fredag 20 oktober 2023

Profetiska tider: Jorden (Israel) blir mer och mer fördärvad och full av våld (hā·mās)

 När vi talar om krig i ändetiden nämns ofta GOG-Magog-kriget i Hesekiel 38-39 eller förstörelsen av Damaskus enligt Jesaja 17. GOG-kriget innefattar en bred allians av länder och tros troligen vara ledd av Ryssland. En dag kommer dessa länder att angripa Israel, och tecken tyder på att vi kan se början av detta.

Det finns dock också en mindre känd profetia i Psalm 83 som blir allt viktigare. I den ser vi olika arabiska grupper som attackerar och försöker skada Israel. Skillnaden mellan dessa två krig är att länderna som anfaller Israel i GOG-Magog-kriget kan vara mer avlägsna och längre från Israel. När det gäller Psalm 83-kriget, handlar det om länder och grupper som omger Israel direkt.

Uppfyllandets början i 1948

Här ser vi länder och grupper som Edoms tält och Ismaeliterna (Palestinier och södra Jordanien), Moab (Palistinenser och Centrala Jordan) Hagariterna (Syrien) Gabal och Tyrus (Hizbollah och Libanon), Ammon (Palestinier och Norra Jordanien) Amalek (araber från Sinai området) Filisteerna (Hamas från Gaza stripan) Assur (Syrien och Norra Irak).

Kriget i Psalm 83 är en profetia som många menar började uppfyllas 1948 när Israel återvann sitt land, men som ännu inte har fullbordats. När vi betraktar dagens situation och hur länder och grupper som omger och vänder sig mot Israel, blir det allt mer tydligt att denna profetia kan vara på väg att uppfyllas.

Asafs syn om ett framtida krig

Psaltaren 83:2-6 – Gud var inte tyst, var inte stilla och stum, Gud! 3 Se, dina fiender larmar och de som hatar dig höjer sina huvuden. 4 De smider listiga planer mot ditt folk, de rådslår mot dem du beskyddar, 5 de säger: "Kom, vi utrotar dem som folk så att ingen mer minns Israels namn!" 6 Enigt rådslår de med varandra, de sluter förbund mot dig: - "Herre, var inte tyst; lyssna till oss, stå inte likgiltig. Se hur våra fiender hotar oss."

Psalm 83 handlar om mer än bara en bön om hämnd på Israels fiender. Den visar att en grupp på tio nationer en dag vill förstöra det utvalda folket och ta över det utlovade landet. När vi ser vad dessa länder säger, så handlar det inte bara om Palestinas rätt att existera, utan även om försök att utrota det judiska folket och ta bort namnet Israel från kartan.

Trots att psalmen handlar om krig, skrevs den för över 3 000 år sedan av Asaf, som var ledare för tillbedjan vid Kung Davids tid, under en period av fred och välstånd. Kung David hade besegrat Israels fiender och landet kunde växa fritt eftersom stora makter som Egypten och Assyrien var på tillbakagång. Asaf såg med andra ord en framtidig händelse som inte hörde till Kung Davids tid.

En allians mot Israels Gud

Psaltaren 83:6 Enigt rådslår de med varandra, de sluter förbund mot dig

Dessa tio nationer och grupper ingår inte bara ett förbund mot Israel som nation, utan även mot Israels Gud. Denna koalition vill inte bara förstöra Israel som en nation, de vill även utplåna minnet av Israels namn och därmed bryta Abrahams förbund som bland annat betyder det utlovade landet.

Israel är full av våld

1 Mos 6:11 - Men jorden blev mer och mer fördärvad inför Gud och full av våld. (hā·mās)

Det som är intressant i samband med det som pågår i Israel just nu är att när Herren beskrev tillståndet på jorden under Noas tid, står det att "jorden var fördärvad inför Gud och full av våld." Ordet "våld" på hebreiska i grundtexten är "Ha-mas." Det liknar mycket ordet "Hamas," som är en islamistisk motståndsrörelse i Gaza.

