måndag 11 januari 2021

Vi längtar efter Herrens ”Epiphany”

 


Med allt som händer i världen, så vågar jag ta och använda uttrycket ”ett profetiskt år” för 2021, som ser ut till att bli en fortsättning av det unika 2020, som precis har passerat.

Covid-19 får all uppmärksamhet, och hela världen ser med förväntan på eventuella frivilliga och tvångsregleringar som kan införas, för att få bukt viruset. Profetian om Messias återkomst är fortfande lika aktuell. I följe den skulle Messias komma i en tid då det hålls val i Israel, men ingen regering bildas. I slutet av mars ska Israel ut i det fjärde omvalet, på bara två år. Fortfarande ingen regering på plats med andra ord.

Är 2021 året då Herren kommer tillbaka? Vi får bida och se tiden an, men ett är säkert. Vi lever i säsongen och tidens tecken pekar på att vi är nära. Här delar jag några intressanta nyheter av det som händer i världen:

Abort – den främsta dödsorsaken

Under 2020 blev över 42 miljoner aborter utförda runt om i hela världen, vilket gjorde aborten till den främsta dödsorsaken. Jämförelsevis, så dog cirka 13 miljoner människor av överförbara sjukdomar. 8 miljoner människor gick bort på grund av cancer och 1,1 miljoner människor tog sina egna liv. Det betyder att med abort inräknat, dog cirka 100 miljoner människor av annat än ålderdom, och då är aborter cirka 40 % i den statistiken.

Källa: https://www.christianpost.com/news/m-babies-aborted-in-2020-surpassing-leading-causes-of-death.html

Jorden roterar snabbare – ett profetiskt uppfyllande?

Forskare har konstaterat, att jorden roterar snabbare än den har gjort de sista 50 åren. Det gör att man föreslår att lägga in en så kallad ”negativ språngsekund”, för att utjämna att jordens rotation inte är stabil eller går fortare. Det är första gången någonsin man i så fall skulle ta bort et sekund, då man tidigare har gjort hela 27 ”språngsekunder”, dvs. där man i stället lägger till tid.

I Matt 24:21-22 talar Jesus om att för de utvaldas skull kommer den tiden (vedermödans tid) att bli förkortad, för annars skulle ingen människa bli frälst. Det kan tolkas på två sätt – antingen kommer själva tidsperioden på vedermödans tid att bli kortare, eller så kommer själva dagarna att gå fortare och med andra ord bli kortare. Ser vi här en början av ett uppfyllande av denna profetia?

Källa: https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-9113999/Earth-spinning-faster-time-past-50-years.html

Rykten om krig

Både i Asien och i Mellanöstern stiger spänningarna och länder gör sig klara till eventuella konfrontationer. Kina har beordrat sin militär att vara redo i "heltidsberedskap”. Iran har meddelat att dom kommer att höja anrikningsnivån och förmågan att berika uran. För Israel är det en tydlig signal att Iran kommer att fortsätta sitt kärnvapenprogram. Netanyahu slår fast ”att Israel inte kommer att tillåta Iran att tillverka kärnvapen”.

Källa: https://www.the-sun.com/news/2083941/china-military-ready-war-brit-aircraft-carrier-south-sea/ https://newsfragrance.com/sweden/iran-fortsatter-att-berika-hogkvalitativt-uran-sydsvenskan/ https://mfa.gov.il/MFA/PressRoom/2021/Pages/PM-Netanyahu-on-Iranian-decision-4-January-2021.aspx

Avslutning

2 Tim 4: 6-8 - Själv offras jag redan som ett dryckesoffer, och tiden för mitt uppbrott är inne. 7 Jag har kämpat den goda kampen, jag har fullbordat loppet, jag har bevarat tron. 8 Nu väntar mig rättfärdighetens segerkrans. Den ska Herren, den rättfärdige domaren, ge mig på den dagen, och inte bara mig utan alla som älskar hans återkomst (Epiphany)

Häromdagen var det ”Epiphany”, eller trettondagen. Det var den dag dom tre vise männen såg och fick en uppenbarelse av Jesus som judarnas konung. Ordet ”Epiphany” (appearing/uppenbarelse/återkomst) används hela sex gånger i den grekiska grundtexten, och alltid i förbindelse med Jesu återkomst. 

Vi är hans folk, som längtar efter Herrens ”Epiphany”. På samma sätt som de tre vise männen, kommer vi snart en dag att få se och få uppleva Herren. Vi kommer inte att uppleva honom som judarnas konung, men som den levande Gudens Son, som kommer som vår frälsare och räddare undan vredesdomen. Vi kommer också uppleva honom som vår älskade brudgum, som kommer för att hämta sin trolovade, utvalda och älskade brud.

Jesus kommer snart!  

75 kommentarer:

 1. Ja det skulle förvåna mig om inte detta året 2021 blir minst lika intensivt och händelserikt som år 2020 var och med det här vaccinpasset som många tänker/hotar med att införa på olika ställen så kommer det att bli svårt för de som avstår vaccinsprutan som de så fint kallar den, men som den inte är så kommer det inte fortgå så särskilt länge förrän nästa skeende inträffar när självaste ANTIKRIST träder fram och tvingar samtliga som är kvar på jorden då att nu måste samtliga ta chipsprutan för att få köpa/sälja någonstans över huvud taget och då är det definitivt slut med demokratin och valfriheten som vi har känt till den förr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Segraren för att du delar dina tankar. Jag tänker att det är precis på det sätt du beskriver. Den situation som vi upplever just nu, ett förspel och generalrepetition inför vedermödan, Antikrists framträdande och sedan vildjurets märke.

   Vårt hopp står till Herren som kommer att rädda oss från denna vredens tid. Herrens underbara återkomst.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 2. Guds frid Mikael!

