torsdag 19 oktober 2017

Det himmelska gästabudet


Joh 16:16 - En kort tid och ni ser mig inte längre, ännu en kort tid och ni kommer att se mig

För två tusen år sedan tog himlen emot dig. Du kom till den här världen, i en tjänares gestalt för att bli människan lik. Du hade lämnat den härlighet du hade hos din Fader, och du vandrade mitt ibland oss, mitt ibland din skapelse. Du for sedan till det himmelska, och satte dig på din Faders högra sida.  Himlen blev din tron, och jorden din fotapall. Du fick tillbaka den härlighet som lämnade, och som du hade innan världen var till.

Du som ser över tid och rum, ser och känner mig lika innerligt som då du fäste stjärnorna på himlafästet. Du är mig lika när just nu, som när du bar min synd i din kropp och ropade ut mitt namn på korsets trä. Det finns ingen skillnad eller avvikelse i din kärlek, som är lika stark, levande och verksam i mitt liv, som den dag jag kommer att stå framför dig, och se dig ansikte till ansikte.

Det himmelska bröllopsbordet

Du har förberett en bröllopsfest, och du har ett bröllopsbord som står dukat och klart. På en bestämd plats, finns en tom stol med mitt namn på, som är reserverad och sparad till mig. Där kommer jag en dag att sätta mig ner, och känna djup tacksamhet över att just jag fick nåd att vara med. Jag kommer att titta ut över detta sällskap, och kommer att se millioner av andra själar som sitter med vid samma bord. Det är gäster, som på samma sätt som jag har tackat ja till denna inbjudan. Det är människor, som har varit på vandring mot detta bröllop i väldigt lång tid, men som äntligen har kommit hem och nått sitt mål.

Det är du som är festens mittpunkt, och även om samtalen går vitt och brett och vi talar tillsammans och ger vårt vittnesbörd – så går blickarna ständigt tillbaka på dig. Vi kan helt enkelt inte låta bli. Vi är dragna och betagna av dig i all din härlighet, och vi är fullständigt förtappade och förlorade i din kärlek. Även om vi är millioner och åter millioner till denna himmelska fest, så vet vi, att du känner oss var och en på ett särskilt sätt, och du talar precist och direkt till var och ens hjärta.

Det är en högtidsstund och en festlighet som är utan jämförelse. Flera ligger på sina knän i helig vördnad och tillber, medans andra jublar i upprymdhet över Guds godhet och nåd. Vi når et crescendo, där inte bara gästerna, men också änglarna, djuren, träden och hela den himmelska skaran ger dig tillbedjan och ära, på en och samma gång. Det är en tillbedjan och en lovsång som stiger i klarhet, och som aldrig tycks ta något slut.

Jag är med till den himmelska festen, och jag är tacksam. Tacksam över Guds nåd, och för att Herren för många år sedan skrev mitt namn in i Livets bok med sitt eget dyrbara blod, och förseglade den med sitt eget sigill. Jag är tacksam för att jag är hans och han är min. Tacksam, för att jag äntligen sitter till bords i mitt himmelska hem.

Avslutning

Jesus kommer snart – men är du klar till det himmelska bröllopet? Är ditt namn skrivet livets bok, och har du din sak klar med Gud? Han känner dig, söker dig och klappar på ditt hjärtas dörr. Om du viskar hans namn, så kommer han att höra din bön och vara hos dig. Om du suckar efter hans frälsning, kommer han att röra, förvandla ditt liv, och aldrig låta dig bli den samma igen.Mikael 

8 kommentarer:

 1. O,vilken längtan detta ger i mitt hjärta,, min själ och hela min varelse ropar : Jesus KOM.. o låt mej av nåd vara redo att få träda in i din härlighet"! Vilken Gud vi har,, vilken oerhörd kärlek ! Denna världen vältrar sig mer och mer i smuts och våld,, men det står att vi ska lyfta vår blick och vänta på vår förlossning ! Vi ber för våra bönebarn och andra vi möter på vår vandring att flera får vara med på tåget hem. Gud välsignar dig rikligt för allt du skriver och missionerar om Mikael. Tänk att en gång få sitta till bords hemma hos Jesus ! Ingen smärta, ingen sorg, ingen nöd längre ,, bara Kärlek och för evigt Jesu närvaro. Din syster i Jesus Kristus Lill.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Syster,
   Ja, vilken underbar och fantastisk Gud och Herre vi har, som har frälst oss med sitt eget dyrbara blod, utvalt oss från tidernas begynnelse, och har förberett en evighet för oss tillsammans med honom. Det är min tro, att vi mycket snart, kommer att sitta till bords i det himmelska Jerusalem. Den som har detta hopp, lyfter sitt huvud i förväntning, drar när till Herren och renar sig, som han är ren. (1 Joh 3:3).

   Jag ber att Herren ska fortsätta att välsigna, och uppenbara sin nåd och kärlek för dig.

   Guds rika välsignelse
   Mikael

   Radera
 2. Amen Mikael!
  Tack för att du outröttligt fortsätter uppmuntra med dina inlägg! Jag blir så uppmuntrad och upprymd av det du skriver.
  Och tack för dina ödmjuka och kärleksfulla svar på de kommentarer du får!
  Guds rika välsignelse.
  Emanuel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Emanuel,
   Tack för din uppmuntrande hälsning. Det är en nåd, att få vara en av dem som pekar på Jesu snara och dyrbara återkomst. Tanken om, att vi är snubblande nära Herrens återkomst, är så dyrbart och glädjande. Jesus är på väg, och snart kommer vi att vara tillsammans med honom.

   Jag önskar också Herrens rika välsignelse över dig, och må Herren använda och leda dig på hans vägar på ett mäktigt sätt.

   Häsningar

   Mikael

   Radera
 3. Tack Mikael för dina inlägg. Jag blir också så glad att läsa dem.
  Jesus är Herren vår Gud som kom i köttet.
  Jesu frid / Lärjungen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid broder,

   Hoppas att allt är väl med dig. Allt gott och Herrens rika välsignelse

   Maranatha!

   Hälsningar
   Mikael

   Radera
 4. Guds Frid Mikael,
  Vi är så tacksamma för att få läsa dina fina texter, De ger oss hopp och tröst varje gång vi tar del av dem. Vi känner oss tacksamma för allt och att få vara inbjudna till den stundande festen.
  Vi ber att Herren välsignar och fortsätter att styrka dig.

  Vänligen J och G

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid syskon.

   Ja, det är en nåd att få veta, att en dag kommer vi att få sitta tillsammans, och vara en del av den himmelska festen. Då har vi en hel evighet, där vi ska få lov till att vara tillsammans i Herrens närhet, och ta del i allt det som Jesus har skapat och förberett för hans barn.

   Jag ber också om Herrens nåd, kraft och styrka i era liv.

   Varma hälsningar
   Mikael

   Radera