När vi ser på de attacker som Hamas utför i Israel, så bekräftar detta ordets innebörd och det otroliga och extrema våldet som riktas mot den judiska befolkningen. Israel blir bokstavligt talat angripet, invaderat och drabbat av detta våld.

Samtidigt är det en bekräftelse på att vi lever i de sista dagarna. Precis som det var på Noas tid, kommer det att vara på tiden före Jesu återkomst. På samma sätt som då, fyller Hamas jorden (vilket också kan syfta på landet Israel) med ondska.

Islamvärlden samlar sig

Redan 2018 fanns det röster i Turkiet som uppmanade den islamiska världen att bilda en gemensam islamisk armé för att attackera Israel. Turkiet har ofta uttryckt att de betraktar Israel som en "terrorstat" och har lovat göra allt i sin makt för att motverka erkännandet av Jerusalem som Israels huvudstad. Om detta skulle bli verklighet skulle det innebära att en armé, nästan lika stor som Israels befolkning, samlades.

Irans utrikesminister varnar nu Israel att de kan drabbas av "en kraftig jordbävning" om Israel inte väljer att avsluta sina attacker mot Gaza. Han varnar även för att kriget kan sprida sig till andra delar av Mellanöstern om den av Iran stödda och finansierade militantgruppen Hezbollah ansluter sig till striden.

Avslutning

Vi lever i tiden då profetier uppfylls! Dessa profetier berör inte bara den här världen utan också Israel och Guds församling. Gud har en plan och kommer att agera både gentemot Israel och församlingen, men på olika sätt. Församlingens tid och den period på 2000 år här på jorden är snart över. Sedan inleds en avgörande profetisk tid för Israel, och vi ser redan nu förberedelser för detta. Det innebär en blandning av väckelse, uppvaknande, krig och kraftig förföljelse.

Antikrist ande har alltid förföljt och försökt utrota det judiska folket. Sedan den dagen då Herren gav sitt löfte till Abraham har det judiska folket varit hotat. Som tidigare nämnts är det Guds trofasthet mot sina löften som utgör skillnaden för Israel och det judiska folket. Det är inte på grund av Israels egen trofasthet som Herren skyddar Israel, utan på grund av hans löften. Israel är utsett att vara Guds utvalda folk framför andra nationer på jorden, bärare av Herrens förbund och löften, och genom det judiska folket kommer frälsningen.

Jesus kommer snart

Mikael

 

29 kommentarer:

 1. Vi håller fast i hoppet om Jesu dyrbara återkomst. Herren kommer aldrig försent men kommer alltid i precis och rätt tid.

  En välsignad helg i Herrens närhet där vi kan få nåd, liv och kraft.

  Mikael

  SvaraRadera
 2. BER för Israel <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amen! Vi ber om beskydd för det judiska folket i denna mycket utsatta och svåra tid.

   Mikael

   Radera
 3. Det här är en intressant video på engelska. Den visar att Israel är omringad av länder med färgen vit, svart, röd och grön i sin flagga. Det gäller länder som Irak, Iran, Sudan osv...

  Det som är intressant här att det är precis de färger som ryttarna i de första sigillen har i uppenbarelseboken kap 6 - den vita hästen (Antikrist), den röda hästen (krig), den svarta hästen (ekonomisk krasch), den gula (gröna) hästen - pest, sjukdom och vilda djur

  (Det grekiska ordet för den fjärde hästens färg är gr. chloros. Ordet används genomgående i Bibeln för grönska och det gröna gräset, se Upp 8:7; 9:4; Mark 6:39. Ordet användes även bland grekerna om den gulgröna färgen på en sjuk persons hud.

  Samma färger som använda i arabiska flaggor är alltså samma färger som används i de första sigillen som talar om Antikrist, krig osv.

  Precis som att allt började i Mellanöstern så kommer också allt att avslutas där. Jag är överbevisad om att därifrån kommer Antikrist och flera av ändetidens stora krig att utspela sig.