  Jag följer fortfarande den här bloggen men jag har inte kommenterat på mycket länge.
  Tack för att du troget hjälper oss längta efter Herrens återkomst!
  Jag vill berätta om något som många mest skrattar åt och viftar bort. Ja, jag var själv en av dem innan. Men Gud har öppnat mina ögon. Det är som att få en täckelse över ögonen bortdragen och nu kan jag se klart angående detta. Jag har aldrig riktigt haft frid över detta med att jorden skulle vara en planet i rymden och snurra, men eftersom vi alla får höra det från barnsben så har jag helt enkelt bara trott att det är så. Men Gud har visat mig att det finns ingenstans i hans ord där det står att jorden är en planet. Och ingenstans står det att jorden snurrar. Det finns heller inga vetenskapliga bevis på att jorden har en kurva. Man förstår att det inte kan vara så, när man ser hur vatten alltid lägger sig på samma nivå. Det kan inte böja sig för då rinner det av. Det är så enkelt. En båt som försvinner bakom horisonten, försvinner egentligen inte. Det är ögat som luras då det inte kan se så långt. Tar man en kikare ser man att båten finns kvar.

  Tvärtom mot att jorden skulle vara en snurrande boll, pekar flera bibelverser på att jorden står fast och inte kan rubbas, och att den även har fästen. I den allra första bibelversen står det att Gud skapade himmel och jord. Alltså: Himlen för sig, med sol, måne och stjärnor och jorden för sig, under himlen! Det står i någon vers om jordens rund, och det kan säkert stämma att den är rund, men inte att den är en glob. Däremot står det att jorden är Guds fotpall och hur kan en boll vara det?

  Att jorden skulle vara en planet tycker jag stämmer in på samma lögn som att jorden skapades genom big bang. Man vill med denna lögn visa att det inte finns någon Gud och att det inte finns någon mening med livet. Nasas logga är en ormtunga och vad ormen gör vet vi: den bedrar. Enligt någon så betyder Nasa just “att bedra” på hebreiska. Jorden snurrar 66, 660 miles per timme. Genom detta kan vem som helst förstå att detta är ett enda stort bedrägeri.

  Jag tror även att solen är mycket mindre än vad som sägs och att den är närmre oss än flera miljoner ljusår bort. Jag tror även att stjärnorna är mindre, då det står att de ska falla ner på jorden i samband med Jesu återkomst. Om en enda stjärna är större än jorden, så stämmer ju inte det bibelordet för då skulle hela jorden utplånas av en enda stjärna.

  Jag är så tacksam att Gud öppnat mina ögon inom detta område men dessvärre blir man mest hånad när man berättar om det för andra. Jag ber att han ska öppna även dina och dina bloggläsares ögon!

  Jag tror inte heller att månlandningen ägt rum (det kan man förstå bara genom att titta på hur månlandaren är konstruerad) utan att detta också var ett stort bedrägeri. Jag tror inte heller på att det finns människor som åker till ISS i rymden då det finns avslöjande filmer på hur dessa sk astrounauter hänger i vajrar för att det ska se ut som att de svävar i tyngdlöshet. Det finns många andra avslöjande filmer att detta är ett stort bedrägeri.


  Bibelord som visar på en orubblig, fast jord:

  Job 38:4, Psalm 93:1, Psalm 96:10, Psalm 104:5, Sakarja 1:11, 1 Krönikerboken 16:30 m fl..

  Bibelverser som talar om att det är solen som rör sig, inte jorden:

  Psalm 19:2-7, 1 Mos 15:17, 1 Mos 19:23, 1 Mos 32:31, 4 mos 34:15 m fl.

  Månen har sitt eget ljus:

  1 Mos 1:16, Jesaja 13:10, Jesaja 30:26, Jesaja 16:19-20


  Läs mer om detta intressanta ämne:

  https://bjorkbloggen.com/2019/06/06/lista-med-bibelverser-som-visar-pa-en-platt-jord-med-himlavalv-i-en-geocentrisk-varld/

  Guds rika välsignelse!

  /Sofia E

  SvaraRadera
  Svar
  1. four corners of the earth14 januari 2021 kl. 00:29

   Absolut det stämmer, men Gud har bara gett oss det vi ska fokusera och inte sugas ner i olika rabbit holes som är outgrundliga. Ja det mesta vi blir lärda i världen är lögner blandat med glitter av sanning.
   Tacka Gud vår frälaare Jesus som är vägen sanningen livet.
   Jag vill dela ett material till dig då jag har förstått samma saker men bloggen tillhör nån annan och ingen direkt kontaktinfo

   Radera
  2. Guds frid Sofia,

   Tack för att du delar dina tankar omkring ämnet.

   Det med en platt jord, är det ju en del som argumenterar för, och det är både kristna och inte. Jag har tyvärr inte satt mig så mycket in i ämnet, så jag har svårt att kommentera på det.

   Men det jag tänker, omedelbart när jag både läser det du skriver eller andra, är vad det egentliga syftet är, och vilken skillnad det gör? Det vill säga, vilken skillnad gjorde det för dig, när du fick "dina ögon öppnade"? Och till sist, vad skulle syftet vara att bygga upp en så kallad lögn omkring saken från regeringens sida, och inte säga som det är?

   Du får gärna sätta några ord på det om du har tid och möjlighet.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  3. Tack Mikael för att du bemöter mig på ett bra sätt i detta, till skillnad mot de flesta andra. Det som var skönt för mig är att få veta sanningen (även om det också gör att man blir besviken, arg och frustrerad att man blivit lurad i hela sitt liv men det blir man ju ändå oftast på makthavare och det är ju inte dessa vi ska sätta vårt hopp till tack och lov). Men visst ska även jag vara ödmjuk i frågan men jag upplever åtminstone att det är Gud som har talat genom sitt ord om detta till mig.

