söndag 9 augusti 2020

Bruden ropar ut efter brudgummens ankomst!


Kära Syskon,

För ett par dagar sedan, gav en amerikansk tidning utryck för, att den pandemi vi upplever just nu, är bara en ”dress rehearsel”, det vill säga en generalrepetition inför det som ska komma. Totalt är vi på väg mot nästan 20 millioner smittade, cirka 700 000 döda och millioner av människor som har blivit arbetslösa och förlorat sitt jobb. 

Hur kommer dom nästa månaderna att utveckla sig? Vilka konsekvenser kommer det ha för världsekonomin, och på vilket sätt kommer det att påskynda en ekonomisk krasch och Antikrists framträdande? Vi kan bara gissa hur hösten och den kommande tiden kommer utveckla sig. En sak är säker – vi är med stormsteg på väg mot Jesu återkomst och vedermödans tid.

Mellanöstern i profetisk ljus

Andra intressanta nyheter vi har upplevt här på det senaste, är bland annat Israel som har genomfört militära attacker mot Syrien, nära huvudstaden Damaskus. Det betyder att relationen i Mellanöstern blir allt mer spänt och GOG/Magog profetian kommer allt närmare ett uppfyllande. Netanyahu har föreslagit nyval i Israel, som ska förgå i november här i höst. Det betyder att profetian om Messias återkomst, innan en regering är på plats, lever i allra högsta grad. Dom väntande judarna i Israel, blir allt mer uppmärksamma på att vi närmar oss tidpunkt för Messias framträdande. 

Rabbinen Chaim Kanievsky har frimodigt proklamerat, att Messias redan är mitt ibland oss! Samtidigt så återvänder allt fler judar till sitt hemland Israel, och i ett så stort antal, att den israeliska regeringen tvivlar på om dom har möjlighet för att ta hand om alla dessa judar som återvänder på en och samma gång. När judarna församlas och vänder åter till Israel, är det ett stort tidstecken som är förutsagt i Guds ord. Samtidigt vet vi, att det är först vid tusenårsrikets början, att alla jordens judar kommer att vara församlade i Israel och i det messianska riket.

Avslutning

På samma sätt som i Uppenbarelseboken, där Anden och bruden, säger ”Kom”, så avslutar bruden sin appell till brudgummen i Höga Visan, där hon säger ”Skynda, min vän”. Det är ett utryck för den längtan och saknad som bruden har efter att bli återförenad med sin brudgum och älskade. I Höga Visan, ger samtidigt brudgummen uttryck för sin kärlek, där han säger: ”Vad du är vacker, min älskade, vad du är vacker” Brudgummen fortsätter och ger uttryck för sin kärlek, där han säger - ”Du har fångat mitt hjärta, min syster, min brud, du har fångat mitt hjärta med en enda blick”. (Höga Visan 1:15, 4:9) Höga Visan är den utryckta kärleken mellan brud och brudgum, där bruden säger, att ”min vän är min och jag är hans”. Vi är Herrens älskade, kallade och utvalda. Vi är hans förlossade och egendomsfolk. Vi är den förlösta brudeskara som väntar, bidar och hoppas på att hennes älskade vänder åter. Må han snart komma och väntetiden bli kort.

Guds rika välsignelse

Mikael


Källa:

10 kommentarer:

 1. Svar
  1. Amen Syster! En förenad längtan från bruden till sin brudgum.

   Maranatha!

   Radera
 2. Broder Mikael!

  Tack för dina updates. Ja tiden är kort och snart är det natt då ingen mer kan verka... Många kristna sover och tar ingen notis om de profetiska tingen. Man bryr sig helt enkelt inte. Andra är helt ovetande pga ingen eller liten undervisning i det Profetiska Ordet. Sorgligt. När jag blev frälst, på mitten av åttiotalet, var talet om Jesu återkomst levande. Nu är det sällsynt...

  Därför är dina artiklar så viktiga. Må du orka att fortsätta skriva och undervisa om världsläget kopplat till de Bibliska profetiorna och Jesu återkomst.

  Halleluja, Han kommer snart tillbaka! Marana ta!

  Fridshälsningar
  Ulf Schager

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Broder för din hälsning och för att du delar din tyvärr tråkiga upplevelse, och avsaknaden av talet om Jesu återkomst.

   Det var Lewi Pethrus som skrev att "när talet om hans återkomst tystnar, då är han nära".

   Må Herren ge oss kraft och nåd att fortsätta varna och ropa ut om Herrens imminenta och nära komma.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 3. Även profetian om att Netanyahu måste/tvingas angripa Iran innan han slutar/avgår som statschef/premiärminister lever också i allra högsta grad och efter nästa eventuella val eller mindre än de 18 månaderna som han fick sitta innan han måste skifta med sin motståndare Benny Gants så måste det ha skett om den profetian ska gå i uppfyllelse för jag tror inte han överlever ett val till så många som protesterar mot Bibbi Netanyahu numera mot både det ena och det andra.

  Hälsningar


  Niklas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Niklas,

   Precis - och samtidigt finns det en del profetior om kommande krig mellan Iran/USA och Israel.

   Jag har skrivit lite om det här:

   http://denytterstatiden.blogspot.com/2019/06/iran-och-det-profetiska-ordets.html

   Det är spännande tider!

   Hälsningar

   Mikael

   Radera
 4. Hade en otäck drömsyn nu på morgonen 13/8 där flera villor stod i brand och där vissa hus redan brunnit ner i mitt område på vår gata längre ner och på tvärgatan en bit bort och jag gick omkring och såg denna förödelsen samtidigt som jag insåg att mitt hus hade klarat sig och husen närmast runt omkring mig och tanken som kom upp mitt i allt detta var jag/vi är ju kristna + min ena granne det är det som har gjort att vi klarat oss vår herre skyddar de som tillhör honom mot alla möjliga faror som dyker upp och just när jag tänkte ta upp mobilen och fota av och göra en video av allt som brunnit ner då väckte herren mig /vaknade jag till och insåg att det hade inte hänt i verkligheten.Herren varnar för bränder/krig men han skyddar de som tillhör honom i alla lägen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack broder för att du fortsätter att dela dina drömmar som Herren ger dig.

   Det välsignar och berikar

   Herrens välsignelse

   Mikael

   Radera
 5. Abraham avtal undertecknad fredsavtal

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack - jag har precis uppdaterat "Israel sidan" med den stora nyheten. Ganska intressant att det heter "Abraham avtalet". Det är en intressant utveckling, som tydligt visar och pekar på att det "stora" avtalet, som Antikrist kommer att ingå med Israel inte är långt borta.

   Guds rika välignelse

   Mikael

   Radera