söndag 20 oktober 2024

På väg mot WW3 - Nordkorea går in i kriget med Ryssland

 


Vi befinner oss i en helt unik profetisk tid där profetiska händelser står i rad för att vittna om stora och världsomspännande händelser. Genom åren har vi använt ord som apokalyptiska tider eller händelser, och visst har det varit en dramatisk utveckling när det gäller tecken på det sociala, politiska och militära området samt genom naturkatastrofer. Men nu, när vi står i detta avgörande skeende, på gränsen till vedermöda och uppryckande, måste vi ändå konstatera att det är en unik tid.

Det är helt enkelt precis så som Herren profeterade och förutsade att det skulle vara. Situationen i världen är nu mycket lik de scenarier och krig som vi upplever efter att det första sigillet har brutits och ryttarna är redo att träda fram.

Det är mycket allvarliga tider, men ändå fyllda med hopp. Det finns mörka moln på den profetiska himlen, men löftena om Herrens återkomst skiner starkare och klarare än solen. Vi har en underbar framtid, fylld med hopp, härlighet och obeskrivlig glädje. 

Låt mig slå fast: Vi är på väg hem till Jesus, och Herren kommer mycket snart att hämta sin församling! Aldrig har behovet av att vara vakande och bedjande varit större än det är i dag, och aldrig har det varit ett större behov för oss troende att dra när till Jesus. Han önskar hela vår uppmärksamhet och fokus. Jesus kommer för att hämta sin blodköpta församling till sig. 

Tidstecken 

Vi har tidigare använt uttryck som odiskutabla tidstecken när vi beskriver det som händer. Israel och Mellanöstern är i fokus, där en hel värld vänder sig mot det lilla landet som Herren har utvalt. Om man inte har studerat ändetidens krig som har med Israel att göra, vill jag uppmana till det. Allt började i Israel, och det är också där vi kommer att få uppleva själva avslutningen, som kulminerar med Jesu synliga återkomst till Israel.

Kina fortsätter att omringa Taiwan militärt och förbereder en invasion. För första gången simulerar de en fullskalig attack – genom att i princip omringa ön och utföra skenanfall mot fiendens militära mål. Varje gång jag hör om Kina som närmar sig en invasion, kan jag inte låta bli att tänka på den profetia som en kvinna fick, där hon i en syn såg texten “Kina invaderar Taiwan - Jesus kommer”. Uppryckandet sker alltså i samband med en kinesisk invasion av Taiwan. 

En annan stor nyhet är den som handlar om att nordkoreanska soldater är på väg till kriget i Ukraina. Det är Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj som kommer med uppgifter om att Nordkorea kommer att bli inblandat i kriget på Rysslands sida någon gång under hösten och vintern. Påståendet kommer bara dagar efter att Sydkoreas försvarsminister varnat för att reguljära nordkoreanska soldater troligen kommer att skickas för att slåss för Ryssland i Ukraina.

Detta skulle naturligtvis vara ett allvarligt steg mot ett tredje världskrig. Jag blir påmind om Barnetts profetia, som jag tidigare har skrivit om, där Herren visade honom att det tredje världskriget skulle starta den 11 november.

Världskrig den 11 november  

Det här är en intressant video som visar "Azovmena profetian" som en amerikansk pastor, Phillip Barnett, fick från Herren år 2007. I en vision såg han ett kommande krig mellan Ryssland och Ukraina, något som sedan har inträffat. Vid den tiden bodde han i Ukraina och tjänade Herren där. Samma pastor fick sedan ett specifikt datum från Herren som markerade början av det tredje världskriget. Han såg inte ett årtal, bara ett datum, vilket var den 11 november. Han såg en vision av ett kärnvapenkrig mellan USA och Ryssland.  

Alla sådana påståenden bör granskas i Guds ljus, men tiden är kort och händelserna utvecklas snabbt. Vi är på väg mot denna tids avslutning 

På samma sätt som Herren steg ned från himlen för att rädda israelsbarn, kommer Herren mycket snart att stiga ner för att rädda och frälsa Guds väntande brud.

Herren stiger ner för att rädda Israels barn

2 Mos 3:7-8 - Herren sade: ”Jag har sett hur mitt folk förtrycks i Egypten, och jag har hört hur de ropar över sina plågare. Jag känner deras lidande. Därför har jag kommit ner för att rädda dem från egyptierna och föra dem ut ur det landet upp till ett gott och rymligt land, ett land som flödar av mjölk och honung

Herren uppenbarade sig för Moses i den brinnande busken och talade till Moses ur den. Herren presenterade sig som ”Abraham, Isak och Jakobs Gud”.

Det Gud säger till Moses är en underbar bild på vår vandring och lidande i den här världen, men också det löfte som Herren ger sina barn. Precis som israelsbarn känner Herren vår lidande i den här världen, han känner varje utmaning och varje steg vi måste ta.

Löftet till Guds barn gäller inte ett fysiskt land i den här världen men det himmelska Jerusalem, ett löftesland som flödar av mjölk och honung som är en bild på härlighet och överflöd. Ordet för ”rädda dem” kan också översättas med ”snatch away” på engelska och är samma ord som används för att översätta uppryckandet från engelska. Herren kommer att rycka sina barn till sig, undan Egypten, och lidande i den här världen. Ordet kan också betyda plundra, som visar att Herren kommer att föra ut sina barn ur den här världen med kraft.

Det här är med andra ord en välsignad symbol på det som snart kommer att ske för Guds folk – Herren kommer med kraft att komma ner för att rycka oss till sig undan lidandet i den här världen.

Maranatha

Mikael