lördag 4 februari 2023

Tecken i himlen som pekar på ett snarligt uppryckande av församlingen

 


Psaltaren 19:2 – Himlarna vittnar om Guds härlighet, himlavalvet förkunnar hans händers verk. 

Luk 21:25 - Tecken ska visa sig i solen och månen och stjärnorna, och på jorden ska folken gripas av ångest och stå rådlösa vid havets och vågornas dån.

Ordet ”tecken” som Herren använder här, betyder ”ett tecken, givet speciellt för att bekräfta eller autentisera”. Herren ger oss alltså dessa tecken för att intyga och bekräfta den sista tidens profetiska uppfyllande.

Herren har bestämt att inte bara jorden, men också himlen ska förkunna Herrens gärningar och storhet och peka på viktiga händelser. Jesus förkunnar att ändetiden är knuten till tecken i solen, månen och stjärnorna. Därför måste vi också titta där, för att se vad Herren vill visa oss. Himlafästet är Herrens sätt att kommunicera med sina barn, för att visa och statsfästa viktiga händelser i historien.

Kometen E3 ZTF vittnar om Herrens återkomst

Vi har precis upplevt kometen E3 ZTF, som under en tid har varit synlig från jorden. Något som inte har hänt på över 15 år. Den var som närmast jorden den 1-2 februari. Kometens färd och bana vittnar helt konkret om ett närstående uppryckande, men också på vedermödans början.

Den 22 december 2022 blev kometen synlig i vårt solsystem. Den började i den lilla stjärnbilden Corona Borealis. Ordet ”Corona” betyder krona, och den här stjärnbilden är en bild på den ”krona” eller lön som Herren har med sig vid sin återkomst – ”Se, jag kommer snart, och jag har min lön med mig för att ge åt var och en efter hans gärningar” (Upp 22:12)

Den 14 januari 2023 var kometen i stjärnbilden Boötes, och nära Arcturus, som är den ljusaste stjärnan i konstellationen. Den stjärnbilden betyder ”han som regerar kommer snart eller fort”. Den påminner oss om Herrens ord i det sista kapitlet i Uppenbarelseboken. ”Han som betygar detta säger: Ja, jag kommer snart.” (Upp 22:20)

Till sist var kometen förbi stjärnbilden Draken, som är en bild på Satan, den gamle ormen. I Uppenbarelseboken kap 12 blir det en strid i himlen, och Herrens änglar strider mot draken. Den store draken blir då nedkastad på jorden tillsammans med hans fallna änglar (Upp 12:9)

Här ser vi hur himlen och kometens färd vittnar om en underbar sanning. Herren kommer mycket snart och han har lön med till sitt folk. Men han kommer också för att strida och döma Satan, den gamle ormen.

Solens svarta fläckar vittnar om denna tidens slut

Här är ett annat otroligt tecken som på samma sätt vittnar om den tid vi lever i. Det är solen som just nu har en gigantisk solfläck eller åldersfläck som har den otroliga storleken på 4 gånger större än jorden. Det är den största solfläcken vi har upplevt i åratal, och den är så stor, att den nu är synlig för blotta ögat. Den har fått namnet AR3190.

Det som är intressant är att om man slår upp talat 319 i strongs, så betyder ordet ”final end” eller ”final period” i den hebreiska grundtexten. Det kan översättas med ”det sista slutet” eller ”den sista perioden”).

Kraftiga solutbrott

Upp 8:7 - Den första ängeln blåste i sin basun. Då kom hagel och eld, blandat med blod, och kastades ner på jorden. En tredjedel av jorden brann upp, och en tredjedel av träden brann upp, och allt grönt gräs brann upp

Upp 16:8-9 - Den fjärde tömde sin skål över solen, och den fick makt att bränna människorna med eld. Människorna brändes av stark hetta och hädade Guds namn, han som har makt över dessa plågor. Men de omvände sig inte så att det gav honom äran. 

Jag har tidigare delat inlägg om just solen och på det sätt vi ser ovanligt kraftiga utbrott för tiden. Dessa utbrott kommer i 7-års-cyklar, och skulle uppryckandet ske i år, så kan det se ut som att dessa solutbrott når sitt högsta, samtidigt med att den första basunen ljuder ungefär vid mitten av vedermödan.