   Att de ljuger om detta, tror jag är ett sätt för dem att dölja att det finns en Gud, och få oss att tro att vi bara är en betydelselös liten prick på en planet som kom till genom big bang och att det inte finns någon mening med livet. De kan på så sätt styra över oss, hur de vill. Skulle människor se att jorden är platt så finns det stor “risk” att många förstår att det finns en större mening med allt, att vi inte bor på en planet som uppstod ur big bang. Det kan också vara att de vill dölja land... ingen vet ju vad som finns bortom antarktis, det vaktas av militärer och man får inte utforska de områdena.

   Vill bara säga att genom mitt inlägg vill jag bara berätta hur det är för mig, jag tvingar ingen att tro som jag. Vill bara säga hur glad jag är att i Ordet ha hittat stöd för att jorden är platt och står fast. Egentligen kanske det inte gör så stor skillnad eftersom vår frälsning inte hänger på det, men för mig personligen känns det som att jag kan se på ett klarare sätt, detta med skapelsen. Så svårt att sätta ord på det. Men också, kanske lite barnsligt, känns det skönt att veta att jorden står fast och inte snurrar. Det ger mig en annan trygghet, som är svår att sätta ord på. Även om att jag vet att det inte skulle spela någon roll eftersom Gud ändå bär mig i sin hand, men ändå…
   /Sofia

   Radera
  4. Vilket struntprat Sofia.

   Radera
  5. "four corners of the earth", du kan maila mig på: mingracebook@gmail.com. Tack!

   /Sofia E

   Radera
 3. Att jorden är en planet är väl inte ens lönt diskutera liksom mars venus etc, och att den roterar runt sin axel på 24 timmar behöver inte heller diskuteras,det är därför vi har morgon dag och natt, att jorden är platt är så dumt så det behöver inte heller diskuteras. Då borde det finnas en ände och ett stup, månens enda ljus är från solen likt det är även för jorden, jag tror inte Gud har öppnat ögonen för dig då han aldrig har fel, det som jag skrivit motsätter inte bibeln och att den har fel, säger mer om de som skrev Bibeln och att de inte visste mer på den tiden, att adtounater varit på månen är väl bevisat med och även månstrnar de tagit med sig,

  SvaraRadera
  Svar
  1. Instämmer i dina tankegångar...Så tror jag också...

   Radera
 4. Vi får fram med 1670 km i timmen genom jordens rotation, men hela 107000 km i timmen runt solen så håll i hatten.

  SvaraRadera
 5. vi ska vara snälla och trevliga mot varandra här syskon i mellan Sportcarl och inte skriva negativt om någon som tycker si eller så om något men tyvärr har vissa enormt svårt att hålla sig inom den ramen märker man gång efter annan numera det glädjer ingen och framför allt inte Sofia den här gången nästa gång är det någon annan, stå på dig Sofia bry dig inte om de där negativa som inte klarar av att hålla sig inom ramarna att vara positiva här en del är bara ute efter att tjafsa och förstöra, det är inte första gången det sker det senaste halvåret Sofia skriv du som du känner i ditt hjärta och tror jag är den positiva människan som inte trycker ner andra när de skriver något som jag inte håller med om ha det bra Sofia en hjärte skön kram får du av mig din broder i kristus kämpa på Sofia.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! /Sofia E

   Radera
  2. Det är inte negativt att ha en annan åsikt, skrev inte nedvärderande om henne, utan gav bara svar på helt och klart felaktigheter, är väl en skyldighet att göra det, man kan ju inte hålla med om något som är helt åt väggarna galet och rena felaktigheter eller lögner, en som är mästare på att manipulera och ljuga är Trump, jag respekterar Sofias åsikt, du herr anonym borde kanske respektera andras åsikter med, här verkar det vara ok skriva och komma Med åsikter om myndigheter och den ena och andra till höger och vänster konspirationer att vara antikrist på lösa boliner, märkligt då nämns det aldrig att det kan ses som negativt för de som blir beskylda för det, de som dömer oskyldigt andra kommer en vacker dag dömas oavsett om man är kristen eller inte, andemeningen i det jag skrev i tidigare inlägg att vetenskapen eller Gud måste ha fel utan bägge kan ha rätt, tar man bara ut en vers kan det bli så fel att man missar hela poängen

   Radera
 6. Jesus kommer snart, mycket snart så låt våra fokus vara på han.

  Thesecond heaven is where the old dragon is stationerad, hur tror du han glorifierar sitt rike? Starwars, startreek. There is water above the heaven, därför blå himmel. Marinekingdom.

  Bibeln beskriver även varelser på jorden, i jorden och under jorden, boll teorin är ute. Men en fotpall passar in på allt. Game of thrones visar en modell av jorden i nått intro.
  Pratar inte mer om detta, Jesus kommer, halleluja.


  Om man tror på Guds ord så läser man att hela Jorden är under den ondes kontroll.
  Satan fader av lögner med ormtungan i Nasas symbol. Allt som har med jorden och rymd/astronomi går alltid att härleda deras ekvationer till 666, inte så konstigt när det kommer ifrån och är finanserat av den här jordens Gud.
  Tack och lov har Herren Jesus gett oss evigt liv, friköpt oss troende ifrån den här världen och dess kommande vredesdom vedermödan.

  SvaraRadera
 7. Jorden är självklart rund. Annars skulle varenda pilot & kapten med besättning, som flyger flygplan eller åker båt runt klotet ljuga...för att bara nämna något som talar emot.

