onsdag 27 januari 2021

Tusenårsrikets sista och avgörande slag

 


UPP 20: 7-10 - Och när de tusen åren har nått sitt slut ska Satan släppas ut ur sitt fängelse. 8 Och han ska gå ut för att förleda folken vid jordens fyra hörn, Gog och Magog, och samla dem till striden. Deras antal är som havets sand. 9 De drog upp över hela jordens vidd och omringade de heligas läger och den älskade staden. Men eld kom ner från himlen och förtärde dem. 10 Och djävulen som hade förlett dem kastades i sjön av eld och svavel där också vilddjuret och den falske profeten är. Och de ska plågas dag och natt i evigheters evighet.

Vi hade sett det komma, och vi visste att det var på väg. På den normalt molnfria himlen hade små svarta moln bildats som bådade om andligt oväder.  Guds ord skulle uppfyllas, och vi skulle uppleva det slutliga upproret innan evighetens slutmål var nådd. Men ändå kunde man inte låta bli att vara förundrat över utvecklingen, och det som hände här i den avslutande delen av tusenårsriket.

I lite över 1000 år hade vår frälsare suttit på sin tron i det uppbyggda templet i Jerusalem. Där hade Herren skipat rätt och styrt folkslagen med sin järnspira. Änglarna hade farit upp och ner vid Herrens tron, och Guds härlighet hade bokstavligt talat tagit sin boning mitt ibland oss. Men samma människor som hade sett honom bryta himlens sky och en gång besegra Antikrist och hans härar, var nu samma människor som helt plötsligt hade vänt Herren ryggen. Det kändes i atmosfären att något inte var som det brukade vara, men vi visste. Det var en sista prövningens tid som nu gick ut över jorden, och de människor som gick in i sina naturliga kroppar eller hade blivit födda under detta Gudsrikes tid på jorden, skulle testas en sista gång. Samma ängel som hade fångat draken och låst inne honom i djupets avgrund, hade nu släppt honom fri. Det var en sorlig händelse, men den var nödvändig. Dessa människor som inte kände syndens konsekvens, eller aldrig hade fått lov att välja sida, var nu tvungen att ta ett val. Även genom deras själ skulle ett svärd gå.

Det var en ganska snabb mobilisering och allting gick överraskande fort. Satan visste att hans tid var snar och att han mycket snart var helt färdig med att plåga, slakta och förgöra människan och Herrens skapelse. Han och självaste döden skulle kastas i den brinnande eld-sjön, till evig tid och dom. Det värsta var, att han en sista gång skulle bli tvungen att böja knä inför Gudasonen och erkänna sitt nederlag. Hatet och tanken om det kommande nederlaget och domen, drev honom att handla snabbt. Ett sista försök att mobilisera en här för att förgöra Herren och överta Guds tron.

Jag såg det med mina egna ögon. Jag kunde se hur människor, som tidigare gick till Herrens hus i Jerusalem för att tillbe Konungarnas Konung, nu hade mörker och ondska i sina blickar. Dom sänkte blicken när man gick förbi och deras ansikten strålade inte längre av renhet och frimodighet. Dom var förförda av Satan med hans urgamla knep, att människan kan klara sig själv och mycket bättre utan Herrens hjälp. Det gavs ett löfte om, att utan Jesus och det heliga Jerusalem, så kunde människan själv inta den platsen och förverkliga deras ambitioner och drömmar. Dom kunde bli deras egen gud. Det var tid till att göra upp med detta enväldiga styre, där en person skulle bestämma vad som är rätt och vad som är fel, vad som är heligt och vad som är orent.

Det avgörande slaget

Jag hade njutit min himmelska kropp de sista 1000 åren, och hade obesvärat rört mig mellan det himmelska och det jordiska Jerusalem. Jag tjänade Herren med ett glatt och överlåtet hjärta, och tog ut på alla missioner och uppgifter Herren skickade mig. Jag hade haft förmånen att fira en underbar bröllopsfest i himlen, tillsammans med alla de uppståndna troende. Jag hade varit en del av den här som följde med Herren mot jorden, för att rädda den sista skaran mot Antikrist angrepp. Jorden var förstörd av vedermödans utgjutelse. Men ganska snabbt blev det bättra, och skapelsen fick den pånyttfödelse den så länge hade längtat efter. Det blev bokstavligt talat ett nytt Eden och ett paradis på jorden. Geografin, vetenskapen och historieböckerna skrevs om, så det nu var sanningen som undervisades i skolorna för de barn som växte upp. Döden blev sällsynt, och det var ingen längre som dog i en tidig ålder. Djuren och jorden grönskade och Herrens härlighet uppfyllde den.