  Men det är också dit att Herren kommer att vända tillbaka en dag för att sätta sina fötter på Oljeberget och sätta sin tron i Jerusalem.

  https://www.youtube.com/watch?v=PDs9P3lrgSs

  Mikael
  https://tass.com/world/1693941

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant video! I videon framkommer det att Ryssland inte är med i detta krig mot Israel! Det kan mycket väl vara att vi är på väg mot kriget i Psaltaren 83 ett steg innan Gog i Magog kriget! Jag tror personligen att Hamas kommer elimineras innan det kan bli ett falskt fredsavtal som är avtalet med de många! Därefter sker Gog i Magog kriget! Vi ber för Israel och det judiska folket!🙏🇮🇱❤

   Radera
 4. I 2015 skrev jag två inlägg:

  Mellanöstern står i brand - del 1
  https://jesus-kommer-snart.blogspot.com/2015/04/mellanostern-star-i-brand-del-1.

  Mellanöstern står i brand - del 2
  https://jesus-kommer-snart.blogspot.com/2015/05/mellanostern-i-brand-del-2.html

  Även om dessa inlägg är sju år gamla, känns de fortfarande relevanta. De beskriver Mellanöstern som centrumet för de sista dagarna, med bland annat vilddjurets rika och Antikrists framträdande.

  Mikael

  SvaraRadera
 5. Turkiet uppmanar islamiska länder att angripa Israel!

  https://nordicmonitor.com/2023/10/turkeys-paramilitary-sadat-calls-for-an-army-of-islamic-countries-to-intervene-in-israel/

  Påminner en hel del om Gog i Magog kriget i Hesekiel 38! Bröder och systrar! Var vaksamma på det som kommer! I Gog i Magog kriget kommer Gud själv strida för Israel! Fortsätt be för Israel och det judiska folket!🙏🇮🇱❤

  Guds frid!🙏

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Vad händer med Nato landet Turkiet? Kan de välja sida själv? Ser vi ett kommande anfall mot Iran?

   Radera
 6. Samtidigt som Israel trappar upp attackerna mot Gaza pågår flera pro-palestinska protester världen över. Även om det var Israel som upplevde denna fruktansvärda attack från Hamas, sprids en märklig antisemitisk anda runt om i världen där Israel hängs ut som förövaren i detta spel. Ett flertal arabländer hotar Israel med krig om de går vidare med en markinvasion, och det ser bara ut att komma närmare.

  Som jag upplever det är det Iran vi ska hålla ögonen på. Det händer något där, och min tro är att det inte dröjer länge innan vi ser en attack mot Israel från Iran.

  Jesus kommer mycket snart!

  https://www.svd.se/a/abn27L/flera-propalestinska-protester-varlden-over

  Mikael

  SvaraRadera
 7. Kina ser också stora orosmoment när det gäller utvecklingen i Mellanöstern och skickar sex krigsfartyg till regionen på grund av ökade spänningar, med oro för att krisen i Israel kan eskalera till ett fullskaligt krig.

  Det sprider sig en oro i världen att den här konflikten kan utveckla sig något mycket större och kan vara inledningen till ett tredje världskrig.

  https://www.thesun.co.uk/news/24477593/china-deploys-six-warships-middle-east-israel-war/

  Mikael

  SvaraRadera
 8. Iran har hissat svart flagg över deras ( och världens) största moské vilket betyder jihad.
  Gud är densamme och har inte övergivit Israel.
  Välsignar och ber för Israel och det judiska folket över hela världen och om frid över Jerusalem.
  Kom Herre Jesus!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den svarta flaggan betyder både att man sörjer men används också när man är i strid. Vi ska hålla ögonen på Iran för dom kan mycket väl utnyttja tillfället och vända sig mot Israel.

   Mikael

   Radera
 9. Israel har utfört attacker i Syrien, Libanon, Västbanken – och hotar nu Iran. Israels attacker mot Gazaremsan ska också trappas upp och hotet från Israels grannländer och att kriget ska utveckla sig blir allt större.

