söndag 30 augusti 2020

Det kommande avtalet med arabvärlden


”Vi behöver inte leta efter tidens tecken – vi lever mitt ibland dem”. Ja, det blir allt mer tydligt, att tecken som pekar på den absolut avgörande och avslutande tiden, händer här och just nu! Det händer avgörande saker i Mellanöstern, där länder som tidigare har varit i krig med Israel, börjar få en allt mer ”normal” relation, och till och med börjar ingå fredsavtal. Det första landet var Förenade Araberemiten, men andra länder står klara till att göra det samma. Vi vet, att det här är tydliga bekräftelser på ett snarligt uppfyllande av Daniels profetia, och något som pekar på att vi är långt framme i ändetidens profetiska tidslinje. Om någon skulle tvivla – så kommer Jesus mycket snart tillbaka!

Historisk fredsplan mellan Israel och Förenade Arabemiraten
Världen över talar om den historiska fredsplan som ingicks här i augusti, när Israel och Förenade Arabemiraten skrev under ett fredsavtal. Det som gör det här till ett historiskt avtal, är att vi inte har haft andra arabländer som har gjort det samma sedan 1994, då Israel underskrev ett liknande fredsavtal med Jordanien. För mig är det bara en bekräftelse, att arabvärlden snart är redo för ett brett fredsavtal med Israel. Det är det avtal som Daniels bok kallar "förbundet med de många", och som Antikrist kommer att stå bakom. Det är det som kommer att vara startskottet till den sista årsveckan, och vedermödans tid.

Israel är nära ett fredsavtal med Sudan
Det är inte bara Förenade Arabemiraten som närmar sig Israel. Många menar att Sudan är nästa land som kommer att ingå ett liknande avtal. Häromdagen flög amerikanska plan från Tel Aviv till Sudans huvudstad Khartoum, som är det första officiella flyget någonsin mellan dessa två länder. Tekniskt sett ligger Israel och Sudan i krig med varandra, så det skulle vara ett jättesteg mot fred i regionen. Enligt amerikanska källor, kan också Bahrain och Oman stå på tur.

Avslutning

Vilka fantastiska tecken vi upplever i dessa dagar, och i denna tid. 1948 fick vi se Israel som en återfödd nation, och nu, cirka 70 år senare, börjar vi se konturen av ett brett erkännande av staten Israel, och ett kommande förbund som arabvärlden kommer att ingå med det judiska folket. Dessvärre står förbundet inte för fred och säkerhet, som efterfrågas i ögonblicket. Jesaja 28:15 ger uttryck för, att detta förbund, inte mindre är ett förbund med självaste döden, som kommer att betyda stort lidande och mycket motstånd mot Israel och det judiska folket. Antikrist mål kommer vara att utrota det judiska folket, för att tillintetgöra Guds löften och bibliska profetior. Min tro är att Guds församling inte kommer att uppleva detta avtal, men att vi är borttagna och hämtade hem till vår himmelska boning, innan det för sitt slutliga uppfyllande. Men när vi ser att det börjar ta form och när vi ser ett förarbete till uppfyllandet av ändetidens profetior, så är det tid att vi lyfter våra huvuden i förväntan till Herrens återkomst – för då är tiden nära.

Guds rika välsignelse

Mikael


Källa:4 kommentarer:

 1. Ja det ska verkligen bli spännande att följa resten av 2020 och se hur mycket mer som kommer att hända runt om i vår värld och om det kommer att accelerera ännu mera utöver det vi har upplevt hittills om t.ex. danas profetia kommer att slå in eftersom herren så väldigt gärna ville att folk skulle få veta det som herren hade talat om för Dana så måste det helt enkelt vara något alldeles speciellt med den profetian som vi här nere inte kan förstå så här på förhand.

  Hälsningar

  Niklas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid broder,

   Det är SÅ spännande. Vi lever i en tid där ouppfyllda profetior blir uppfyllda, och löften som har med ändetiden att göra. Vi kan med glädje och spänning se fram till på vilket sätt att Herren kommer att fullborda sitt ord här till hösten. Vi kan hoppas att vi får lov till att uppleva Herrens underbara återkomst.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 2. Svar
  1. Amen - Kom snart tillbaka underbare Herre, till din väntande brud och folk!

   Maranatha

   Radera