torsdag 26 maj 2016

Rykten om krig - ett ändetids tecken


Matt 24:6 - Ni kommer att höra stridslarm och rykten om krig. Se då till att ni inte blir skrämda. Ty detta måste hända, men därmed har slutet ännu inte kommit.

Mobilisering, upprustning och rykten om krig är ett av de tecken som skulle peka på ändens tid, och Jesu dyrbara återkomst. Jesu profetiska ord går bokstavligt talat i uppfyllese i dag, där vi upplever en eskalerande osäkerhet, där länder rustar upp och förbereder sig för stormfulla tider.

Bara några av de rubriker som man har kunnat ta del av de sista dagarna är följande:

·        Natos utrikesminister uttalade sig den 19 maj, att NATO är i gång med att slutföra den största militära uppladdningen sedan det kalla kriget, för att motverka ett mer aggresivt och oförutsägbart Ryssland. Samtidigt så förstärker Rysk militär i väst, ”för att möta Nato”. 

·        En ny rapport från Pentagon, säger att Kina arbetar på en betydande upprustning av sin militära makt, som skulle göra Kina till en maktfaktor, inte bara i Asien, men utan i hela världen. Samtidigt insisterar Kina att de helt enkelt moderniserar sin militär, och att USA bara blåser upp detta till gigantiska proportioner.

·        Terrorgruppen Islamiska staten proklamerade att dom en dag kommer att befria Jerusalem, och se till att staten Israel kommer att upphöra. IS hotar samtidigt med globalt krig med Israel.

·        En Irans militär rådgivare påstår att om Irans högste ledare Ali Khamenei gav order att förstöra Israel, kunde detta göras på under 8 minuter.

·        Kinesiska och ryska stridsflygplan har blivit alltmer aggressiv och kommer allt mer närmare USA:s kust. USA uttalar sig: ”Vår oro är ett Ryssland som växer, och ett mycket, mycket aggressivt Kina. Kina varnar samtidigt USA, att dom är redo för krig om dom blir provocerade.

·        Ryssland har försett Iran med nya S-300 missiler. 2015 undertecknade Iran och Ryssland ett avtal för leverans av S-300 missiler

·        NATO uttalar sig om ett potentiellt kärnvapen krig med Ryssland inom 12 månader, om inte det inte ökar sin försvarskapacitet i Baltikum, som innefattar de tre baltiska länderna Estland, Lettland och Litauen.

·        President Maduru har precis beordrat landets största militära övning. Venazuela är ett land som är på kanten till kollaps, och förbereder sig på en evt yttre aggression.

Avslutning

När vi i dag upplever hur NATO rustar upp och talar högt om det Ryska hotet, och när vi ser ökade spänningar mellan Kina och USA, och Nordkorea som genomför kärnvapenprov och fortsätter att hota omvärlden med kärnvapen, så är det vi upplever ett förstadie till uppfyllande av bibliska profetior.

Profetior som pekar på vår dyrbare Jesu dyrbara återkomst, men också på en tid av mörker, som både innebär globala konflikter och ett kommande världskrig med brukandet av kärnvapen.

Jesus kommer mycket snart, och kanske snarare än vi tror. Herren är på väg för att hämta sin väntande och blodköpta brud. Vill du vare med i denna skara, så måste dina kläder vara rena och tvättade i Lammets dyrbara blod. Jesus är vägen, sanningen och livet. Han är vägen till frälsning, upprättelse och ett till ett evigt liv med Herren.

Jesus kommer snart!


5 kommentarer:

 1. Hej Mikael.
  Vad tror du att det krävs för att bli Jesu brud, och ryckas upp med de Jesu efterföljare som dött? Detta måste ju vara det största en människa kan få uppleva.
  /Stig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Broder,

   Jag tror att Guds ord, och Paulus själv ger svaret på den frågan, om vem som kommer att ryckas upp för att möta Herren på en brusten sky. Paulus delar med oss, att det är dom som är i Kristus som kommer uppstå, och kommer att möta Herren på skyn tillsammans med den generation som lever.

   1 Thess 4: 16-18 - Ty Herren skall själv stiga ned från himmelen, och ett maktbud skall ljuda, en överängels röst och en Guds basun. Och först skola de i Kristus döda uppstå;
   17 sedan skola vi som då ännu leva och hava lämnats kvar bliva jämte dem bortryckta på skyar upp i luften, Herren till mötes; och så skola vi alltid få vara hos Herren.

   Det betyder, att det kommer att vara alla dom som tillhör Herren, och som är i Kristus som kommer att få uppleva denna fantastiska händelse, att antingen få uppstå eller ryckas upp för att bli förvandlat i ett nu.

   Hälsningar
   Mikael

   Radera
  2. Tack Mikael.
   Sedan kan väl många kristna tolka detta på olika sätt. Intressant ämne detta; Att vara i Kristus. Det största. Det som går imot all världens visdom och mänskliga uträkningar. Friköpt från jorden, och följa Lammet där det går!
   Korsfäst med Kristus. Hatar all synd. Hatar sitt eget liv i denna världen.
   /Stig.

   Radera
  3. Hej Stig,

   Ja, jag tror inte att vi helt kan greppa och förstå innebörden av att vara i Kristus, och att vara funnen i honom. Johannes pekar på Faderns kärlek, och den skillnad Herrens nåd har gjort i våra liv, som gör att vi helt utan förtjänst kan kallas Guds barn.

   1 Joh 1:1 - Se vilken kärlek Fadern har bevisat oss därmed att vi få kallas Guds barn, vilket vi ock äro. Därför känner världen oss icke, eftersom den icke har lärt känna honom.

   Herrens rika välsignelse
   Mikael

   Radera
  4. Ja, det är mycket vi fått, utan förtjänst.
   Den som är i Kristus, låter sig vägleda av Anden. Han kräver ingenting av någon. Han är en tjänare. Han offrar sitt liv och tänker på andras bästa. Lovat vare Gud för denna härliga frälsning.
   /Stig.

   Radera