Vi hade fått en förvarning från Herren att det hade lyckats Satan att mobilisera en här, som nu var på väg mot Jerusalem. Men det blev aldrig en riktig strid eller den konfrontation som fienden hade hoppats på. Det var en här som var samlad från hela jorden, och det lyckades att omringa Jerusalem. Men dom kom aldrig längre och det blev inte till mer. Herren Gud sände helig eld från himlen, och helt enkelt förtärde dessa människor som hade vågat gå emot Herren och hans heliga. Slaget var slut och det blev tyst. Ganska snart efter skulle dessa människor stå inför den vita tronen, för att få sin rättvisa dom.

Böcker öppnas

Sedan fick jag se något unikt och storslående. Vi var inte med från begynnelsen när Herren skapade himmel och jord, men den här gången fick vi lov till att vara med. Med egna ögon fick vi se på när jord och himmel fick fly från Herrens ansikte, och vi fick se den heliga staden komma ner från himlen som en smyckad brud för sin brudgum. När jag såg denna underbara syn, visste jag att det skulle vara vår kommande och eviga hem. Med det samma kunde jag känna att här hör jag till.

Jag såg en såg en stor tron ställas fram, och Skaparen satte sig på tronen för att hålla dom. Vi såg makter och myndigheter och alla människor som någonsin levt och funnits till, väcktes till liv. Böcker öppnades och människor blev nu dömda efter deras gärningar, allt efter vad som stod i böckerna. Det här var människor som var dömda till en evighet utan Gud och skulle få sitt rättmässiga straff. Vi såg eldsjön öppna upp sitt väldiga gap och tacksamt ta emot det som blev det givet. En tjock svart rök stod upp ifrån den, en rök som vittnade om Herrens rättfärdighet och helighet.

En ny tid

Nu började en ny tid. Vi kände inte så mycket till den, men i våra hjärtan visste vi att det skulle bli underbart. Det som låg framför oss var något som Herren hade förberett sedan urminnes tid, och var långt mer underbart och härligt än något vi kunnat be, tänka eller föreställa oss. Ondskans makt var bruten för evigt, och död, sjukdom och synd hade utspelat sin roll. Jag skyndade mig framåt. Jag kunde inte vänta längre, jag ville bara gå in.

 

Guds rika välsignelse

Mikael  

19 kommentarer:

 1. Tack för ett trösterikt inlägg. Segern är vunnen! Icke att förglömma när man befinner sig i ett krig, även om sista slaget ännu inte skett. Lovad vare Herren Jesus amen amen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Erica,

   Tack för din uppmuntrande hälsning. Om det skulle vara så att du upplever krig i ditt liv just nu, ber jag om att Herren på ett särskilt sätt ska omsluta dig med sin nåd och kraft, och att du ska få lov till att uppleva att Herren strider för dig!

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 2. UNDERBART! Herre JESUS kom, kom! I JESU namn AMEN <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amen! Kom dyrbare Frälsare och Kung!

   Maranatha

   Radera
  2. Mikael kan jag Holger komma i kontakt med dig Smsa mig Holger på 076 20 68 943

   Radera
  3. Hej Holger,

   Av princip så har jag kommunikation genom mail. Så har du en mailadress jag kan nå dig på?

   Hälsningar

   Mikael

   Radera
 3. Jag undrar var texten kommer ifrån när jag läste, är detta ett utdrag ur volym 2 av nästa bibel? Riktigt gripande bra text. Klockslag 153 upptagandet av fiskar i nätet på högra sidan.

  Mark 13:35
  Watch ye therefore: for ye know not when the master of the house cometh, at even, or at midnight, or at the cockcrowing, or in the morning:

  SvaraRadera
  Svar
  1. Käre Broder,

   Tack för en välsignad hälsning.

   Texten är något jag själv har skrivit, med utgångspunkt i Upp kap 20. Det är ju en fiktiv text, men ett scenario som vi kan föreställa oss kan hända just i sista skedet av 1000 årsriket.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 4. Mitt nästa inlägg kommer faktiskt att vara ett längre inlägg, som just tar upp ämnet tusenårsriket, syftet med det och församlingsens uppgift i det. Det glädjer jag mig till att dela med er här i nästa vecka.