  En före detta flottchef varnar nu i en artikel för sex steg som kan leda till att Gazakrisen urartar till ett tredje världskrig med brittiska och amerikanska trupper:

  1. Israel överreagerar
  2. Kriget expanderar till Libanon.
  3. Syrien och Ryssland samarbetar.
  4. Iran går med i kriget
  5. Storbritannien och USA deltar i striderna.
  6. Saudiarabien blir involverade

  https://www.the-sun.com/news/9382478/israel-spiral-ww3-danger-navy-chief/

  https://www.svd.se/a/eJr149/moske-i-jenin-bombad-av-israel

  Mikael

  SvaraRadera
 10. Rom 8

  Så finns nu ingen fördömelse för dem som är i Kristus Jesus. 2 Livets Andes lag har i Kristus Jesus gjort mig fri från syndens och dödens lag. 3 Det som var omöjligt för lagen, svag som den var genom den köttsliga naturen, det gjorde Gud genom att sända sin egen Son som syndoffer, till det yttre lik en syndig människa. I hans kropp fördömde Gud synden. 4 Så skulle lagens rättfärdiga krav uppfyllas i oss som inte lever efter köttet utan efter Anden.

  Vad ska vi nu säga om detta? Om Gud är för oss, vem kan då vara emot oss? 32 Han som inte skonade sin egen Son utan utlämnade honom för oss alla, hur skulle han kunna annat än att också skänka oss allt med honom?
  33 Vem kan anklaga Guds utvalda? Gud är den som frikänner. 34 Vem är det som fördömer? Kristus Jesus är den som har dött, ja, än mer, den som blivit uppväckt och som sitter på Guds högra sida och vädjar för oss. 35 Vem kan skilja oss från Kristi kärlek? Nöd eller ångest, förföljelse eller svält, nakenhet, fara eller svärd? 36 Det står ju skrivet: För din skull dödas vi dagen lång, vi räknas som slaktfår. 37 Men i allt detta vinner vi en överväldigande seger genom honom som har älskat oss. 38 För jag är viss om att varken död eller liv, varken änglar eller furstar, varken något som nu är eller något som ska komma, varken makter, 39 höjd eller djup eller något annat skapat ska kunna skilja oss från Guds kärlek i Kristus Jesus, vår Herre.

  Herrens rika välsignelse

  Mikael

  SvaraRadera
 11. Israel hotar nu Hamas: Hamas kommer upphöra att existera. Det är precis samma hot som både Hamas och andra terroristorganisationer säger: att utplåna Israel och döda varje jude.

  Det här kan mycket väl vara början på en del av de krig som ligger i ändetiden som också kan trigga Iran att anfalla Israel eller omvänt.

  Tiden är kort och Herren kommer mycket snart tillbaka.

  https://www.expressen.se/tv/nyheter/israels-hot-hamas-kommer-upphora-att-existera/

  Mikael

  SvaraRadera
 12. Jag delar igen denna intressanta vision som en broder hade helt tillbaka år 1987.

  Här är en broder som delar ett intressant vittnesbörd från en broder som fick en vision och upplevelse av Herren år 1987, precis efter att han hade tagit emot Herren. Gud visade honom ändenstid och början på de två vittnens framträdande, uppryckandet och det tredje världskriget. I den visionen hände allt samtidigt.

  "Han visade mig Uppenbarelsebokens två vittnen när de möttes och påbörjade sitt sista dagars uppdrag. Det började på ett nattklubbsgolv med en dansgolv när countrysången "Sure Be Cool If You Did" spelades i bakgrunden. Den sången släpptes inte förrän år 2013. De två vittnena blev förvandlade och liknade Kristus på berget, och när de mottog kraft från ovan sken Guds härlighetsljus ut från dem och lyste upp hela världen. Den händelsen följs snabbt av en oväntad uppryckning av de döda i Kristus och de utvalda som kallas upp till himlen. Världskrig 3 börjar samma natt mot Förenta staterna. Detta inträffar en natt med fullmåne under hösten."

  Det är intressant att höra att den sång som spelades i visionen först utgavs flera år senare, år 2013. Dessa händelser hände samtidigt med en fullmåne på hösten, men utan att det gavs ett datum eller en månad. Fullmåne här i oktober är söndag den 28 oktober.

  ALLA profetior ska prövas men när vi ser och tar del i allt det som sker just nu, så är det väldigt intressant.

  https://www.youtube.com/watch?v=zAyV0eMoNmY&t=376s

  Jesus kommer snart!

  Mikael

  SvaraRadera
 13. FIL 4:4 - Gläd er alltid i Herren. Än en gång säger jag: gläd er! 5 Låt alla människor se hur vänliga ni är. Herren är nära.

  "Tack Herre för att du är oss när, både när det gäller i varje omständighet i våra liv men också din återkomst."

  Maranatha

  Mikael

  SvaraRadera
 14. Den judiska pojken Natans vision

  Jag vet inte om några av er kommer i håg den judiska pojkens nära död upplevelse i 2015, där han kom till himlen och fick se ändetiden utspela sig? Pojken hade ingen kännedom om judiska profetior, och han har inte vuxit upp i ett religiöst hem. Hans föräldrar ville inte ens att han skulle dela sitt vittnesbörd med de judiska rabbinerna. Han beskriver GOG kriget, och hur Herren låter atombomber stanna på himlen i två veckor, och senare är det bara två städer som träffas. Dessa två städer beskriver pojken som Tel Aviv och Haifa, den andra och tredje största städerna Israel.

  Här är en intressant nyhet om just staden Haifa som Hamas hotar med att förstöra:

  "Iran hotade på måndagen med att skicka missiler mot den norra israeliska staden Haifa om IDF fortsätter att genomföra flyganfall mot terroristpositioner i Gazaremsan.

  Ali Fadavi, vice befälhavare för Irans islamiska revolutionsgarde, talade med studenter vid University of Tehran på måndagsmorgonen och diskuterade möjlig iransk intervention i den pågående konflikten mellan Hamas och Israel.

  Han sa att Iran skulle skicka missiler mot Haifa "utan tvekan" om det behövdes.

  Mikael

  https://unitedwithisrael.org/iran-ready-to-launch-missiles-at-haifa-without-hesitation/?utm_source=MadMimi&utm_medium=email&utm_content=Iran+Ready+to+Strike+Haifa+%27Without+Hesitation%E2%80%99%3A+Israeli+Children%E2%80%99s+Plea+to+the+World%3B+Two+Hostages+Freed+and+Returned+to+Israel%3B+Macron+Expresses+%E2%80%98Full+Solidarity%27+in+Wartime+Visit&utm_campaign=20231024_m176782164_Iran+Ready+to+Strike+Haifa+%27Without+Hesitation%E2%80%99%3A+Israeli+Children%E2%80%99s+Plea+to+the+World%3B+Two+Hostages+Freed+and+Returned+to+Israel%3B+Macron+Expresses+%E2%80%98Full+Solidarity%27+in+Wartime+Visit&utm_term=Iran+Ready+to+Launch+Missiles+at+Haifa+_E2_80_98Without+Hesitation_E2_80_99

  SvaraRadera
 15. Vi ser stora förberedelser som har med det tredje templet att göra, och här är en liknande nyhet:

  "För första gången på 2 000 år så välsignar präster soldater som går i krig. Precis efter skriftens föreskrifter.

  En man som heter Saul Teplitsky försöker hjälpa och stödja soldater som ska åka till kriget i Israel genom att ge dem välsignelser. Många fler vill nu ha dessa välsignelser, så Saul organiserar andra präster (Kohanim) för att välsigna ännu fler soldater. Det har växt med nu tusentals soldater som får sina egna välsignelser.

  https://www.israel365news.com/377693/for-the-first-time-in-2000-years-priests-blessing-soldiers-going-to-war/

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket intressant! Det har kommit uppgifter att Hamas slog till samma dag den röda kvigan skulle offras! Enligt uppgifter kommer den röda kvigan offras på hemlig plats under oktober månad eller så har det redan skett i hemlighet!