Här ett klipp som visar ett förnyligt kolossalt solutbrott som är något av det största vi har upplevt i lång tid. Det är otroliga bilder som tydligt visar hur något lossnar från solen och kastas ut i rymden. Det ser ut som att dessa utbrott bara tar till i kraft och intensitet.  

Avslutning

Kan budskapet bli mer profetiskt och aktuellt än det här?

Tecken i solen som talar om att vi befinner oss i den absolut avslutande tiden och en komet som genom sitt namn och bana vittnar om det händelseförlopp som ligger framför oss. Min tro är att nästa stora händelse på Herrens profetiska tidslinje är uppryckandet av Guds församling.

Det betyder att denna nåden hushållning och parantes som påbörjades för 2000 år sedan, kommer snart att få sin avslutning. Vi får sedan den sista av de 70:e årsveckorna som Herren lovade Daniel, innan en ny tidsålder blir en verklighet. När den tidsåldern sedan avslutas så kommer evigheten att infinna sig, där Herren skapar en ny himmel och en ny jord. I tusenårsriket kommer Faderns tron att vara i himlen och Sonens på jorden. I evigheten kommer Herrens tron att vara bland sina barn i det eviga.

Men först kommer Herren att hämta, förlösa och rädda sin blodköpta brud och församling, från den vredens tid som kommer att bli utlöst här på jorden. Det är vårt hopp, glädje och underbara tröst i en mörk tid.

Jesus kommer mycket snart!

Mikael

 

 

27 kommentarer:

 1. USA är nu upp på nivå defcon 2, för första gången sedan kubakristen. Defcon är den beredskapsskala som används av USA:s försvarsdepartement för de väpnade styrkorna. Skalan är femgradig: 5 är normal fredstid och 1 är när de facto krigsstillstånd råder. Europa är sedan tidigare också på nivå 2.

  Det här är en tydlig indikation som visar hur allvarlig situation vi befinner oss i. Det här bekräftar det som många redan säger högt, att det vi ser nu är inledningen på det tredje världskriget.

  https://www.defconlevel.com/northern-command-news.php

  Mikael

  SvaraRadera
 2. I förra inlägget skrev broder Björn Ekholm följande kommentar. Jag vill gärna dela den igen i det här inlägget. Jag är enig med Björn. Det vi upplever just nu är tydliga födslovåndor som pekar på denna tidens avslutning.

  Mikael

  Björn Ekholm4 februari 2023 kl. 00:58

  Jag tycker det Matteus återger av Jesu ord i sitt evangelium kapitel 24 vers 7 stämmer mycket bra med den tiden vi lever i just nu. "Folk skall resa sig mot folk och rike mot rike, och det skall bli hungersnöd och jordbävningar på den ena platsen efter den andra. 8 Men allt detta är bara början på 'födslovåndorna'." Vi ser detta överallt numera. Land efter land blir alltmer polariserat bland befolkningen när det gäller både politiska och religiösa frågor. Länder hotar varandra med krig alltmer och hungersnöden börjar breda ut sig i världen. Den är inte längre enbart begränsad till i huvudsak Afrika utan får fäste även på andra kontinenter i åtminstone enskilda länder. Den nu eskalerande ekonomiska -och livsmedelskrisen i världen kan ytterligare spä på detta. Jordbävningar har vi haft gott om de senaste åren. Återigen, jag förundras över det faktum att något som skrevs för 2000 år sedan kan gå så exakt i uppfyllelse i våra dagar. Jag som en enkel människa kunde lätt tänka såhär, att om bara alla människor kände till vad Bibeln säger så hade man lätt kunnat besluta att agera annorlunda för att undvika det Bibeln förutsäger. Enkelt egentligen, eller hur? Jag är ganska övertygad om att många av världens makthavare faktiskt känner till vad Bibeln säger om den yttersta tiden. Varför skulle dom inte? Ändå agerar man istället exakt som Bibeln säger. Det väcker eftertanke. Ett exempel, jag har personligen stångat min panna blodig genom sakliga inlägg både på sociala medier där jag varnat för ett tredje världskrig, både som kommentarer på inlägg från politiker och som direkta inlägg till exempelvis Nato. Inget hjälper utan det är övertydligt att mänskligheten följer en karta och kompass som är utstakad av Herren. Visst, även jag är fullt medveten om att detta måste ske men som människa blir första reaktionen med det som nu händer att man känner att man måste varna människor och särskilt makthavare i hopp om att det inte skall gå dithän. Men nej, ingen lyssnar utan det är som sagt tydligt att det som måste ske skall ske.