  När uttrycken ”jordens fyra hörn” och ”jordens ändar” används i Bibeln ska de inte tas bokstavligt, som om jorden vore fyrkantig eller hade ändar. (Jesaja 11:12; Job 37:3) I stället är det bildliga uttryck som avser hela jordens yta. I Bibeln används även de fyra väderstrecken på liknande sätt. (Lukas 13:29)
  Det hebreiska uttryck som översatts med ”hörn” och ”ändar” verkar vara ett idiom grundat på ordet för ”vingar”. The International Standard Bible Encyclopedia säger: ”Eftersom en fågels vinge används för att täcka ungarna, förmedlar ... [det hebreiska uttrycket] tanken på den yttersta änden av något utsträckt.” Samma uppslagsverk säger vidare att uttrycket i Job 37:3 och Jesaja 11:12 ”betyder kusterna, gränserna eller ändarna av jordens landyta”. *

  Jordens yttersta gräns
  I Bibeln står det inte att jorden är platt. I själva verket står det om "jordens rund" i Jes 40:22:
  Han är den som tronar över jordens rund, och dess inbyggare äro såsom gräshoppor; han är den som utbreder himmelen såsom ett flor och spänner ut den såsom ett tält att bo inunder. (1917 års översättning)

  Men när den helige Ande kommer över er, skall ni få kraft och bli mina vittnen i Jerusalem och i hela Judeen och Samarien och ända till jordens yttersta gräns." Apg 1:8
  I den grekiska grundtexten står det eschatos som betyder "sist" eller "ytterst".

  Uttrycken "jordens yttersta gräns", "jordens ände" osv syftar på avlägsna delar av jordklotet. Uttrycket har använts även efter att man fick kunskap om att jorden är rund, det används ibland även idag.
  Det finns andra uttryck vi använder i dagligt tal som inte är helt korrekta.

  Vi säger t.ex. att solen går upp och att den går ner trots att vi vet jorden snurrar runt solen…

  Om Jesu återkomst och våra kroppars förvandling skriver Paulus att det sker " i ett nu, på ett ögonblick,"(1 Korinthierbrevet 15:52).
  I Lukas 17:31-34 står det att dag och natt inträffar vid samma tillfälle när Jesus kommer tillbaka.

  Om någon den dagen är uppe på taket och har sina tillhörigheter i huset, skall han inte gå ner och hämta dem. På samma sätt skall den som är ute på åkern inte vända tillbaka hem. Lukas 17:31
  Den natten skall två ligga i samma säng. Den ene skall tas med och den andre skall lämnas kvar. Två kvinnor skall mala tillsammans. Den ena skall tas med och den andra lämnas kvar." Lukas 17:34,35

  Den enklaste förklaringen till att detta inträffar när det är både natt och dag är att jorden är rund.


  SvaraRadera
 8. https://www.youtube.com/watch?v=nfLzBVvwcRA

  I denna informativa film får du bland annat svar på hur förmörkelser (13:52), årstider (19:35), tidzoner (20:25) fungerar på en platt jord. Men han tar även upp ämnen som gravitation (17:29), kurvatur, satelliter, ISS, månlandningen, fejkade bilder på jorden, frimurare, med mera. Eric Dubay nämner bland annat att bibeln säger att det finns ett valv över jorden.

  28:10 - Vad bibeln säger...
  31:21 - Varför skulle de ljuga?
  32:32 - Ljuger alla piloter?
  34:50 - Vad spelar det för roll om jorden är en glob eller platt?

  /Sofia E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Sofia,

   Tack för att du förtydligade frågan. Det är ett ganska svårt ämne som jag förstår det, och som sagt ingen frälsningsavgörande fråga. Men det var intressant att ta del av dina tankar.

   Guds välsignelse

   Mikael

   Radera
  2. Har ingen jordglob, men har undrat ibland om alla delar där någon bor är synligt från en punkt i rymden, för den ena sidan av jorden är mest vatten, i så fall var är medelpunkten?

   Radera
  3. Var har vi det valvet? Någon som vet? :). På internet kan man skriva vad som helst på gott och ont

   Radera
 9. Tack Mikael! Gud välsigne dig med! /Sofia E

  SvaraRadera
 10. Job 26:10
  En rundel har han välvt såsom gräns för vattnen,
  där varest ljus ändas i mörker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Job 26:6f
   Dödsriket ligger blottat för honom,
   och avgrunden har intet täckelse.
   Han spänner ut nordanrymden över det tomma
   och hänger upp jorden på intet.

   Radera
 11. Blev detta icke förkunnat
  för eder från begynnelsen?
  Haven I icke förstått,
  vad jordens grundvalar säga?
  Han är den som tronar över jordens rund,
  och dess inbyggare äro såsom gräshoppor;
  han är den som utbreder himmelen såsom ett flor
  och spänner ut den såsom ett tält att bo inunder.

  SvaraRadera
 12. Ja, minsann! Tack för dessa ord!!

  SvaraRadera
 13. Anonym: Jag hänvisade till att det står att jorden är rund men det är inte samma sak som att jorden skulle vara en glob eller en planet. Den här versen tycker jag stämmer mer in på en rund plattjordsmodell med ett himlavalv över. Alltså, inget valv runt en boll.

  /Sofia E

  SvaraRadera
  Svar


  1. Du har fått mig till att söka på ordet Jorden, har fått en länk till old bibel.se, 1917 från bibelkommissionen.
   Oavsett vilken sida du bor på jorden, så har du tältet som Herren spännt upp, men du får väl testa att resa jorden runt, åt öster, så tar jag väster, sedan möts vi kanske på mitten.
   Jes 40:12
   Vem är det, som mäter upp havens vatten i sin hand
   och märker ut himmelens vidd med sina utspända fingrar?
   Vem mäter upp stoftet på jorden med ett tredingsmått?
   Vem väger bergen på en våg
   och höjderna på en viktskål?
   Jes 40:23
   Han är den som gör furstarna till intet,
   förvandlar domarna på jorden till idel tomhet.
   Jes 40:24
   Knappt äro de planterade,
   knappt äro de sådda,
   knappt har deras stam
   slagit rot i jorden,
   så blåser han på dem, och de förtorka,
   och en stormvind för dem bort såsom strå.
   Jes 42:4
   Hans kraft skall icke förtyna eller brytas,
   intill dess att han har grundat rätten på jorden;
   havsländerna vänta efter hans lag.

