tisdag 3 oktober 2017

Vi närmar oss punkten bortom vilken ingen återvändo finns


Dom flesta börjar inse, att världen är på kanten till krig, och att det snart inte finns någon återvändo. Det har varit oroligt och nervöst mellan USA och Nordkorea i längre tid, men nu ser det ut som att situationen har nått en punkt, där ett krig och en militär konfrontation är enda alternativet.

När Trump hotade Nordkorea med ”eld och raseri som världen aldrig skådat”, och att Nordkorea ”inte kommer att finnas till mycket längre”, så anklagade Nordkorea Trump, för att det här var en krigsförklaring. Nordkorea har samtidigt, inte slutat att skjuta upp raketer över Japan, och fortsätter att provspränga kärnvapen av allt tyngre kaliber. Kärnvapen som Nordkorea menar är direkt riktade mot USA.

Rysk massiv upptrappning

Samtidigt förbereder sig omvärlden på en konfrontation, och något som kan utveckla sig till något som kan beröra hela världen.

Ryssland är just nu igång med en massiv upptrappning, och har börjat flytta militära trupper mot Nordkoreas gräns. Det betyder, att det just nu finns oerhört stora mängder trupper, stridsflygplan och krigsfartyg i regionen.  

Punkten bortom vilken ingen återvändo finns

Vi närmar oss punkten bortom vilken ingen återvändo finns. En tid som får ”alla händer att sjunka, och människohjärtan blir uppgivna. Människor blir slagna av skräck och kval griper dem, de våndas som en barnaföderska” (Jes 13). Det är en tid som Jesus beskriver som ”natten som ingen kan verka”.

Midnattsklockan närmar sig tolv, och tiden kommer att ta slut. Himlens fönster kommer att öppna sig, och djupets källor kommer att bryta fram. Vatten, som en bild på dom, kommer att fylla och täcka hela jorden, och Guds fyra vindar kommer att blåsa, som kommer att förlösa Guds domar.

Vår frälsnings ark

Jes 57:1 - Fromma människor rycks bort, utan att någon inser att den rättfärdige tas bort för att slippa ondskan  

Vår räddning, frälsning och vårt hopp är i Jesus Kristus. Bara i honom finns befrielse, skydd och bärgning mot den tid som den här världen är på väg in i.

Det strider mot Herrens natur att döma den rättfärdige med den orättfärdige. Det betyder, att Herren kommer att ta sitt folk ut ur Sodom, innan dess att elden faller ner från himlen. Han kommer att stänga arkens dörr, innan dess att han låter vattnet bryta fram ur jordens djup. Han kommer att rycka bort sin brud, och kalla hem sina ambassadörer, för att dom ska slippa ondskan, mörkret och Guds vredes dom över den här jorden.

Är du inte avgjort för evigheten, och har du ännu inte övergett dig hjärta till Jesus? Så är det hög tid till att komma till honom som du är, ge och överlåta ditt liv till honom, som både kan rädda dig från det kommande vreden, men också ge dig evigt liv. Jesus älskar dig mycket högra än du någonsin kan förstå, och han knackar på ditt hjärtas dörr.

Jesus kommer snart!


Källa:6 kommentarer:

 1. "Behold He comes riding on the clouds, shining like the sun as the trumpets call.
  Lift your voice, it's the year of Jubilee. Out of Zion's hill salvation comes."

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amen! He is coming for his bride - and we are waiting for the last trump. We believe that we are very close, and we live in expetation for the coming of the Lord.

   Maranatha

   Radera
 2. Guds Frid Mikael,
  Vi höjer vår blick mot himlen samt strävar och söker efter Herrens hjälp och skydd.
  J och G

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Syskon!

   Det är så sant. Vi får fästa vår blick på vår underbare frälsare och Herre. Vårt hopp står endast till Herren, både när det gäller fräsning och vårt kommande eviga liv. Det är tid att dra när Herren och hålla sig tätt på honom.

   Herrens rika välsignelse över ert liv.

   Hälsningar

   Mikael

   Radera
 3. Jag tänker ibland på berättelser om tiden INNAN Andra Världskriget. Hur det verkar som att det talades om att kriget är på väg och och att det gick rykten om det. Att folk väntade sig krig. Nog tycker jag mig kunna dra parallerer till idag. Även om jag inte var med då, runt 1930. Det kan smälla när som helst!

  Donald Trump utalade sig kryptiskt häromdagen om att "det här är lugnet före stormen" och att "vi får se vad han menar".

  Mitt hopp står till HERREN!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Emanuel, och tack för det du delar.

   Ja, det finns många paralleller till det som händer i dag, och som vi tidigare har upplevt - både på det ekonomiska och politiska området. Det stämmer rätt bra det där, att det är "lugnet före stormen", även om jag personligt tycker, att det stormar rätt rejält just nu. Ingenting verkar vara som det brukar vara, och människan står verkligen rådlös inför allt det som händer i världen och i naturen.

   Vårt hopp är 1 Kor 15:51 där Paulus delar denna fantastisk hemlighet som har blivit uppenbarad för Guds församling:

   Vi ska inte alla insomna, men vi ska alla förvandlas, 52 i ett nu, på ett ögonblick, vid den sista basunens ljud. Basunen ska ljuda och de döda ska uppstå odödliga, och vi ska förvandlas.

   Vi tror att den dagen kommer mycket snart!

   Allt gott och Guds rika välsignelse

   Hälsningar

   Mikael

   Radera