fredag 1 december 2017

Varning för stora jordbävningar i 2018


Matt 24:6-7 - Ni kommer att höra stridslarm och rykten om krig. Se då till att ni inte blir skrämda. Sådant måste hända, men det är ännu inte slutet. Folk ska resa sig mot folk och rike mot rike, och det ska bli svält och jordbävningar på många platser. 

I Matt 24: 4-14, gör Jesus gör en ”checklista” för de ändetidstecken vi ska titta och vara uppmärksamma på. Där nämner Jesus bland annat; krig och rykten om krig, hungersnöd och epidemier och jordbävningar. På flera ställen i Bibeln, att just jordbävningar är en av de saker som Herren använder i förbindelse med sina domslut. Det är också ett kännetecken, som ska visa på den tid vi lever i, och ska därför vittna om Herrens återkomst. I uppenbarelseboken ser vi flera stora jordbävningar, som både hör ihop med domslut och Jesu återkomst.

Just nu varnar amerikanska geofysiker, för att det kommande året 2018 kan vara året för ”monster quakes”, det vill säga väldigt stora jordbävningar.

700 jordbävningar på 30 dagar

USA:s västkust skakar just nu av hög seismisk aktivitet, och har upplevt nästan 700 jordbävningar på bara 30 dagar. Det har gjort att fruktan för att det här kan vara förstadiet till en mycket större jordbävning som kan vara på väg.

Forskare har tidigare varnat för, att en större jordbävning kan drabba Kalifornien när som helst, och hota hela San Francisco området. De senaste fem stora jordbävningar har inträffat med 140 års mellanrum. Nu har det gått 149 år sedan den sista 1868.

Mega Quakes i 2018

Det är geologen Roger Bilham som varnar för att året 2018 kan vara ett år då världen kommer att uppleva svåra jordbävningar. Det är svårt att inte tolka dessa uttalande som ett tidstecken, när man samtidigt ser vad som händer runt om i världen.

Roger uttalar sig att orsaken är en förändring i jordens rotation, som kan sätta igång seismisk aktivitet. Normalt upplever jorden cirka 15 stora skalv om året, men i perioder där jordens rotation er påverkad, har det varit mellan 25-30 intensiva jordbävningar.

Avslutning

Upp 6: 12-16 - Och jag såg när Lammet bröt det sjätte sigillet. Då blev det en stor jordbävning. Solen blev svart som en sorgdräkt, och hela månen blev som blod. Himlens stjärnor föll ner på jorden, som när ett fikonträd fäller sina omogna frukter, när det skakas

I åratal har forskare varnat för fler jordbävningar i framtiden på grund av klimatförändringar. Det är stora jordbävningar – eller ”megaskalv” som varnas för på flera platser runt om i världen.

I uppenbarelseboken ser vi ordet jordbävning hela sju gånger. Den första stora jordbävningen sker när vi når till det sjätte sigillet, som är i den första delen av vedermödan. Det är en massiv världsvid jordbävning, som helt tydligt visar att Guds vredes dag har kommit. Flera profeter i GT har också profeterat om en kommande jordbävning, där sol och måne förmörkas och mister sitt sken, på samma sätt som denna. 

Joel 2:10 - Inför dem darrar jorden, himlen bävar, solen och månen förmörkas, stjärnorna mister sitt sken

Jes 13:10 - Se, HERRENS dag kommer, fruktansvärd, med förbittring och brinnande vrede, för att ödelägga landet och utrota syndarna som bor där. Ty himlens stjärnor och stjärnbilder sänder inte mer sitt ljus. Solen går upp mörk, och månens ljus lyser inte

Tidens tecken pekar och ropar ut om Herrens snara återkomst – har du din sak klar med Herren?

Jesus kommer snart!
Källa:18 kommentarer:

 1. Tack för din uthållighet Mikael! Det är så välsignat att läsa på din blogg. Att se att fler tror att Jesus kommer snart, i en, i övrigt, ganska tyst och nästan oförstående kristenhet i detta ämne.

  Guds frid!
  Emanuel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och tack för länken till det du skrivit om de sju församlingarna i Uppenbarelseboken förresten. Har inte sett på det stycket på det viset innan. Tänk att man aldrig ska förringa en enda liten vers i Bibeln! Börjar förstå det mer och mer:)

   Radera
  2. Hej Emanuel,
   Tack för dina hälsningar. Uppenbarelseboken är en fantastisk bok som öppnar upp, ju mer man läser i den. Det är en detaljerad beskrivning av den svåra tid som ligger framför, men den är framför allt en bok som talar om Jesu dyrbara återkomst, det kommande Guds riket på jorden, och Herrens fullständiga seger över synd och död - vårt eviga liv tillsammans med Herren i det nya Jerusamlem.