  Ta vara på er bröder och systrar och Guds nåd till er.

  Hälsningar Björn Ekholm, Grimsås

  SvaraRadera
 3. Hej Mikael.
  En fråga; oftast så står det (i din text eller andras kommentarer) ” om vi förstår tecknen förstår vi hur nära Jesu ankomst är”. Eller så kan man läsa på andra ställen; ”profetiorna uppfylls... vi ska ha förståelse för det .., etc”

  Måste man hålla koll på alla saker som sker och förstå dom i sitt sammanhang för att vara med i uppryckandet?

  Sen är det såklart spännande- och läskigt- men räcker det inte att tro på Jesus och hoppas på att Han kommer snart ?

  Många pratar om att kristna kommer bli kvarlämnade här vid uppryckandet. Hur ska man veta att man själv får vara med i uppryckandet?
  Tack på förhand och tack för din blogg.
  Mvh /Anonym

  SvaraRadera
 4. Guds frid, ,och tack för din fråga.

  Det är inget tvivel om att Herren önskar att hans barn ska känna tiden, och veta att deras Frälsare och Herre är på väg för att hämta dem. Just det att leva i en förväntan och väntan på Herren återkomst är en del av det kristna livet.

  Men det är absolut ingen frälsningsavgörande fråga. Så om man inte känner en enda profetia, eller inte alls följer med i profetiska händelser, så är det inget avgörande för frälsningen eller uppryckandet. Det enda som gäller när det gäller frälning och en evighet med Herren är tron på Jesus och syndernas förlåtelse.

  Frågan om vem som får lov till att följa med när Jesus kommer tillbaka kommer ganska ofta. Alla vill ju vara trygga i att man är på väg till himlen och får följa med när Jesus kommer.

  Paulus ger själv svaret till församlingen i Tessalonike:

  1 Tess 4: 16 – 17 - Ty när en befallning ljuder, en ärkeängels röst och en Guds basun, då skall Herren själv stiga ner från himlen. Och först skall de som dött i Kristus Jesus uppstå. Därefter skall vi som lever och är kvar ryckas upp bland moln tillsammans med dem för att möta Herren i rymden. Och så skall vi alltid vara hos Herren

  Det är nämligen ALLA som är döda eller levande i Kristus. Det betyder, att Jesus kommer samla och rycka alla till sig som är en del av hans kropp, oavsett kyrkotillhörighet och andligt mognadsstadium.

  Om du är en äkta pånyttfödd kristen och har tagit emot Jesus som din personlige frälsare, om du har blivit renad i Jesus dyrbara blod och har fått förlåtelse från din synd, så har du löfte om att du är Guds barn och är en del av Kristi kropp. Då har du också tagit emot den helige Ande som samtidigt är en pant på vårt arv, med löfte om att vi en dag ska få möta Jesus på en brusten sky.

  Jag önskar dig Herrens rika välsignelse

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för ditt svar. Allt gott 🌸

   Radera
 5. Läser på SvT text-tv Ryssland och Iran i försvarssammarbete, storsatsar på drönarfabrik.
  Kan inte vara populärt för Israel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Drönarna ska användas i Rysslands krig mot Ukraina!

   Radera
  2. Storsatsar innebär för både Ryssland och Iran, som gärna sänder många till Israel, då är frågan sitter israel bara och väntar gäller kan dom möjligen agera.