   Han spänner ut nordanrymden över det tomma
   och hänger upp jorden på intet.

   Radera
 14. Spänner upp tältet får man inte ta för bokstavligen,

  SvaraRadera
 15. Det kan vara semestertider och camping dax hihi.

  SvaraRadera
 16. Sofia
  Skaffa dig en bra studsmatta då kanske du kan komma upp en bit så att du ser hur det ser ut i verkligheten, annars kan du väl låna Jakobs stege, så att du får lite rymd under fötterna.

  SvaraRadera
 17. " tala om ironiskt svar" av Sofia...

  SvaraRadera
 18. Jorden är rund. Problemet är som jag brukar säga att det krävs inte mer än två personer för att skapa en suggestion. Mer sannolikt att det är journalist troll på sidan, som snart kommer att kalla sidan för konspiratorisk. En tydlig trend f.n. Jag har dock träffat människor som varit i psykosliknande tillstånd i detta fall p.g.a. droger, där personen haft som tidsfördriv att dras ned i youtubes sökmotor av samma ämne. Kan hända vem som helst för den delen. Lätt att hamna i suggestion/hypnos av olika slag. Inget konstigt faktiskt, det är mycket vanligare än man tror.

  1. Om man har vänner i olika länder runt jorden, så är det lätt att följa tidzoner, när det är morgon, dag, kväll, natt o.s.v. Detta löper runt globen, dvs är det dag här t.ex. kl 12, så skall man inte ringa till vännerna på andra sidan för då är det natt kl 24 där. Så förskjuts tidzonerna timme för timme över globen åt samma håll. Ett fenomen som inte fungerar om jorden är platt.

  2. Det går också att göra en jorden runt resa längs med ekvatorn och man kommer då till slut fram till den punkt man började.

  3. Vi vet också om att det finns två poler på klotet. Flyger vi norrut i vårt land så blir det kallare och kallare, och fortsätter man så blir det ännu kallare över nordpolen, när man passerat dess mittpunkt så börjar det bli varmare och varmare och man hamnar t.ex. i Alaska. Ringer Du mitt på dagen i Sverige till Alaska, så är det natt där.

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Nordpolen

  http://www.tidszon.se/

  SvaraRadera
 19. Jag och Mikael stöder dig i dina tankar över hur världen ser ut om den är runt eller platt det är inte svårt för mig att veta vilket den är, det viktiga är vi håller oss nära Jesus och att Jesus bor i våra hjärtan, det är han som har vunnit segern på korset. Fortsätt och skriv och lufta dina tankar, Guds rika välsignelse Sofia E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vem du nu är!

   /Sofia E

   Radera
 20. Ett solklart bevis till dig Syster Sofia E angående om jorden är platt eller rund är att när Herren återvänder för att hämta hem oss som tillhör honom till paradiset då beskrev han att han inte vet om han kommer om natten eller om dagen och hämtar hem oss allesammans som tillhör honom och det är ju så klart inte lätt att veta med olika tidsskillnader beroende på var man är i världen när detta fantastiska inträffar så därför kommer det att vara både natt och dag när herren återvänder för att hämta hem oss allesammans, därför kan jorden bara vara rund för hade jorden varit platt då hade herren kommit antingen på dagen eller natten och det är helt omöjligt att det skulle kunna vara på det viset angående de tidsskillnader som finns världen runt angående var man då befinner sig när detta fantastiska inträffar, hoppas du blev av med ditt huvudbry angående detta nu om jorden är platt eller rund m.v.h. din broder

  SvaraRadera
  Svar
  1. Till Segraren: Inget bevis för mig. Tidzoner på platt jord, 20:25 min in i klippet: https://www.youtube.com/watch?v=nfLzBVvwcRA

   /Sofia E

   Radera
 21. Tidssoner dag och natt årstider är lösta så att solen och månen är skapade som ljus till jorden. Solen och månen har separata banor, därav två olika kalendrar.
  Ingen är 365 dagar. Därav våran julian calender off the hock. Solen och månen snurar eventuellt upp och ner samtidigt som runt runt. Polka gris. Om ni inte förstår hur dett kan vara natt och dag på en välvd/plattliknande jord så go i en cirkel med en ficklampa i ett mörkt rum. Titta på en jingyang symbol, det är belysningsområdena, prickarna är solen och månen. Skit i vad det okultsatanistiska lär att det betyder.

  Jorden är fäst på orubbliga grundvalar, jordens centrum är nordpolen som dom ljuger om att det bara är en stor isfläck, det är här jorden vatten sugs ner för hela cirkulationen/ebb och flod. Eller öppningen till pitt off hell. Hursom är det en hemlig plats.

  Nån kanske säger ja men han eller hon åkte skriskor och skidor över nordpolen, sluta tro på världens förvridna lögner och media. TV tell a fake vison.

  Det finns videos där folk har karlagt flygrutter med distanser enligtvärldens tabeller och rutter och visar att det är något som döljs varaför inte vissa rutter tillåts flygas när dom skulle gå fortare. Dom har lagtt upp vissa flygmönster för att inte få folka att börja fundera. Nordpoolen området får inte ens flygas till även om du har senaste forskar planet. Och inte minst sydpolen med is finns inte ins, urlöjlogt.