  Guds rika välsignelse

  Mikael

  SvaraRadera
 5. Skulle Var intressant att veta de som skriver här vilken församling/sekt de tillhör? Känns lite fanatiskt, likt Jehovas vittne, maranatha eller livets ord

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst, här finner Du fullt av fanatiker om Du inte är kristen, inte tror på bibeln ord och i synnerhet om Du inte tror att JESUS skall återkomma (som det beskrivs i bibeln). Solklart, allt kan definieras utifrån betraktarens ögon.

   Undrar mer varför Du är inne och läser på sidan, när det är uppenbart kristet innehåll. Är Du inte kristen eller har Du inte läst Uppenbarelseboken?

   Vet Du inte ens att det är den djupaste kristnas önskan att JESUS skall återkomma (Den yttersta tiden) för att all ondska till slut skall utplånas från världen?

   Oavsett vilken församling man tillhör.

   Än har Du tid att söka och komma till djup tro. Och i det önskar jag Dig en kärleksfull och fridfull vandring nära Herren. I JESU namn. AMEN

   Radera
  2. Det var en fråga, var väl för mycket begärt få ett svar, Guds frid till alla

   Radera
  3. Hej Anonym,

   Den här hemsidan är oberoende av församlingstillhörighet, och därför kan du uppleva att dom som läser och skriver, är syskon från olika kyrkliga bakgrunder och andra kanske inte har någon.

   Det som förenar och upptar oss på den här hemsidan, är kärleken till Herren och just frågorna om den yttersta tiden.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  4. Att Du skriver ord som sekt och fanatiskt, anser jag inte bara som en oskyldig fråga, vilket Du verkar mena. Utan det är mer en fråga fylld av förakt och dömande.

   Att Du sen spär på och skriver "var väl för mycket begärt få ett svar" när Du faktiskt redan fått ett svar, tycker jag är osanning.

   Istället för att förakta kristna som är intresserade av den "Yttersta tiden" (vilket är en av flera ämnesområden i bibeln). Önskar jag hellre att Du ser på det med kärlek och respekt, om det nu inte är för mycket begärt? Eller söker Du sidor på nätet för att Du skall ha något att reta upp Dig på?

   Än har Du tid att söka och komma till djup tro. Och i det önskar jag Dig en kärleksfull och fridfull vandring nära Herren. I JESU namn. AMEN

   Radera
 6. Bra skrivet Unknown H.K. Det är viktigt att ta hand om de som fortfarande inte har fått höra om Jesus och att han har uppstått på korset för oss alla på denna jord som har hittat denna sidan och som undrar vad vi skriver här, du är varmt välkommen in den kristna familjen du också + alla andra som ännu inte har tagit emot Jesus i sitt hjärta ni är varmt välkomna alla ni, Herren har plats för er alla det bästa beslut som ni kan ta i era liv är att ta emot Jesus i ert/eran hjärta/hjärtan.

  Guds frid & Guds rika välsignelse Anonym

  Hälsningar

  Segraren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Segraren, ja vi får försöka svara på bästa vis. Med sanning, kärlek och Herrens ord. Sen får man hoppas och be att man håller tungan rätt i munnen. Kärlek, beskydd och välsignelse till Dig. I JESU dyrbara namn. AMEN

   Radera
 7. Svar till Anonym vi som skriver vi är medlemmar i olika kyrkosamfund såsom Svenska kyrkan, missionskyrkan ,pingstkyrkan ,livets ord ,betel, efs m.fl., m.fl vi alla som skriver älskar Jesus och hyllar honom mer än allting annat så ni andra ofrälsta är också välkomna att lära känna Jesus han som bryr sig om människorna på jorden som har uppstått för oss alla på korset, hoppas du är nöjd med mitt svar Anonym!?

  SvaraRadera
 8. Tack för svaret, själv räknar jag mig som kristen,

  SvaraRadera
 9. Hej Anonym, du räknar dig som kristen även om du eventuellt inte har någon tro på Jesus, jo det är många människor på vår jord som säger att de är kristna även när de dyrkar döda gudar som har varit döda i många hundra och eller tom tusen år som aldrig har uppstått som Jesus gjorde på korset och nu lever i evighet. Men det fantastiska är att även de kan ta emot Jesus i sitt hjärta och bli födda på nytt och därefter se fram mot en underbar evig framtid när livet här på jorden slut tex när vi dör eller när herren hämtar hem sin brudgum när vi fortfarande är i livet, ha det alltid bra anonym.

  Guds Frid & Guds Rika Välsignelse

  Segraren

  SvaraRadera