   Radera
 6. USA sköt ner den kinesiska spionballongen här i helgen och Kina har reagerat med ett argt skriftligt svar. Biden skulle ha varit i Kina i nästa vecka, men den resan är nu avlyst och man kan undra om det här kommer att påverka den i redan förvägen spända situationen mellan Kinan och USA?

  Som jag redan har skrivit om tidigare, så är nu hela världen uppe på beredskapsnivå 2, steget före krig. Något som inte har hänt på 60 år. Det här kommer jag att skriva mer om i nästa inlägg. Som vi kan förstå så är det väldigt allvarligt.

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/pQGwnW/stanger-luftrum-i-jakt-pa-spionballongen

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. USA har nu skjutit ner ett ufo!

   https://bit.ly/3S6r7cB

   Radera
  2. Kina förbereder sig för att skjuta när ett ufo!

   https://bloom.bg/3Ytji2Q

   Radera
 7. Profetiska nyheter - GOG församlas

  Ryssland arbetar fortfarande på ett "historiskt" möte med Turkiet, Iran och Syrien. Enligt en rapport pågår diskussioner om något slags planerat möte i februari. Det är dock oklart vad som kan hända. Ryska, syriska och turkiska försvarsministrar träffades i Moskva i december, som är en tydlig signal om att Turkiet värms upp i sina band till både Moskva och Syrien.

  https://www.jpost.com/international/article-730584

  Jesus kommer snart!

  Mikael

  SvaraRadera
 8. Stor jordbävning i Turkiet och Syrien! Skakningar i flera länder i Mellanöstern!

  https://bit.ly/3YdutNa

  SvaraRadera
 9. Ja, Turkiet har precis upplevet en stor jordbävning på hela 7,8 på richterskalan, och den kunde märkas helt in i Israel. Som det ser ut just nu så är det över 500 döda. Låt oss be för dessa ustatta människor.

  Samtidigt vet vi att just jordbävningar är ett tidstecken som kommer att prägla den sista tiden:

  http://jesus-kommer-snart.blogspot.com/2013/11/det-ska-bli-jordbavningar-pa-den-ena.html

  https://www.dn.se/varlden/manga-doda-efter-skalv-i-turkiet/

  Mikael

  SvaraRadera
 10. Be för de drabbade i den stora jordbävningen! Låt de hitta folk under rasmassorna och hjälp komma fram!

  Guds frid🙏

  SvaraRadera
 11. Hotbilden mot Sverige är oförändrad men det känns ändå som vi förbereder oss för krig. Patriot sätts upp i Göteborgs hamn. Be för Sverige! Be också om omvändelse och väckelse, hemskt om krig och nöd skulle vara det enda som får folk att vakna. Allting trappas upp dag för dag, jag ser ingen som backar tyvärr. Jesus kommer snart!

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/JQBk6J/forsvarsmakten-genomfor-beredskapsoperation-i-goteborg

  Erica

  SvaraRadera
 12. En ny stor jordbävning i Turkiet på hela 7,5 på richterskalan.

  https://www.ndtv.com/world-news/hours-after-powerful-quake-that-killed-over-1-200-7-5-magnitude-hits-turkey-3757634

  Mikael

  SvaraRadera
 13. Kina utför en stor mobilisering av militär

  Det här är en viktig nyhet som visar hur snabbt det utvecklar sig och drar ihop sig till det vi kan ana i horisonten.

  Kina inför en lag som betyder att den som är 18 år eller äldre, är skyldig till att mönstra efter att en nationell försvarsmobilisering meddelats.

  Det betyder helt enkelt att på trots av Kinas stora arme, så mobiliserar man och säkrar sig att man har en jättestor arme, som kan dra ut i krig om det bliver nödvändigt. Den här lagen gör sig gällande redan den 1 mars 2023.

  https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/china-war-mobilization-law-begins-march-1-2023

  Jesus kommer snart!

