lördag 20 maj 2023

Jesu synliga återkomst till Israel år 2030?

 


Vilken fantastisk och profetisk tid vi lever i! Yttre tecken och det inre vittnesbördet bekräftar att Jesus kommer mycket snart, och vi upplever ett uppfyllande av denna profetia som har med de sista dagarna att göra. Nu lever vi i slutet av dessa sista dagar och tider.

Apg 2:17 - Och det ska ske i de sista dagarna, säger Gud, att jag utgjuter av min Ande över allt kött. Era söner och era döttrar ska profetera, era unga ska se syner och era gamla ska ha drömmar.

Maria, en syster på hemsidan, delar följande bekräftande vittnesbörd: ”En sen kväll nyligen hörde jag såsom basunljud en lång stund. Efteråt fick jag tilltal; " såhär kommer det att låta men mycket högre - det är nära nu"

Jag kan bara bekräfta det tilltal som Maria fick. Det är precis det samma som jag upplever i mitt hjärta – tiden är kort och Jesus kommer mycket snart tillbaka.

Jesu återkomst till Israel år 2030

Den här bilden som jag använder i texten, hittade jag i ett annat intressant inlägg. Skribenten argumenterade för att Jesus dog och uppstod år 30.e.Kr.

Om det stämmer så dog Jesus precis på ”fjärde dagen”, 80 jubileer efter skapelsen (80x50=4000). Det kan i så fall betyda att Jesu synliga återkomst till Israel sker år 2030, precis på ”sjätte dagen”, 120 jubileer efter skapelsen (120x50=6000). Den ”sjunde dagen” är i så fall 1000-års riket.

Om årtalet skulle stämma, så är det naturligtvis väldigt intressant. För om man drar ifrån 7 år från 2030, så hamnar vi i det år där vi lever nu – år 2023.

Vi kan naturligtvis inte veta med säkerhet att Herren dog och uppstod år 30.e.Kr, men det jag är helt överbevisad om, är att Herren har ett profetiskt tidsschema, där människans tid från skapelsen till evigheten är sju dagar, som också är 7000 profetiska år. 4000 år från skapelsen till Jesu död och uppståndelse, och 2000 år från uppståndelsen till Jesu synliga komma till Israel.

Ett rop efter syndens människa

Den tid vi lever i har perfekta förutsättningar för att ”syndens människa” ska träda fram. Ropet efter en global stark man har aldrig varit större. En som äntligen kan skapa fred i Mellanöstern och få förbundet på plats mellan Israel och arabvärlden. En man som kan föra den här världen i en ny ekonomisk era och få slut på de ständigt hotande orosmoln i världsekonomin. Det är et rop efter en som har den globala agendan som slutmål, och som kan förena den här världens religioner till en.

Man är villig till att göra vad som helst för att få det till att ske. Länder är villiga till att överge sin makt till denne, och den enskilde människan är villig till att låta sig märkas och kontrolleras. En kraftig villfarelse att det här är vägen, sanning och själva livet. Man är inte medveten om att det är Satan själv i denna människa, och genom denna syndens människa kommer en hel värld att bli bedragen.

Avslutning

Gal 6:9 - Låt oss inte tröttna på att göra gott, för när tiden är inne får vi skörda om vi inte ger upp.

Lått oss inte tröttna i vår vandring, och låt oss inte tröttna på att varna och peka på dessa överbevisande tidstecken. Herren ger kraft och ger oss allt vi behöver får att nå vårt himmelska mål. Han som har gett löftet är med oss med all sin kraft, välsignelse och nåd.

”Om du hade inte varit där, hade jag fallit ut över branten. Om det inte var för dig, hade jag drunknat i vågorna som svepte in i mitt liv. Om det inte var för ditt beskydd, hade lågorna förtärt mig. Om det inte var för din livsgivande källa, hade jag omkommit av törst – Du min klippa, min tröst och min sköld.”

Jesus kommer snart

Mikael

26 kommentarer:

 1. Tack Mikael för allt du delar. En del säger att vi inte skall spekulera i när Jesus kommer. Men det står att ingen vet stunden eller dagen, men vilket år står det inget om .
  Vi längtar många hem nu. Många får drömmar om uppryckelsen, Herren stadfäster att det närmar sig
  Det största tecknet på att Jesus hämtar sin brud snart
  Är längtan hos så många . Plus tidstecknen ökar för varje dag. Det hastar på nu rejält.
  TZ

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid, TZ

   Det är inget tvivel om att Herren önskar att vi ska känna tiden vi lever i. Jesus önskar att vi ska tyda tidens tecken och vara vakna inför Herrens komma. Herren önskar att vi ska veta att Han är nära, så att vi som Herrens brudgum kan förbereda oss och göra oss klara. Mycket snart så är vi hemma!

   Maranatha

   Mikael

   Radera
 2. Tack för denna uppmuntran!🙏
  Ja, det är så lätt att bli trött i dessa tider, men vi har inte fått missmodets Ande..tvärtom!💗
  "det sliter i jordiska banden..och jag vet, jag ska snart vara där.."
  (Jag har hört om en stad..) /Y.A

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Y.A

   Denna underbara och älskade stad. Snart är vi hemma och snart är vi där. Det sliter i oss och allt vi önskar är att vara hemma och tillsammans med Herren.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 3. Du visar på Apg 2:17 , jag har alltid reagerat på Apg 2;21 som är ett annat budskap än
  Matt 7
  21 Icke kommer var och en in i himmelriket, som säger till mig: ’Herre, Herre’, utan den som gör min himmelske Faders vilja.

  Apg 2
  21 Och det skall ske att var och en som åkallar Herrens namn,
  han skall varda frälst.’

  Har undrat mycket över dessa texter, räcker det med Herre Herre i dom yttersta dagarna.

  Har också tänkt på hur församlingar bryts ner och fylls med sådant som för mig känns helt fel, kanske räddas dessa som får fel kunskap, men vad händer med dom ledare  som bryter ner församlingar och splittrar.

  Matt 18:7
  Ve världen för förförelsers skull! Förförelser måste ju komma; men ve den människa genom vilken förförelsen kommer!

  SvaraRadera
 4. Amen hemma snart Var välsignad broder / Yvonne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amen Yvonne,

   Ja, det är underbart att tänka på. Snart, mycket snart är vi hemma!

   Allt gott och Herrens välsignelse

   Mkael

   Radera
 5. Jag har hört om en stad ovan molnen … intressant läsning som alltid . Tack Mikael 🌅

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid,

   Tack ska du ha, och underbart att vara på resa tillsammans till vårt himmelska hem. Vi är resklara och klara till avgång.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 6. