lördag 3 september 2022

Vi lever i tiden för Herrens återkomst!

 


Det första man måste slå fast när det gäller tidpunkt för Herrens komma, är att han kommer i rätt tid! På samma sätt som när Jesus kom till jorden för 2000 år sedan, var det inte en tillfällig tidpunkt han valde. Herren hade tidigare profeterat genom profeten Daniel, och därför kunde judarna veta när Messias skulle träda fram. Det samma gäller den dag då Herren vänder tillbaka till Israel och sätter sina fötter på Oljeberget. Det blir heller ingen tillfällig dag, men på en exakt dag, som blir ett uppfyllande av hösthögtiderna, sju år efter vedermödans början.

Kan vi på samma sätt känna tiden omkring uppryckandet, och ska vi ha en förståelse för när vår kropps förlossning närmar sig? Svaret på det är ja. Herren önskar att vi ska ha en förståelse för den tid vi lever i, och att vi ska ha en förståelse av att ”dagen närmar sig”. När vi ser att dagen närma sig, är det för att vi ser dessa tecken som pekar på en av historiens största händelser – uppryckandet av Guds folk.

Europeisk torka är den värsta på 500 år


Sommarens värmebölja har orsakat rekordtemperaturer runt om i Europa, nu varnar forskare att torkan inte liknar något de upplevt tidigare. Rhen, Donau, Themsen och Po: Europas floder torkar. Hetta och regnbrist innebär att blodomloppen för transporter, dricksvatten och klimat nästan slutar flyta. Flodkrisen som vi upplever just nu är den värsta i Europa på 500 år. Och forskarna förutspår att torkan ännu kan förvärras och sprida sig till hälften av hela Europa. 

Hilppa Gregow, enhetschef för forskning av väder och klimatförändingens effekter vid Meteoroligiska institutet, säger att "det här måste tas på allvar. Klimatförändringen är orsaken till torkan och det kommer att hända oftare i framtiden"

Historiska översvämningar i Pakistan

Samtidigt med att det är historisk torka i Europa, upplever vi nu katastrofala översvämningar i Pakistan. Det är Pakistan som upplyser att en tredjedel av landet har varit täckt av en historisk översvämning. Man uppskattar att mer än 33 miljoner är påverkade av den historiska översvämningen.

Landets klimatminister säger att "en tredjedel av landet är bokstavligt talat under vatten just nu, vilket har överskridit alla gränser och normer av vad vi har sett tidigare. Allt är ett enda stort hav, och det finns inget torrt land där vi kan pumpa upp vatten".

Vi upplever att dessa fruktansvärda naturkatastrofer fortsätter runt om i världen. De är tidstecken av apokalyptiska dimensioner, och på ett sätt vi inte tidigare har upplevt.

Stammarnas port har öppnats

Tempelberget, som ligger i Jerusalem, kan nås genom tolv portar, men det finns också sex förseglade portar. Stammarnas port (the gate of tribes) ligger i det nordöstra hörnet av Tempelberget, som är en av dessa förseglade portar. Stammarnas port syftar på de 12 israeliska stammarna. För första gången sedan 6-dagarskriget har porten öppnats, så att pilgrimer kan komma till Tempelberget genom att använda den.

När Hesekiel profeterade om templet och Jerusalem i det kommande messianska riket, så kommer staden att ha 12 portar, en port för var och en av Israels stammar. Den gyllene porten, som är den äldste av de nuvarande portarna i Gamla Jerusalem stadsmur. På arabiska är porten känd som ”det eviga livets port”. I gamla tider var den känd som ”den vackra porten”. Det är den port som Herren kommer att träda in i Jerusalem, vid sin återkomst till Israel.

En väntande skara på Jesu tid

Luk 3:15 - Folket gick där i förväntan, och alla undrade i sina hjärtan om inte Johannes kunde vara Messias.

