måndag 10 februari 2020

Gud, HERREN Gud, talar och kallar jorden, allt mellan öster och väster!


När Nancy Pelosi rev sönder Trumps tal i tv häromdagen, var det en symbolisk handling som visar hur splittrad USA och den är världen är, men också en bild som visar att vi är på väg mot en kommande kollaps? Det som på pappret ser ut som en hållbar lösning, och på områden där människan i sin egen kraft försöker ge ett svar på dom omöjliga omständigheter vi står inför, kommer utan undantag att sluta med en fullständig upplösning.

Kors på himlen i JerusalemEtt tecken på himlen har fått uppmärksamhet i Israel. Det var ett moln på himlen i Jerusalem som visade sig i en formation som ett kors. Många har omtalat det som ett tecken eller budskap från Gud, som handlar om Jesu snara återkomst.


Jätteinvasion av ökengräshoppor


Delar av Afrika har upplevt massiva invasioner av gräshoppor som påminner om en av Egyptens tio plågor, där gräshoppor invaderade landet och förstörde odlingar (2 Mos 10:4). På samma sätt upplever delar av Afrika liknande tillstånd där miljarder av gräshoppor invaderar och äter allt i sin väg. Plågorna bedöms att vara den värsta i sitt slag på sjuttio år.


Israel har börjat kartlägga områden på Västbanken


I den fredsplan som USA presenterade, föreslås att flera områden på Västbanken blir israeliska. Det var Netanyahu som nyligen har gett uttryck för att Israel har börjat kartlägga Västbanken, med tanke på en snarlig annektering. Netanyahu säger att ”Vi är redan på väg att kartlägga området som enligt Trump-planen kommer att vara en del av staten Israel”.  


Avslutning

När Herrens tempel var färdigbyggt blev det invigt med ljudet av präster som blåste i trumpeter. När Herren i vedermödans tid kommer utgjuta domslut över den här jorden, så sker det när änglarna blåser i trumpeter för att förkunna att domslut är på väg. När Herren på en given tidpunkt kommer att hämta sin församling och väcka dom döda till liv, så sker det på befallning av en Guds basun. Det verkar som att Herren älskar trumpeter, och använder dessa för att proklamera viktiga händelser och tider. Församlingen är på samma sätt Herrens trumpet. Vi är satta att blåsa i alarm, för att vara en väckarklocka i den här världen, med uppgift på att peka på den kommande brudgummen. En trumpet som talar det Herren lägger på församlingens hjärta, med det budskap han önskar att tala.

”Gud, HERREN Gud, talar och kallar jorden, allt mellan öster och väster” (Psaltaren 50:1)

Jesus kommer snart!

4 kommentarer:

 1. Det kommer att bli ännu mer spännande tider framöver det är så mycket som händer nu och det går dessutom med hast nu, ett tu tre så har man lämnat den här världen för en annan värld där bara skönheten råder evig tid där vi får träffa våra frälsta bröder och systrar igen som har gått före (avsomnat i tron på sin frälsare).Alltid lika spännande och roande att läsa dina artiklar Guds frid och rika välsignelse Mikael

  SvaraRadera
 2. Guds frid Niklas och tack för ditt inlägg.

  Den här tidens tyngd och mörker väger lätt jämfört med vårt kommande eviga hem i himlen. Vad är det viktigt att Jesu återkomst blir vårt hopp och tröst i denna sena tid och i vår vandring.

  Varma hälsningar

  Mikael

  SvaraRadera
 3. AMEN Herren kommer mycket snart GUDS rika välsignelse till dig TACK för ALLT du delar med till oss

  SvaraRadera
 4. Guds frid Marianne

  Taxk för din hälsning. Jag hoppas att allt står väl till med dig.

  Ja, vår Herre kommer mycket snart!

  Varma hälsningar

  Mikael

  SvaraRadera