel på apg29 hemsida, som är skriven av Holger Nilsson. Det är en utombiblisk profetia som tar utgångspunkt i en helt konkret situation, som Israel just nu befinner sig i. På samma gång är profetian knuten till ändetiden, och Jesu återkomst.

Yitzhak Kaduri

Profetian kommer från Yitzhak Kaduri, som var en högt aktad och karismatisk rabbin i Israel. Han var känd för att ha fotografiskt minne och kunde memorera både Bibeln, Talmud och andra judiska skrifter. Hans son, David Kaduri, berättar att han i det sista året innan sin död, hade mött Messias i en syn, och nästan bara drömde och talade om Messias och hans snara komma. Kort före sin död, avslöjade och skrev Yitzhak namnet på Messias på en lapp som skulle förseglas till han död. Sedeln skapade mycket röra, då det visade sig att det var Yashua, Jesu namn som stod på sedeln. Det är alltså samma rabbin som delar ytterligare en profetia som är knuten till Messias återkomst. 

Holger Nilsson skriver följande:

40-årig profetia

”Det är en 40-årig profetia som nu kan anknytas till den aktuella situationen i Israel. Profetian kommer från rabbinen Yitzhak Kaduri som var en märklig man se foto här ovan. Inte bara därför att han blev 108 år då han avled 2006.
Han var en högt aktad, lärd och älskad lärare för många judar. Att så var fallet, det ger väl antalet av de som följde hans begravningståg som följdes av cirka 300 000 och Jerusalem var klätt av affischer som proklamerade sorg över den bortgångne rabbin Yitzhak Kaduri. Hans livsstil var den mycket enkla. Han levde ett liv i fattigdom, han åt lite, pratade och talade sällan. Trots detta så vann han mångas öron, när han väl framförde något.

Profetian

Han uttalade sig sällan men då han gjorde det skrevs det ner vad han sa. För 40 år sedan frågade man honom hur Messias ankomst syns i den praktiska politiken om Israel, eller syns den där? Hans svar var kort:

”Då val hålls i Israel, men ingen regering bildas är Messias ankomst nära.”

Så är situationen nu i Israel. Det är första gången i Israels historia som man inte har kunnat bilda regering. Dessutom är bilden så att Israel haft två val i år utan att det lett till regeringsbildning”.


Allt ska prövas, men den situation som Yitzhak Kaduri beskrev i sin profetia är precis den vi upplever just nu. Planen är att israelerna ska rösta den 2 mars om ett par månader. Det betyder, att vi i princip har ett par månader kvar om denna profetia ska visa sig hålla. Det är väldigt intressanta och spännande tider.

Jesus kommer snart!

8 kommentarer:

 1. Ja det är verkligen spännande tider nu,jag tror extra mycket på denna profetsian därför att herren själv hade talar till mig en december morgon år 2011 3 minuter innan det att jag skulle väckas av klockradion kl 5.00 på morgonen för att gå till jobbet då talade herren till mig och sa vi flyttar hem till sommaren jag blev klar vaken med en gång och trodde att det var till sommaren året framför men det var det inte herren ville bara förbereda mig att när han kommer tillbaka då sker det till sommaren vilket år det sen är det upptäcker man då och mer behöver man faktikst inte veta för annars hade man glömt bort att utföra guds vilja/uppdrag som vi alla har att föra fram herrens evangelium om honom och bara gått och tänkt på att just det året och den sommaren då hämtar herren hem oss frälsta.Guds frid och rika välsignelse mikael ps Den bästa och helt perfekta hemsidan att skriva på till skillnad från Christer Åbergs så det var skönt att du kom igång igen, denna hemsidan har alla glädje av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Niklas.

   Stor tack för det du delar med dig.

   Det var ett väldigt starkt ord du fick av Herren i 2011 som kan ge en indikation till när Herren kommer tillbaka. Även om jag tror att Jesus kan komma tillbaka när som helst, så tittar jag alltid lite ekstra på tiden mellan påsk och pingst, och det stämmer ju bra överens med det du själv upplever.

   Det kan se ut som att 2020 kan bli ett helt särskilt år, där uppryckandet aldrig har varit mer angeläget än nu. Som du skriver får vi "arbeta medans vi väntar, och vänta medans vi arbetar" - så vi får fortsätta att sprida evangeliet i den korta tid vi har kvar.

   Tack igen och Guds rika välsignelse

   Hälsningar

   Mikael

   Radera
 2. Guds frid Mikael och tack för att du återkommit till skrivandet. Ja, det känns verkligen som att något är på gång nu i världen. Känns som att allting sammanfaller just nu. Exempelvis denna profetia och den om allén i Västerås där träden skulle nå en viss höjd då Jesus kommer tillbaka. Den gamla kvinnan i Valdres och hennes syn. Ett just nu jättefarligt läge i Mellanöstern. Apokalyptiska scener i Australien med dess megabränder.

  Hälsningar Björn Ekholm Grimsås

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Björn

   Tack för din hälsning.

   Ja, det profetiska ordet lyser kraftigt som det är just nu, där vi ser tydliga tecken på Jesu återkomst.

   Jag känner också till profetian om eksempelvis träden i allën i Västerås, och som jag förstår det har träden den höjden just nu.

   Situationen vi upplever mellan Iran och USA, ser jag som en fortlöbare till GOG/Magog kriget - där Iran kommer att vara en av dem som kommer att attackara Israel. Samtidigt så tror jag inte att församlingen kommer att få lov till att uppleva GOG kriget, så det är ännu ett tecken på att vi närmar oss vår slutliga hemfärd med hast.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 3. Tack för att du är igång och skriver igen! Det är spännande tider. Har du någon mejladress man kan mejla till?

  Mvh Britt-Marie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Britt-Marie

   Tack för din hälsning.

   Jag har desvärre valt att begränsa dialogen till hemsidan här, men var det för att du hade behov för att dela något?

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 4. Jag gör vår församlingstidning och ville göra en intervju med dej. För du bor väl inte i Sverige?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter väldigt spännande. Du kan nå mig på följande mail:

   mikaelwalfridsson@gmail.com

   Hälsningar

   Mikael

   Radera