   Radera
 16. Hej Mikael.

  Tack för en bra och lärorik blogg.

  Varför attackerar Israel Syrien, Libanon, Västbanken, som du skriver?
  Är dom inte ”bara” (ursäkta uttrycket ) i krig med hamas, varför då attackera andra länder? Vad har de andra länderna gjort för att Israel ska attackera dom?

  Och vad är grundorsaken/ bakgrunden till denna attack som hamas utfört i Gaza?
  Jag tycker media bara tar upp vad Israel gör för fel , inte vad de andra gör mot Israel. Som att dom valt sida. Eller har jag fel? Jag säger inte att Israel inte alltid gör rätt men vinklingen känns inte rätt alla gånger och jag kan inte förklara min ståndpunkt riktigt.

  Tack för all din info och allt du skriver.
  Jag tror starkt den Helige Ande vakar över denna blogg, och jag vill hoppas och tro att denna leder till ett uppvaknande för oss alla men oxå att människor sätter sin tro på Jesus efter Uppryckandet, när dom hittar hit.

  Tack för din trofasthet.
  Allt gott 🌸
  Mvh /Anonym

  SvaraRadera
 17. https://www.inblick.se/nyheter/mellanostern/darfor-attackerar-israel-iranska-mal-i-syrien,

  SvaraRadera
 18. Det händer riktigt mycket nu på en och samma gång och det eskalerar väldigt fort i Mellanöstern.

  Saudiarabien har precist avvärjt missilattack från Jemen när kriget eskalerar.

  Allt drar i hop sig kära vänner och vi är på väg hem till det himmelska. Jesus kommer mycket snart!!

  https://www.foxnews.com/live-news/israel-conducts-airstrikes-in-west-bank-syria-overnight-kills-hamas-commander

  Mikael

  SvaraRadera
 19. Imorgon kommer ett nytt inlägg som pekar på att tiden är knapp, och att de fyra apokalyptiska hästarna snart kommer att träda fram på världsscenen. Mellanöstern är där allt började, och det är också där allt kommer att nå sin avslutning. Vi ser hur hela världens ögon är riktade mot Israel just nu, och de stora aktörerna dras mot Israel och konflikten.

  Jesus kommer mycket snart tillbaka!

  Mikael

  SvaraRadera
 20. Det är mycket som inte ser bra ut just nu och en hel värld förbereder för krig och ett tredje världskrig. Vi förbereder oss för Herrens underbara återkomst.

  https://www.youtube.com/watch?v=juYtbyufi7k&t=7s

  Mikael

  SvaraRadera
 21. Taaack Mikael...åhhh vad jag längtar hem!!😇🙏 //Y A.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amen Y A. Jag delar din längtan efter Jesus och vårt himmelska hem.

   Herrens rika välsignelse
   Mikael

   Radera

 22. 1. O, hur jag längtar se staden,
  bortom en bullrande värld.
  Längtar att snart där få vara,
  skåda min Jesus kär.

  KÖR: O, hur jag väntar och längtar,
  till dagen som snart är här.
  Jesus från jorden mig hämtar,
  dit upp där själv han är.

  2. O, hur jag längtar se staden,
  gator av renaste guld.
  Längtar en gång där få vara,
  prisa min Jesus huld.

  3. O, hur jag längtar se staden,
  vänner som före mig gått.
  Evigt hos dem jag får vara,
  när jag den staden nått.

  4. O, hur jag längtar se staden,
  Jesus snart giver mig bud.
  Då får jag bo i den staden,
  jordlivets strid är slut.
  Just nu svårt att hantera min livspartner p.g.a ålderskrämpor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amen! Tack för att du delar denna undbara och välsignade sång!

   Maranatha
   Mikael

   Radera