  Finns förmyckey att bolla detta om men titta på en hamburgare och pizza hur dom mockar oss up in the face.

  So above so below. Hamburgerbrödet med sesamfrön är exakt vad bibeln beskriver hur stjärnorna är fssta fast på himmlsvalvet. Sallad veggitation dressing vatten, köttet jordens yta, undre brödet underjorde. Boxen burgaren är i kan symbolisera vara vårat universum.


  Himlens fönster som öppnas när floden kom och sköljde bort alla människor med korrupt dna precis som vi nu händer via en substans som injeceras och mycket snart distrubieras som en quantumdot tattu patch men 66,6 mg luciferase. Märket bibeln varnar.

  Älskar er alla, ber för alla varje dag.
  Ses i skyn

  SvaraRadera
 22. En bild som säger ganska mycket! https://i.redd.it/6hnykep2kmn41.jpg

  Jag har flugit till andra sidan jorden flera gånger, både till Sydafrika, Kenya och Indien men aldrig har jag känt hur flygplanets nos har pekat rakt nedåt som det ju måste göra om jorden är en glob. Och om jorden nu snurrar i en oändlig fart, hur kan flygplanet pricka rätt när det ska landa? /Sofia E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi snurrar med 1670 km i timmen samtidigt som vi färdas med 107000 km timmen runt solen, tur att våran atmosfär färdas lika fort annars hade det varit drag runt öronen, flyget brukar använda medvind, kan gå snabbare att köra en längre sträcka.
   Men om polisen stoppar dig för fortkörning håll då reda på vart kompassen pekar, har du tur så kanske han kan skriva minus framför hastigheten, för att du egentligen "backar"

   Radera
 23. Jag älskar dig också anonym H.K. på vår gemensamma flygtur till vårt eviga gemensamma hem, och ber för dig att herren skyddar dig den lilla tiden som återstår här nere.

  SvaraRadera
 24. Ingen kan lösa ditt udda och stora världsproblem men var lycklig så länge planets nos aldrig pekar rakt ner vart du än flyger, herren har allt under kontroll var nöjd med det syrran tillsvidare tills den dag vi flyger rakt uppåt istället raka motsatsen till när flygplan störtar. Din broder vi ses bland molnen Sofia E.

  SvaraRadera
 25. Mitt fokus ligger inte på diverse flygturer genom pärleportar eller basuntoner utan genom handling då kan man missa det verkliga målet att varje dag och styrka sig iJesus, Gud och bibeln, Jesu ord som vägledning:Jag är vägen sanningen och livet ingen kommer till fadern utom genom mig, försöker som kristen att inte spekulera i när Jesus kommer för absolut ingen ingen vet om dagen månaden eller ens året. Kan bli så fel, som född på 60talet minnsan ju maranatalederen som 1970 pekade på skyn och sa att Jesus kommer inom någon månad. Varje spekulation som visar fel är ju tecken från en falsk profet, däremot de som kan se in i framtiden som Jeremia Jesaja Elia är sanna profeter, man kan lära sig mycket genom att läsa om dom, dock mig personligen föredrar jag NT

  SvaraRadera
 26. Till alla kära bröder och sysstrar och till host micke, detta är en biblisk kort video med illustrationer, Gud är otrolig https://youtu.be/4uSwFdcnkuw

  SvaraRadera
 27. VARNING FÖR FALSKA PROFETER

  Videon som det hänvisas till längre upp (15 jan 10:53 från Sofia E) är gjord av Erik Dubay. Här är lite fakta om honom:

  1. Undervisar bl.a. i yoga, är en new ageare som inte tror på JESUS
  2. Han anser att han är upplyst
  3. Tycker inte om kristna
  4. Tror inte att det funnits dinosaurier
  5. Förnekar förintelsen
  6. Sist men inte minst, han förnekar att JESUS existerat.

  Har svårt att tro att han har någon gedigen forskning bakom sig, då han påstår att förintelsen inte ägt rum, att dinosaurier inte funnits och att JESUS inte existerat.

  https://ericdubay.wordpress.com/
  http://ericdubay.blogspot.com/
  http://www.atlanteanconspiracy.com/

  Här finns texter och videos där han uttrycker att JESUS inte existerat.
  https://ericdubay.wordpress.com/2018/07/04/jesus-christ-never-existed/

  Älskar er som verkligen försöker vandra med Herren JESUS <3 Önskar er alla en kärleksfull och fridfull vandring med Herren i hans dyrbara namn JESUS. AMEN

  /H.K.

  SvaraRadera
 28. Tack syrran en hjärtekram från mig till dig för den informationen det så viktigt att vi har ögonen öppna och varnar varandra och att vi tar avstånd från allt sådan falsk villolära när den dyker upp så ingen attraheras av sådan smörja och fastnar i det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tack Broder! En hjärtekram och Älskar Dig med i Herren JESUS namn!

   Radera
 29. Förutom att Erik Dubay inte är vetenskaplig i sina videos (som lagts upp av flera personer här ovan), så berör han bara olika saker på ett väldigt ytligt vis, han ger inga djupgående fakta eller beräkningar som ger stöd för sina teser eller talar emot sådant han menar är "lögner". Och i hans universum så är det väldigt många som ljuger om dessa ämnen, men han verkar inte förstå att han inte lägger fram några som helst bevis som talar för hans påståenden. Ingenting bevisas egentligen i hans videos. Han talar lugnt och spelar suggestiv musik, som för läsarna in i trance. Förstår att det kan utlösa psykos, där man upplever sig själv "klarsynt".

  I mina tycken är han en mycket farlig person (andligt tal: besatt) och dessutom antikristlig.

  Han verkar heller inte förstå enkla saker såsom zenit och midnattssol. I hans teser så står ju solen i zenit över hela jorden. Något vi alla vet att den inte gör. Vidare så blir det omöjligt i hans teser att det finns midnattssol på södra halvklotet. För att bara nämna några.