Även om Jesus anklagade de dåvarande religiösa ledarna för att de inte kände sin tid, så kan vi se att det fanns en skara som förväntade att Messias skulle träda fram. Dessa människor gick till Johannes och undrade och hoppades i sina hjärtan, om inte detta var den efterlängtade Messias.  

Joh 1:40 - Andreas, Simon Petrus bror, var en av de två som hade hört vad Johannes sade och följt Jesus. 41 Han fann först sin bror Simon och sade till honom: "Vi har funnit Messias!" – det betyder Kristus, den Smorde. 

Här ser vi på samma sätt Andreas, som gick till Simon och berättade att han hade funnit den utlovade Messias. Även här ser vi en förväntning och längtan efter Messias, och vi ser att Andreas är upprymd när han ska förmedla den underbara upptäckten -”Vi har funnit Messias”!

På samma sätt som i vår tid, fanns det en skara som förväntade och tittade efter den utlovade Messias på Jesu tid. Det var människor som hade bejakat det profetiska ordet och hade sett att de levde i tiden.

Avslutning

När Jesus kommer tillbaka, kommer han alltså varken för tidigt eller för sent. Herren kommer alltid i precis rätt tid och på en utvald tidpunkt. Det finns en dag som Herren har bestämt sedan tidernas morgon och före jordens grund blev lagd. En dag han har utvalt till att vara den dag, då han ska vända åter för att hämta och ta sin församling till sig.

På samma sätt som lärjungarna, har vi funnit Messias. Vi har hittat den utvalde, han som har gett oss ett löfte om att komma tillbaka.

Maranatha

Mikael  

 

 

38 kommentarer:

 1. //Du omsluter mig på alla sidor Och du håller mig i din hand.
  Du omsluter mig på alla sidor och du håller mig i din hand//

  https://www.youtube.com/watch?v=ERWFEO4xSL8

  Vår underbare Frälsare har lovat att omsluta oss på alla sidor. Han har gett oss alla sina löften och har lovat att vara med oss, i varje steg och i varje andetag. Han omsluter oss med all sin kärlek, nåd och kraft och han släpper aldrig taget. Den väg vi går på, har han gått först och varje steg vi tar, har han redan tagit.

  Mikael

  SvaraRadera
 2. 2 TIM 4:8

  "Nu väntar mig rättfärdighetens segerkrans. Den ska Herren, den rättfärdige domaren, ge mig på den dagen, och inte bara mig utan alla som älskar hans återkomst."

  Det finns en segerkrans som Herren ska ge på "den dagen" (vid Kristi domstol, efter uppryckandet), som är för alla dem av Herrens barn som "älskar hans återkomst". En särskilt belöning och krans för dem som brinner för Herrens komma och har Manatha-ropet i sina hjärtan.

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar

  1. Hej!

   Fint att kunna gå in här och bli uppmuntrad i tron
   as we see the day approaching.

   Mikael, jag ser på bloggsidan att ditt första inlägg var 1 augusti 2014,
   dvs mer än 8 år sen. Wow, bra gjort!

   Du beskrev då din önskan att Jesus ska bli upphöjd,
   att förväntan och längtan efter Herren och hans återkomst ska bli starkare bland Guds folk,
   att kristna ska peka på det som vi ser runt omkring oss
   och ropa ut budskapet om att brudgummen kommer.

   Detta har du verkligen bidragit till och gjort här på din blogg!
   Vi får en allt större förståelse att dagen närmar sig,
   dvs uppryckandet av Guds folk.

   Ja, vilken dag det ska bli!
   Maranatha!

   Radera
  2. Guds frid, Syster i Herren.

   Tack för en välsignad och uppmuntrande hälsning.

   Ja, samma vision och önskan jag hade för hemsidan då, är fortfarande den samma i dag. Sedan har både allvaret och längtan förstärkts med åren, samtidigt med att vi har sett dessa otroliga tecken som bekräftar tiden vi lever i. Tänk att vi är den generation som kommer uppleva Jesu återkomst, och tänk att vi är dem som kommer att uppleva det ögonblick när Herren blåser i basun och förvandlar våra jordiska kroppar. Det är nåd utöver nåd.