   Jag ber, att Herren ännu mer ska ge dig ljus och förståelse när du läser i den, och att hoppet om Herrens tillkommelse får en särskild plats i ditt hjärta.

   Guds rika välsignelse

   Hälsningar
   Mikael

   Radera
  3. Snart ja mycket snart skall vi möta frälsaren.

   Radera
  4. Amen Broder! Ja, det är vårt hopp och vår längtan - att vi snart en dag ska möta vår underbare frälsare och se honom sådan som han är.

   Guds rika välsignelse i din fortsatta vandring med Herren

   Hälsningar

   Mikael

   Radera
 2. Nej. Inte alls. Du har fel.

  Hälsningar

  Örjan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Örjan,

   Din hälsning ger inte mycket plats till refleksion, så man har möjlighet för att ge svar.

   Jag undrar om det är forskarnas slutsats om kommande stora jordbävningar du ifrågasätter, eller generelt påståendet om att Jesus kommer snart?

   Hälsningar

   Mikael

   Radera
 3. Hej!
  Vill tacka för din mycket uppmuntrande blogg! Den hjälper till att påminna om vart fokus i livet ska ligga. Det är så spännande tider vi lever i, både naturhändelser och politiska händelser. Inte minst så kändes Trumps uttalande igår som en viktig händelse, även om det är svårt nu att se vad det kommer att innebära.
  Mvh L

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, och stort tack för din hälsning.

   Jag är faktiskt igång med att skriva ett inlägg om just det du nämner. Israel och Jerusalem kommer allt mer i fokus och i centrum - och det är ju ett jättestort tidstecken i sig själv. Allting började i Mellanöstern, och det är också där att det kommer att avslutas.

   Det är verkligen profetiska tider för både Guds församling, den här världen och för Israel.

   Guds rika välsignelse
   Hälsningar

   Mikael

   Radera
  2. Det ser jag framemot att läsa!=)
   Mvh L

   Radera
  3. Tack Mikael Walfridsson för denna blogg som är så värdefull!

   Radera
 4. Jag är troende och jag tycker du inte har någon positiv vinkling i det inlägg. Under den tiden jag gick utan Gud fnös jag bara åt "himmel eller helvete" framställningar, det funkar inte. Tro nu inte att jag är universalist, nej, jag tror på ett helvete. Men min erfarenhet, då jag dessutom håller på med evangelisation är att retoriken "ger mat och Satan". Det skapar en distans till människor. Istället för att möta dem där dem är.

  När jag skriver inlägg kan nog vara rätt vass också, men min erfarenhet är att folk vill inte se massor av teorier utan dem vill se vad tron gör i våra liv.

  Försök inte skrämma folk till tro, älska dem till tro. :)

  Välkommen att besöka min blogg!

  Guds frid! Allt gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. "ger mat åt Satan"*

   Adressen till bloggen är cykelevangelisten.blog

   Radera
  2. Jag vill tacka för denna underbara blogg. Den förstärker min tro ytterligare, och ger mig stor kunskap i hur Jesus ska komma tillbaka och ta oss med ......
   Ön. alla en välsignad PÅSK ..

   Radera
  3. Samuel Björkering, det känns som om all glädje rinner av mig. när jag försöker läsa din blogg och inlägg här på bloggen ...Vill hålla mig till denna blogg, helt fullt, ut,
   Mikael Valfridsson har så fina tankar kring detta med Jesu tillkommelse och tidens slut att jag känner mig sali...

   Radera
  4. Guds frid, och stort tak för din uppmuntrande hälsning.

   Jag önskar också dig en välsignad påsk i Herrens närhet, och överflöd av Herrens nåd, kraft och kärlek i ditt liv.

   Hälsningar
   Mikael

   Radera
 5. Jag har läst Din blogg, Mikael Wahlfridsson under flera års tid, ibland mer, ibland mindre ...alltid lika uppmuntrande budskap om hur Jesus ska komma tillbaka för att hämta oss från denna sargade och grymma värld...Gud välsigne dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så hemskt mycket för din välsignade hälsning. Det värmer och uppmuntrar att ordet om Jesu återkomst rör och gör en skillnad. Syftet med den här hemsidan har alltid varit att både ge uppmärksamhet till tidstecken, men också vara ett uttryck för bruden och brudgummens snara förenande. Herren önskar att vi ska längta som han längtar efter oss, och han önskar att vi ska se på honom, precis som att han har ögon på oss. Jag delar din längtan och väntar, hoppas och tror att vår frälsare kommer tillbaka mycket snart. Till dess önskar jag att Herren ska omsluta dig med sin nåd, kraft och kärlek - och att du ska få en ännu större förståelse för hur mycket Herren älskar dig.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera