lördag 11 december 2021

Kom, min älskade kom!

 


“My beloved is coming soon. My beloved is getting closer. My beloved is coming in the clouds. He is coming for me; he is coming for us. Come, oh come, oh come my beloved. I am here waiting. Oh, come Jesus, I want to be with you”

“Min älskade kommer snart. Min älskade kommer närmare. Min älskade kommer i skyarna. Han kommer för mig, han kommer för oss. Kom, åh kom, åh kom min älskade. Här är jag väntande. Åh, kom Jesus, jag vill vara med dig”.

Karina Haraburda

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=LBVjQcq4NqU

Kära Syskon,

Ta gärna del av denna underbara sång som jag citerar från. Den finns på youtube och sjungs på engelska av Karina Haraburda. Det är en sång om bruden som väntar på sin älskade. En brud som säger: ”Kom!” i denna sena tid.

I den gamla judiska bröllopstraditionen var bruden inte helt oförberedd när det gällde brudgummens återkomst. Han hade tidigare lämnat sin brud, för att gå till sin fader för att förbereda ett hem åt henne. Hon visste inte helt precis vilken dag det skulle ske, men hon visste tiden omkring när det var dags att ge sig av. Så när brudgummen kom för att hämta henne, var det bara en bekräftelse på det hon förväntade – att brudgummen skulle komma för att hämta henne hem till sig.

Profetiska nyheter

Överskriften på de nästa nyheterna kan knappast ha andra överskrifter än den här. Det är nyheter som dessa, som gör att hjärtat slår lite snabbare, och vi ser att den tidsålder vi lever i, inte annat än kan gå mot sitt slut. Det är bekräftande nyheter som visar att vi är väldigt nära Jesu komma för sin församling, och början på den sista årsveckan. Dessa nyheter har jag redan delat i kommentatorsfältet, men för er som kanske inte alltid läser där, så känns det viktigt att göra ett inlägg om det.

Ett kommande vaccinkrav i Europa

Det är Ursula von der Leyen, den europeiska kommissonens ordförande, som har uttalat sig om att det är tid att ta en dialog om tvunget vaccination i Europa. Vi har redan sett Österrike ta beslut om att införa vaccinationskrav, som blir det första landet i Europa att införa ett lagstadgat vaccinkrav. Andra länder som Tyskland ser ut till att gå samma väg, där det just nu diskuteras om liknande tilltag. Det utlöste ganska stora diskussioner efter Österrikes beslut, men eftersom att Ursula nu vill ha en dialog om tvunget vaccinkrav i Europa, är det mycket som tyder på att det långt ifrån över. Allt fler länder kommer följa efter, och vi kommer få en helt ny situation i Europa. Det vi upplever är ganska enkelt ett generalprov inför det tvångssystem som snart kommer införas i vedermödans tid. En spruta kommer att bli utbytt med vilddjurets märke, där den som inte tar emot det, får betala med sitt liv.

Vaccinpass i chip

Nästa nyhet kan inte visa det mer tydligt, att vi lever i den absoluta tiden före vedermödans början. Det här är en nyhet som har gjort att Sverige har fått uppmärksamhet över hela världen.

I förvägen har cirka 6000 svenskar ett chip i sin hand, som gör att man kan exempelvis kan lagra information, ersätta nyckelbrickor och passerkort. Det nästa är att Sverige, som ett av de första länder i världen, har gjort så att man nu kan få sitt covidbevis, under huden, i chippet. Covidbeviset smälter med andra ord ihop med chippet, som jag anser vara vilddjurets märke.

Tidningen ”världen i dag” gjorde en artikel om just detta, där broder Holger Nilsson från sejten Flammor uttalade sig: – Det behövs en profetisk vaksamhet och en förståelse om den hastighet med vilken världen nu förändras, det sker från ena dagen till den andra. Vi får tacka Herren för att han har tjänare som Holger Nilsson, som kan ge en sann och profetisk bild av det skeende vi befinner oss i. Det har väl aldrig tidigare funnits ett större behov för just ”en profetisk vaksamhet och en förståelse för den tid vi lever i”.