  Kära vänner i Herren JESUS, sådan tur att vi kan be för honom och alla hans följare så de blir befriade i JESU namn. Önskar er Herren JESUS gudomliga kärlek & frid. /H.K.

  SvaraRadera
 30. Jamen snälla nån, även om inte denne Eric Dubay nu är kristen så finns det faktiskt många kristna som tror på en platt jord! /Sofia E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen snälla nån....Menar Du att det var det enda jag skrev? Att han inte var kristen...

   Läs ordentligt vad som står ovan och gå till källan (hans webbsidor)

   T.ex. är några av hans ståndpunkter:

   4. Tror inte att det funnits dinosaurier
   5. Förnekar förintelsen
   6. Sist men inte minst, han förnekar att JESUS existerat.

   Det är tre är vetenskapligt fastställda och det handlar inte om tro.

   Radera
 31. Min mening var inte att lyfta upp denne youtuber som en som man bör följa i allt. Jag ville bara visa hur tidzoner, årstider etc fungerar på en platt jord och då tyckte jag detta var en bra film. Sen om han nu inte tror på Jesus eller förintelsen, har väl ingenting med saken att göra? Jag har inte haft för avsikt att vilseleda folk. Vill man nu inte se en film av just denne Eric Dubay men vill veta mer om platt jord så finns det många andra informativa filmer man kan se. Nu slutar jag skriva här. Allt gott och Guds frid!

  /Sofia E

  SvaraRadera
 32. Sofia, då tycker jag i så fall att Du återkommer med informativa länkar från kristna riktiga vetenskapsmän. Eller hur? Inte sprida länkar till en sådan här person som verkligen är MYCKET FARLIG, ur ett kristet perspektiv.

  Erik Dubay bevisar absolut ingenting i de videos Du lagt upp. Han lägger bara fram enkla teser hur han tror, men mycket låga bevisvärden, som dessutom helt talar emot enkla synliga fenomen och fakta som man lätt kan ta reda på. Det är viktigt att Du förstår det så att Du får ett mer kritiskt tänkande. Du har säkert massor av goda underbara egenskaper och är älskad för dom på många vis, men för detta bör Du faktiskt backa. Det finns inget i Eriks videos som leder något i bevis. Och han sprider otroligt mycket falsk information. Han går också helt emot sådant som av forskare (både kristna och ateister) och allmänhet för länge sedan varit bevisat, nämligen att:

  # Den historiska personen JESUS som bibeln berättar om, har levt och verkat på de platser vid de tidpunkter som det står om i bibeln. (Även ateistiska bibelforskare bekräftar det helt. Det dom inte tror på är det övernaturliga. Dvs. Erik går t.o.m. emot ateistiska bibelforskare.)

  # Förintelsen har ägt rum.

  # Dinosaurier har funnits.

  # Jorden är rund.

  Jag menar att det är oerhört farligt att sprida sådana länkar med sådana falska läror. Man vilseleder andra som av olika anledningar går att påverka. Dessa krafter har ju lyckats vilseleda Dig såpass mycket att Du tycker länken är informativ och så sprider Du den informationen vidare, så självklart kan det vara någon mer som blir påverkad, vilseleds och sprider vidare. Även om Du inte menat så.


  Det var förhoppningsvis bara ett stort misstag av Dig att sprida länkar till Erik Dubay, ingenting Du gjorde avsiktligt.

  Som jag inledde:
  Återkom med länkar till kristna riktiga vetenskapsmän i stället.  SvaraRadera
 33. Fokus borde väl läggas på den kristna tron, känns som man missar målet om det viktiga att diskutera om månlandningen är bluff, jorden inte är en planet,jorden har ändar, månen har ett eget ljus osv, snart kommer det väl nya påhittade historier att Hitler inte dog i bunkern, Elvis lever m m

  SvaraRadera
  Svar
  1. En väldigt viktig del i den kristna tron är ju just SANNINGEN.
   Lögner skall inte figurera som sanningar utan att kristna säger emot. Det är farligt att sprida villoläror och det är farligt om ingen sätter stopp. Lögner skall också avslöjas. Mycket av det är en kristens uppgift även om det är mycket jobbigt att säga emot. Men när någon börjar sprida länkar om någon som bevisligen är antikristlig på flera vis på den här sidan, då anser jag inte att vi skall vara tysta. Helst vill man egentligen bara sprida kärlek och tro på Herren JESUS <3 i hans dyrbara namn. AMEN

   Radera
 34. Bra gjort Unknown syster H.K. Stoppa all bevisad villolära och falska ideer om att jorden är platt från din älskade broder vi möts på himlens skyar en dag för att aldrig mer skiljas åt mer. Kram från mig till dig.

  SvaraRadera
 35. Kram till Dig också älskade Broder! Låt oss be en bön för varandra och våra syskon ikväll kl 20.

  Jag hade också en dröm i natt, var i en simhall med Trump och hans fru. Simbassängen skulle nu tömmas på vattnet. Jag och bl.a. the First Lady var i bassängen. Vi samtalade. Blev lite rädd att någon skulle sugas ut i den kraftiga strömmen. Såg sedan att det bara var ett litet hål och bara några färgade kläder sögs ut. Ingen fara med andra ord. Vaknade och var lugn.

