torsdag 1 januari 2015

IS och de fyra änglarna vid floden Eufrat


 
Upp 9: 13-15 - Den sjätte ängeln blåste i sin basun. Och jag hörde en röst från de fyra hornen på guldaltaret inför Gud. Den sade till den sjätte ängeln, han som hade basunen: "Släpp lös de fyra änglar, som är bundna vid den stora floden Eufrat." Då släpptes de fyra änglarna lösa, de som för den timmen, den dagen, den månaden och det året stod rustade för att döda en tredjedel av människorna
När vi ser IS expandera i Mellanöstern, och ser på de landområden som IS har intagit och utropat som islamistiskt kalifat, är det inte mindre än en profetisk uppfyllelse av Guds ord och samtidigt en förberedelse för de domar och profetiska löften som kommer att gå ut och bli uppfyllda i vedermödans tid.

Fram till den dag att den sjätte ängeln blåser i sin basun, så finns det fyra änglar som är bundna vid floden Eufrat. Floden Eufrat ligger precis i samma område där IS i dag har upprättat ett islamistiskt kalifat.  Dessa änglar kommer att förbli bundna fram till den dag att den sjätte ängeln blåser i sin basun.
De fyra hornen

De fyra hornen ger en befallning till den sjätte ängeln att släppa lös de fyra änglarna som står bundna.
Talet fyra är världens eller skapelsens tal, och hornet är en symbol på kraft eller styrka. Det är en symbol på att hela skapelsen, det vill säga från alla värdens fyra hörn, blir upprätthållet genom Guds kraft, och att inga domslut sker utan eller genom Guds tillåtelse och vilja.    

Floden Eufrat
Dessa onda makter är bundna vid floden Eufrat som är cirka 2800 km lång, och skapas där två grenar rinner samman, nämligen Karasu och Murat (västra och östra Eufrat). Båda floderna har sitt ursprung i Turkiet och den flyter sedan både genom Syrien och Irak.

I Upp 16:12 finns samtidigt en profetia som talar om att denna flod kommer att torka ut i förbindelse med Harmagedon, som kommer att bereda väg för kungarna från Östern som då är på väg med en mäktig arme mot Jerusalem.
Änglarna släpps lösa

Upp 9:15 – Då släpptes de fyra änglarna lösa, de som för den timmen, den dagen, den månaden och det året som rustade för att döda en tredjedel av människorna.

Upp 9: 17 - Och hästarna hade huvuden som lejon, och ur deras mun kom eld och rök och svavel. Av dessa tre plågor, elden röken och svavel som kom ur deras mun, dödades tredjedelen av människorna.
Änglarna släpps lösa för en bestämd timme, dag, månad och år som betyder att allting sker i Guds tid och i rätt ordning för att fullborda det som Herren har bestämt ska ske.

När den sjätte ängeln släppar lös dessa änglar kommer det att resultera i globala krig som kommer få katastrofala följder för människorna på jorden.
När Johannes beskriver dessa krig som han ser, beskrivs och kännetecknas de med eld, rök och svavel och kan inte vara annat än globala kärnvapenkrig som här beskrivs. Resultatet är förödande och kommer att resultera i att en tredjedel av jordens alla människor kommer att dö. En värld som i förvägen har förlorat en fjärdedel genom de domslut som tidigare har gått ut. (Upp 6:8)

Uppfyllelse av Guds ord

När vi ser ett Islamistiskt kalifat och IS utbredelse i Irak och Syrien, så är det en profetisk uppfyllelse av Guds ord. Under vedermödans tid kommer dessa fyra andemakter att blir förlösta, och kommer att resultera i globala kärnvapenkrig med fatala följder för hela mänskligheten.

Jesus kommer snart

7 kommentarer:

 1. Gott Nytt År Mikael. Jag provar att skicka via "Annonymt" för att se att det kommer in som ett inlägg.

  Jag tror att just IS är ett av vredens instrument som Gud låter använda för att få slut på allt ogudaktigt på jorden. Det var en journalist som fick komma i närkontakt med IS och han fick med sig budskapet att dessa kan tänka sig att skona tex. vissa judar och andra medbröder som har en monotoistisk gudatro. IS kall är att döda varje individ som inte tror på en Gud. Katolska kyrkan och treenigheten anses av dem tillbe flera gudar. Jämför judendomen, Islam med den västerländska kristendomen.