Rykten om krig

Vi har tidigare skrivit om de politiska spänningar som vi upplever just nu mellan USA, Nato och Ryssland. Det är särskilt Ukraina och Ryssland situationen som spetsar till, och vi har här på det sista sett en våldsam mobilisering av rysk militär vid Ukrainas gräns. Enligt ukrainska UD har Ryssland samlat 115 000 soldater vid landets östra gräns på den annekterade Krimhalvön. Ukraina uppmanar världen att snabbt agera för att förhindra en rysk invasion av landet.

Här samtidigt, har vi precis upplevt att USA:s ”defcon level” (den beredskapsskala som används av USA:s försvarsdepartement för de väpnade styrkor), har fallit till nivå 3. I fredstid är det nivå 5 som är det normala och ”defcon 1” är högsta beredskap. Om man jämför med tiden för "kalla kriget" var nivået för det mesta 4, och det var först vid terrorattacken den 11 september, att den för tredje gången i ordningen föll till nivå 3. "Defcon 2" har bara använts en gång tidigare i historien, och det var under Kubakrisen 1962. Nu har vi alltså en situation där USA har satt sitt beredskapsnivå till 3, som betyder att läget är ganska allvarligt och att man som nation är förberedd på det värsta.  

När rykten om krig blir allt starkare, så har vi ännu mer anledning till att lyfta våra huvuden i förväntan till Herrens återkomst. Man kan inte låta bli att tänka på Birger Cleassons aktuella profetiaom en kommande rysk invastion av Sverige. Det känns som att det inte alls är omöjligt och att ett trängt Ryssland mycket väl kan agera på det sättet. 

Avslutning

Man får nypa sig själv i armen när man tar del av nyheter som det här. Jag har lust till att avsluta på samma sätt som jag började, genom att citera från den underbara sången som jag länkade till i början:

Min älskade kommer snart. Min älskade kommer närmare. Min älskade kommer i skyarna. Han kommer för mig, han kommer för oss.”

Ropet inom oss blir starkare, och vi upplever en enträgen längtan efter Herren. På samma sätt som den blödande kvinnan tänkte, som hade varit sjuk i tolv år: Om jag så bara rör vid hans kläder blir jag frisk. Kvinnan blir helad och Jesus vänder sig om och frågar: Vem rör vid mina kläder?

Ordet ”rör” är ordet ”haptomai” i grundtexten, och betyder bland annat: ”jag fäster till”, ”jag rör/tar tag i”. I denna storm som vi befinner oss i just nu, där vi ser vedermödans mörker i horisonten, så håller vi fast i löftet om Herrens tillkommelse. Löftet om att Jesus ska hämta oss hem till sin Faders hus har blivit vår tröst och vårt hopp, i en mörk tid. Vi håller hårt fast i själva hörntofsen och löftet om att han skal frälsa oss från den kommande vreden. Vi håller tag i löften om den gyllene staden och en evighet med Herren. Vi står fasta och blir uppmuntrade av den helige Ande, som vädjar tillsammans med Herrens brud och säger: ”Kom!”.

Jesus kommer snart

 

3 kommentarer:

 1. Kära Syskon,

  I förlängelse av det jag skrev gentemot Ryssland, så kommer det nu uppgifter att Ryssland mobiliserar ytterligare vid gränsen till Ukraina med bland annat missiler.

  https://www.thedrive.com/the-war-zone/43447/russian-air-defense-missile-systems-move-closer-to-ukraine-as-tensions-build

  En väldigt allvarlig och osäker situation.

  Guds rika välsignelse

  Mikael

  SvaraRadera
 2. Biden nekar Israel militärt stöd mot Iran!

  https://bit.ly/3yjWAOm

  Välsigna och be för Israel! Be för friden i Jerusalem!

  Guds frid

  SvaraRadera
 3. VIKTIGT MEDDELANDE! 17/12 kl.17 är slutdatum för att protestera mot att regeringen ska införa vaccinpass på handelsplatser! Ni som är emot vaccinpasset gå in i gruppen Bojkotta verksamheter som kräver v-pass, stötta dem som är emot det.

  Vi har ett skarpt läge som handlar om vår frihet och att kunna köpa mat i matbutiker! Om alla kristna som är emot vaccinpasset går med i gruppen kan vi med Guds hjälp och lagtexter stoppa denna ondska!
  HERREN JESUS KRISTUS är med oss alla dagar intill tidens ände!

  Guds frid

  SvaraRadera