  Önskar Dig och alla andra syskon en fridfull och kärleksfull vandring med Herren JESUS i hans dyrbara namn. AMEN

  SvaraRadera
 36. Till alla som kräver bevis på att jorden inte är ett snurrande klot:

  https://www.youtube.com/watch?v=ZsnmX0XRNTk&list=PLPRvMZHrHmPC5lQMOYogouQr6ObbVm-fV&index=1&ab_channel=TabooConspiracy&fbclid=IwAR35ZktniOg7tPu_1C1nhPaRBZaN7dlKbKmii0GPVJ5-Y50IyQU2s7ZjWyo

  /Plattis

  SvaraRadera
 37. Mikael, jag har ju på ett par ställen i den här tråden råkat skriva hela mitt namn men sen raderat kommentaren och istället signerat med endast ett E efter mitt förnamn. Men ändå står mitt namn kvar på vad jag kan se två ställen. Kan du radera mitt namn? Tack för hjälpen! /Sofia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sofia,

   Ledsen att jag först reagerar på ditt inlägg först nu. Det har blivit något fel i systemet, så jeg inte längre får besked om någon kommenterar och då ser jag den inte. Men nu har jag tagit bort dom två kommentarer med ditt fulla namn.

   Herrens välsignelse

   Mikael

   Radera
  2. Ingen fara! Tack snälla! /Sofia E

   Radera
 38. Hej Mikael jag skulle vilja veta din bedömning om Antikrist jag hittat några texter

  SvaraRadera
 39. Jag länkar till min blogg FRAMTIDEN

  SvaraRadera
 40. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 41. Direkt länk försöker jag med klicka på Teo

  SvaraRadera
 42. http://framtiden1.blogspot.com/2020/09/antikrists-ande-lite-spekulationer-fran.html?m=0

  SvaraRadera
 43. http://framtiden1.blogspot.com/2020/09/antikrists-ande-lite-spekulationer-fran.html?m=0

  SvaraRadera
 44. Knepigt värre inlägget måste man söka efter jag kör anonym


  Smsa mig Holger på 076 20 68 943

  Så skickar jag länk via sms

  Inlägget finns på FRAMTIDEN men du får själv gå till Bloggarkiv

  http://framtiden1.blogspot.com/2020/09/antikrists-ande-lite-spekulationer-fran.html?m=0

  SvaraRadera
 45. Jag gör nytt försök skam den som ger sig ...det borde funka med direkt länk och enbart klicka på Teo så kommer man direkt till inlägget

  SvaraRadera
 46. Jag fattar inte varför det inte funkar med direkt länk sök i FRAMTIDEN Bloggarkiv sept då hittar

  Du

  http://framtiden1.blogspot.com/2020/09/antikrists-ande-lite-spekulationer-fran.html?m=0

  SvaraRadera
 47. Eller gör så här kopiera blåa  http://framtiden1.blogspot.com/2020/09/antikrists-ande-lite-spekulationer-fran.html?m=0


  Sedan upp i din telefon adress fönster

  Då kommer du också rätt


  SvaraRadera
 48. Jag ska testa skriva teo med liten bokstav på på direkt länk

  SvaraRadera
 49. Nej icke sa Nicke sms är lättast till Holger bloggnamn Teo 076 20 68 943

  Du är den första jag delar detta med varför troende är ej intresserad av lägga tid på djupstudier...men när läste din blogg förstod jag du var som tog dig tid mycket tid till detta ämne

  Så om vi kan bollplanka via sms blir jag glad ...mvh Holger

  SvaraRadera
 50. Du kan alltid trycka på Teo och när inne på sidan välj Startsida

  eller webversion så kommer du till mina
  inlägg ...om Antikrist


  Jag har en enda princip jag arbetar efter stora text massor ur 1917 ska skrift ska bevisa skrift ...fast det är verkligen svårt ...så kör jag renodlat
  Citat ska bevisa citat


  Citatens tankebyggnader jmfr sedan med teologer från alla tider ...alla har mer eller mindre insikt i detta abstrakta ämne. ..men en sak vet jag om
  jag inte tar något under huden oberoende vad det är ex nanoteknik i medicin eller elektronik då är jag säker

  SvaraRadera
 51. Hej Mikael your kommentar och dina kompisars kommentarer på det jag knåpat ihop ...klicka på teo .....då direktlänk till mitt inlägg om Antikrist ...olika religiösa texter jag hittat och skulle vilja bollplanka med dig om på denna tråd ..mvh Holger bloggnamn Teo Du kan smsa mig på 076 20 68 943


  Ps nu ska denna direkt länk 28 jan kl 1240 fungera.. jag funderat över natten..hur få det att fungera ..sedan uppdaterar jag detta inlägg på min blogg hela tiden ...så det inte blir så långa texter på din blogg ..detta ämne går ej närma sig ytligt .så det måste bli långa texter som mot argument i jakten efter Bibelns sanning om Mark of The Beast. ..min blogg FRAMTIDEN är gjord i detta syfte och uppdateras hela tiden när nya aha ingivelser hittas på you tube


  så om du klickar på teo på denna kommentar så ska det gå

  Nu kan du radera de tidigare teo på 27 jan jag provat men som ej fungerat tillfredsställande på din blogg och ha kvar denna kommentar från mig 28 jan kl 1240 ...
  Då kommer alla som läser från din blogg i detta inlägg lätt följa utvecklingen

  Det går inte kommentera på min blogg ..kommentars funktion av stängd på min blogg ...folk tänker sig inte för när de kommenterar känsliga ämnen ...och då kan mer problem skapas än man löser pga folks ovishet. .därför valt stänga av min kommentar funktion på min blogg

  Så det jag skriver måste kunna tåla offentligt ljus ...offentligheten är en bra korrigerare ..


  ...det så om jag kan smsa dig och diskutera med dig om detta förslag är jag tacksam mvh Holger

  SvaraRadera
 52. Du kan alltid trycka på Teo och när inne på sidan välj Startsida

  eller webversion så kommer du till mina
  inlägg ...om Antikrist


  Enkelt för alla

  Komprimerat och fokuserat

  Mvh Holger

  SvaraRadera