   Varje inlägg jag skriver tänker jag, "undrar om det här inlägget är det sista"? Vi får se hur mycket nådatid vi forstätter att få, men allt talar för att den tiden är kort.

   En välsignad dag

   Mikael

   Radera
 3. Här är en väldigt intressant artikel från "Israel 365 news"

  https://www.israel365news.com/274345/putin-islam-our-partner-in-new-world-order/

  Det är Putin (GOG) som proklamerar och säger: "Islam är vår partner i en ny världsordning". Min överbevisning är att Antikrist ska komma från ett av de islamiska länder runt Israel. Så det är GOG och Antikrist som står tillsammans om denna nya världsordning man önskar skapa. Det som båda dessa har gemensamt är att bägge vill tillintetgöra Israel och det judiska folket. Men GOGs attack kommer redan i början av vedermödan, och där kommer han att förgå. Antikrist kommer först att gå under i slutet av vedermödan innan tusenårsrikets början.

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan vara så att Gog och Antikrist är samma person!

   Radera
  2. Det förefaller osannolikt. Åtminstone om det skulle vara Putin som är Gog. Han är inte Antikrist. Jag instämmer med Mikael att Antikrist borde uppstå ur den islamska delen av världen då islam är motpol till kristendomen. Medan vi kristna väntar på Jesus Kristus som står för kärlek och godhet väntar muslimerna på sin Messias Mahdi som istället står för kaos, förtryck och ondska. Enligt mig är det alltså Antikrist dom väntar på. Mahdi skall enligt vad som står skrivet se till att islam skall vara den allenarådande religionen i världen och vi ser nu hur påven arbetar för en enhetlig världsreligion. Tyvärr går han enbart Antikrists intressen med detta, medvetet eller omedvetet.

   Guds frid
   Björn

   Radera
  3. Det finns Bibeltexter som tyder på att Gog och Antikrist är samma person, men det finns också Bibeltexter som kan tolkas som att de är två olika personer! Jag tror också att Antikrist är en muslim och det finns många Bibeltexter som talar för det! Intressant är att Erdogan kommer utropa det ottomanska imperiet nästa år samma år FN planerar att utropa en världsregering! Harari förutom påven som kallas för profeten i Israel är en annan figur som vi får vara ytterst vaksamma på! Harari är fientlig både mot kristendomen och judendomen och säger att världens befolkning skall avfolkas! Harari är riktigt ond och är misstänkt för att vara den Falske profeten!

   Guds frid

   Radera
 4. HERREN är min herde! HAN är den gode herden! Jag tackar HONOM för allt HAN gör i mitt liv! Yeshua Hamashiach! HAN är värdig vår lovsång och tillbedjan! HAN är med oss alla dagar intill tidens ände och HAN kommer snart tillbaka!

  Guds frid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amen! Underbar kärleksförklaring och lovsång till vår Herren och Gud. Honom som vi skyller allt. Allt vi är, är vi på grund av Herren, och allt vi har, har vi bara på grund av Herren.

   Herrens underbara frid

   Mikael

   Radera
 5. ,https://duckduckgo.com/?q=curt+%26+roland+medley+fr%C3%A5n+skivan+26+samlade+favoriter&t=ofa&iax=videos&ia=videos&iai=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3De38RyHJXVPs

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amen! Tack för denna välsignade sång med Curt och Roland.

   Varma hälsningar

   Mikael

   Radera
 6. Bidens tal är ett tecken på att någonting stort och dåligt är på väg att hända!

  https://bit.ly/3TM4jiK

  Bibellärare Nelson Walters säger att detta kan ske inom de närmsta 60 dagarna! Vi får se om Nelson har rätt, men det är inte osannolikt att han har det! Som kristna bör vi alltid förbereda oss förutom andligt även praktiskt och mentalt! HERREN JESUS KRISTUS är med oss alla dagar intill tidens ände och HAN kommer snart tillbaka!