  Mikael

  SvaraRadera
 14. António Guterres, de Förenta Nationernas generalsekreterare, ger uttryck för den fruktan som stiger runt om i världen. Nämligen rädslan för att kriget i Ukraina ska utveckla sig till ett tredje världskrig. Antonio uttalar sig:

  "Vi har börjat 2023 med att stirra ner i fatet av ett sammanflöde av utmaningar som inte liknar något i våra liv"

  Jag ger honom rätt. Vi upplever en skakning på ett sätt vi tidigare aldrig har upplevt. Vi har förut haft krig, jordbävningar, hungersnöd, pandemier och torka, men nu sker alla dessa kriser och katastrofer på en och samma gång. Födslovåndor som pekar på vår älskade Jesu dyrbara återkomst.

  https://news.yahoo.com/un-chief-fears-world-headed-154934039.html

  Mikael

  SvaraRadera
 15. Även om det inte är på samma nivå som i Turkiet, har även Israel känt skakningar de senaste dagarna. I det profetiska ordet, så är just jordbävningar en del av ändetidens tecken och händelser även för Israel.

  https://worldisraelnews.com/im-nervous-now-tremors-felt-in-israel-for-4th-time-in-2-days-furniture-shaking/

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Efter jordbävningen och regn rapporterades skador på de muslimska strukturerna vid Tempelberget!

   https://bit.ly/3XbLkON

   Guds frid!🙏

   Radera
 16. I helgen kommer ett nytt inlägg som sätter fokus på det höga militära beredskap vi upplever just nu i hela världen. Alla är i princip uppe på defcon 2, nivået under krig, och det har inte hänt sedan kalla kriget i början på 60-talet. Det är alarmklockar som varnar för den tid som ligger framför.

  Men inlägget kommer också att innehålla ett personligt vittnesbörd från mig, om på det sätt hur Herrens kärlek har förändrat mitt liv. Något som kanske förklarar varför just Jesu kärlek till sin brud har en stor plats här på hemsidan.

  Herrens rika välsignelse

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vart finner du information om Defcon Level? De länkar jag får upp vid sökning på Google visar Defcon 3.

   Guds välsignelse
   Matteus

   Radera
  2. Här är länken:

   https://www.defconlevel.com/space-command-news.php

   Jag kan se att sedan jag tittade senast, så har både Afrika, Mellanöstern och USA flyttat sig från 2 till ett 3 nivå. Europa står fortfarande på 2 tillsammans med Asien.

   Mikael

   Radera
 17. Biden sänder räddningsteam till Turkiet efter den svåra jordbävningen! Vi ber för nödställda efter katastrofen.

  SvaraRadera
 18. Solen fortsätter med att uppföra sig väldigt konstigt. Stora solfläckar och ovanligt stora utbrott. Här är en annan sak som förbryllar forskarna. En bit av solen har lossnat och virvlar runt den norra polen som en tromb

  https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-11732587/Unbelievable-moment-piece-sun-BREAKS-baffles-scientists.html

  Mikael

  SvaraRadera
 19. För fjärde gången på kort tid har USA nu skjutit ner ett föremål över USA/Canada. Den här gången var det ett åttakantigt föremål som kan vara utrustning för avlyssning. Föremålets flygväg togs över känsliga militära installationer

  När Pentagon inte vill uttala sig om vad det är, eller när man ifrågasätter vad det är, så kan det helt enkelt vara för att inte skapa panik. Min överbevisning är att detta är i tråd med Kinas spionballong, som var den första som skjöts ner, och att det kan möjligtvis vara Ryssland eller Kina som står bakom ytterligare spionage.

  När man inte vill orsaka panik, så är det för att det naturligtvis kan orsaka följder på börser och oro hos befolkningen. Av säkert samma orsak så fortsätter USA att hålla Defcon på nivå 3, fast Europa, Latinamerika och Asien är på nivå 2.

  Vi får följa utvecklingen, men någonting förbereds och håller på att hända. Just USA/Kina har verkligen utvecklats snabbt här på det sista, som kan tyda på avgörande händelser.

  I Moskva pågår samtidigt demonstrationer som uppmanar Ryssland till att bomba USA med atomvapen.

  https://www.dn.se/varlden/schumer-de-nedskjutna-foremalen-var-ballonger/

  https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/rally-in-moscow-chanting-nuke-washington

  Mikael

  SvaraRadera