  Du har alldeles rätt i denna analys. Det sjätte inseglet är vedermödan som komma skall och den gäller Israel. Hednabruden är bortryckt innan. Jag hittade att bibelställe som du kan få titta på. Det är från Malaki 4 och beskriver Herrens stora och fruktansvärda dag.

  "Ty se, dagen kommer, och den skall brinna såsom en ugn. Då skola alla fräcka människor och alla som göra vad ogudaktigt är bliva lika strå, och dagen, den som kommer, skall förbränna dem, säger HERREN Sebaot, så att varken rot eller krona lämnas kvar av dem. Men för eder, I som frukten mitt namn, skall rättfärdighetens sol gå upp, med läkedom under sina vingar. Då skolen I slippa ut och hoppa såsom kalvar som hava varit instängda i stallet. Och de ogudaktiga skolen I trampa ned, ty de skola bliva såsom aska under edra fötter, på den dag då jag utför mitt verk, säger HERREN Sebaot.

  Tänken på Moses lag, min tjänares, åt vilken jag på Horeb gav stadgar och rätter för hela Israel.

  Se, jag skall sända till eder profeten Elia, förrän HERRENS stora och fruktansvärda dag kommer. Och han skall vända fädernas hjärtan till barnen, och barnens hjärtan till deras fäder, för att jag icke, när jag kommer, skall slå landet med tillspillogivning."

  Jag tror att de två vittnena i Upp. kommer profetera och kalla ut de 144 000 från Israels 12 stammar. Hedningarnas tider är då avslutad. Det blir efter denna stora vedermöda som Herren kommer synligt tillbaka till Israel för att inleda tusenårsriket. Jag tror att antikrist kommer styras från påven och den katolska kyrkan och kommer förmå alla att samla sig runt fredfördraget i Mellanöstern. Det blir ett falskt välsignande av freden mellan de västerländska kristna, judar och Islam, ja alla religioner kommer samla sig runt detta fördrag. Efter 3,5 år spricker detta avtal. Det är just under denna tid som de två vittnenan profeterar. Jag tror att det kan vara Mose och Elia. Jag kan ha fel i vissa detaljer men ungefär så här kommer det att se ut, som jag ser det.

  Frid
  lärjungen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid lärjungen,

   Tack för det du delade. Jag tror som dig att det inte är tillfälligheter det vi ser och upplever just nu. Jag tror att vi helt enkelt ser det profetiska ordet bli uppfyllt och ta form. Det profetiska ordet är ju historia skriven i förskott för att vi ska tro på både före och efter det har hänt.

   Det bevisar bara att Herren har hela ändetidens utveckling under kontroll och har alltiding i sin mäktiga hand.

   Herrens rika välsignelse
   Mikael

   Radera
 2. Ja, säg den som inte tror och förstår att det håller på att dra ihop sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är så sant Tony. Tänk att vi är den generation som kommer att få se uppleva det profetiska ordets uppfyllelse och Jesu dyrbara återkomst. Vi är för allvar på väg mot denna tidens avslutning.

   Herrens välsigne dig i det nya året
   Hälsningar
   Mikael

   Radera
 3. Tack,Tack för intressant och värdefullt inlägg, käre Mikael!
  Önskar dig och de dina en God och Välsignad fortsättning på 2015,
  om Herren dröjer och vi får leva...
  Snart är Han här!
  KRAAAM!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marguerite, och stort tack för din hälsning.

   Jag önskar också dig och din familj allt det bästa och Herrens rika välsignelse i det nya året. Som Holger Nilsson brukar säga så bra: Vi får verka medan vi väntar, och vänta medan vi verkar.

   Herrens rika välsignelse
   Mikael

   Radera
 4. Händelsen ovan måste föregås av den första ryttaren i Apokalypsen samt,
  Profeten Elia måste komma före denna HÉRRENS STORA OCH FRUKTANDVÄRDA DAG(3e världskriget).
  Arne Strand.

  SvaraRadera