  Guds frid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan det vara krigslagar som införs eller något som har med restriktioner att göra?

   Radera
  2. Globalisterna i USA arbetar för att eliminera USA som självständig stat och globalisterna arbetar för att göra det med alla länder i hela världen! Exakt vad som kan hända inom 60 dagar om det är som broder Nelson säger vilket inte är osannolikt återstår att se! Som kristna bör vi förbereda oss förutom andligt även praktiskt och mentalt!

   Guds frid

   Radera
  3. Det kan vara något som har med det finansiella systemet att göra, Nordkorea kommer också att vara medlöpare åt globalisterna när de kommer införa låsningar. De visade på en nyhetskanal när en invånare i Beijing anpassar sig med mobilens app som ger grön signal, access åt systemet och röd, blockering testning m.m. Jag läste nyligen på en tysk tidning om skärpta lagar regler från oktober, vi får förstås inte förorena vårat tempel utan hålla oss utanför, det kommer inte bli lätt för oss!

   Radera
 7. Iran (Persien) förbereder sig för krig och köper militärflyg från Ryssland. Iran är ett av de länder som tillsammans med GOG, kommer att vända sig mot Israel i en gemensam attack.

  https://www.tehrantimes.com/news/476406/Iran-to-purchase-Sukhoi-Su-35-from-Russia-report

  Mikael

  SvaraRadera
 8. TITUS 3:4

  Men när Gud, vår Frälsare, uppenbarade sin godhet och kärlek till oss människor 5 frälste han oss, inte för rättfärdiga gärningar som vi hade gjort utan på grund av sin barmhärtighet. Han frälste oss genom ett bad till ny födelse och förnyelse i den helige Ande, 6 som han rikligt utgöt över oss genom Jesus Kristus, vår Frälsare, 7 för att vi ska stå rättfärdiga genom hans nåd och bli arvingar med hopp om evigt liv.

  En välsignad dag i Herrens nåd, kraft och kärlek i hoppet om Herrens tillkommelse och vårt eviga liv.

  Mikael

  SvaraRadera
 9. Kära Syskon,

  Om Herren dröjer så delar jag ett väldigt intressant inlägg här på lördag. Det tar utgångspunkt i ett inlägg från en broder, Ricardo Garcia, som på ett otroligt sätt visar på likheter mellan det andra och det tredje världskriget/vedermödan.

  Ricardo argumenterar för att det som världen upplevde i tiden före det andra världskriget, är precis det som vi upplever just nu. Vi upplever med andra ord hur historien upprepar sig, och hur andra världskriget var en generalrepetition inför det som ska komma.

  Det Shmita-år vi befinner oss i går mot sitt slut, och snart kommer världen att gå in i den, som kan vara den absolut sista och 70:e årsveckan. Det betyder både uppryckande, Antikrist framträdande och det tredje världskriget.

  Herrens rika välsignelse

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. https://sv.top2022.net/10171662-jewish-new-year-2022-date-and-traditions

   Radera
 10. Biden överväger att ta upp kärnvapenavtalet med Iran, och arabvärlden varnar för att om det sker, så kan det betyda och föra till ett storkrig i Mellanöstern

  https://worldisraelnews.com/arabs-to-biden-do-not-sign-the-iran-deal-it-will-start-a-war/?utm_source=newsletters_worldisraelnews_com&utm_medium=email&utm_content=Arabs+Warn+Biden%3A+Do+Not+Sign+Iran+Deal%2C+Will+Start+Major+War%3B+Israel+Attacks+Syrian+Airport%2C+Shuts+it+Down%3B+%27Most+Racist%27+YouTuber+Used+Codewords+to+Attack+Jews%2C+Avoid+Filter&utm_campaign=20220906_m169371729_Arabs+Warn+Biden%3A+Do+Not+Sign+Iran+Deal%2C+Will+Start+Major+War%3B+Israel+Attacks+Syrian+Airport%2C+Shuts+it+Down%3B+%27Most+Racist+YouTuber%27+Used+Codewords+to+Attack+Jews%2C+Avoid+Filter&utm_term=ARABS+WARN+BIDEN_3A+Do+Not+Sign+Iran+Deal_2C+it+will+Start+a+Major+War

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inatt drömnde jag något fantastiskt. Jag var plötsligt på ett ställe , där jag mötte människor. Både kända o okända. Vi var på väg att skulle äta vid ett bord, när vi kom fram sa någon att maten är strax färdig Alla människor var så glada o kärleksfulla. Det som jag märkte av drömmen var en helt annan atmosfär av frid, glädje och kärlek. Svårt att hitta ord till hur underbart det var. Tänker själv idag när jag vaknade att var det bröllopsbotdet som förbereds ?

   Radera
  2. Underbar dröm och tack för att du delar. Vi är på väg till historiens största och mest underbara fest. Herren kommer att vara mittpunkt och alla syskon i Herren kommer att mötas till en underbar gemenskap.

   Maranatha
   Mikael

   Radera
  3. Ja Amen! Tror Herren förbereder oss att vara vakna. Drömmen hade en sådan frid, ro och glädje att det har jag aldrig upplevt i Världen så fullt ut
   T Z

   Radera
  4. Mycket välsignat att ta del av. Precis som att Herren varnar för den tid som ligger framför, så får vi också glimt av den välsignelse som är så nära.

   Mikael

   Radera
 11. Här är en som frågar sig om den nya Shemitah-cykeln här till höst, kommer att bli en av de största vändpunkterna i hela mänsklighetens historia? Skribenten delar också intressant information vad som har hänt tidigare i historien i slutet av ett Shmita-år och i början av en ny årsvecka.

  http://endoftheamericandream.com/will-the-new-shemitah-cycle-completely-alter-the-course-of-human-history/

  Mikarl

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte om ni har varit inne och tittat på detta inlägg. Men i förlängelse av det så skriver han:

   "Faktum är att många tror att det sista Shemitah-året i denna nuvarande jubileumscykel kommer att vara 2029. Och om Jesus dog år 29 e.Kr. (som många tror), skulle det sätta Shemitah-året 2029 till exakt 2 000 år efter att Jesus dog på korset för våra synder.

   Dessutom verkar det som att slutet av den nuvarande Jubileumscykeln kommer att avsluta de 120 Jubileumscyklerna på 50 år vardera sedan mänsklighetens skapelse. Som jag beskrev i min bok med titeln 7 Year Apocalypse, har det genom historien funnits en tro på att Gud har en 7 000 årsplan för mänskligheten. Efter att 6 000 år av mänskligt uppror är fullbordat kommer Jesus att regera från Jerusalem i 1 000 år under sabbatsmillenniet." Slut citat

   Han pekar samtidigt på att man kan se ett mönster i tidigare Shmita-år på den judiska dagen Elul 29, som i år är den 25 september i den hebreiska kalendern. Tidigare har vi sett otroliga saker och särskilt i ekonomi och på börsen. Kommer det på samma sätt att ske något särskilt den dagen på världens börser? Den 25 september är precis dagarna innan Rosh Hashanah, och innan den nya årsveckan börjar.

   Mikael

   Radera
  2. Får mig att tänka på den talare i tyska parlamentet som sade att alla kommer minnas var de var den 24e september. Det är då Tyskland håller sitt ekonomimöte. Börskrasch att vänta kanske? 🤔 Jesus kommer snart 🙏 Guds välsignelse och frid

   Radera
  3. Guds frid, Erica.

   Ja, det ser ut som att precis allt kan hända just nu. Vi har stora globala kriser som pågår på en och samma gång. Samtidigt ser vi många eskalerande konflikter och ett stigande kärnvapen hot. Situationen är som jeg ser det helt otroligt just nu, där allting bokstavligt talar ropar ut om Herrens snara komma! Vi är verkligen nära nu.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  4. Du nämnde din bok, var finns den, vilket (vilka) språk?

   Radera
  5. Guds frid.

   Du trycker på ett ömt punkt. :-) Jag har skrivit en del inlägg som ett försvar för att Herren kommer att hämta sin församling före vedermödans tid. Alla inlägg finns i bjälken på vänster sida, men tanken var att jag skulle samla dem till en bok i PDF, som kan kunde ta del av. Dessärre har tiden inte varit till det och all koncentration har varit om världsutvecklingen och allt det som händer. Om Herren skulle dröja, så hoppas jag att jag någon gång får det gjort.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  6. Titeln på den boken finns redan, tänkte möjligen att du skriver under annat namn, förnamnet är nästan rätt😇

   Radera
 12. Drottning Elisabeth har gått bort och jag läste en intressant kommentar angående hennes död:

  "It's as if the Lord waited for her to pass before bringing the hammer of His Judgement down on Great Britain. We see this so many times in the Scriptures in the Book of Kings. The Lord would delay Judgement for the sake of a good king and then bring down His wrath during the reign of his son. Queen Elizabeth, regardless of how she's portrayed in the media, was a God fearing woman. And for this reason I believe God has delayed Judgement until her passing. Now we can expect all hell to break loose once we're taken up in the Rapture!!! I believe this is it!"

  Personen menar att på trots av vad man har hört, så var drottningen gudfruktig, och som så många andra gånger i bibeln håller Herren domen tillbaka till dess att kungen är borta, där domen sedan drabbar dennes son.

  Jag har tidigare delat en utombibliska profetia som talar om att det är Charles som kommer att ge beskeden till omvärlden att det tredje världskriget har brutit ut.

  Mikael

  SvaraRadera
 13. Holger Nilsson från Flammor uppmärksammar Rysslands senaste varningar till både Finland, Sverige och Nato för sista gången

  https://flammor.com/ryssland-varnar-p2351.html

  Den tid vi lever i kan inte bli mer profetisk än vad den är. Det är hög tid att förbereda sitt hjärta, lyfta sitt huvud i förväntan och skåda efter himlens Gud. De senaste dagarna har jag haft en ännu starkare känsla i mitt hjärta, att vi lever verkligen i den allra sista tiden innan Jesus kommer tillbaka.

  Jesus kommer!!

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vårt hjärta ropar” Kom Herre Jesus kom”

   Radera
 14. Veckor från en ekonomisk kollaps?

  Det är Tuomas Malinen är verkställande direktör (VD) för GnS Economics i Helsingfors, som kommer med en varning som pekar rakt in i den tid vi lever i. Han skriver att Europa är på väg mot en total kollaps, och att vi bara kan vara veckor från det här. Här talar han alltså om världsekonomin och finansmarknaderna. Om detta stämmer, så hamnar vi omkring den 25 september, den 29 i den judiska månaden Elul, där vi tidigare har upplevt finansiella krascher på exakt samma datum.

  Han fortsätter med att säga:

  "Situationen i Europa är mycket värre än vad många förstår. Vi står i grunden på randen av ytterligare en bankkris, en kollaps av vår industriella bas och hushållning, och därmed på randen av våra ekonomiers kollaps. "

  https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/c-e-o-in-europe-sounds-the-alarm-heading-into-banking-crisis-collapse-of-industry-and-households-and-then-economycomplete-collapse-of-european-business-and-currency-weeks-away

  Mikael

  SvaraRadera
 15. Vet ej om Ni har sett detta... Men att det infaller 24/9.... är.... anmärkningsvärt.

  https://francescoeconomy.org/pope-francis-in-assisi-on-24-september-for-the-economy-of-francesco/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du delar denna väldigt intressanta nyhet. Påven har ju i flera år arbetat på en NWO, som innebär en ny och global världsordning, där en ny form för ekonomi ingår. Tidspunkt är som du säger väldigt anmärkningsvärt. Det ser ut som att allt händer och sker på en och samma gång.

   Herrens rika välsignelse
   Mikael

   Radera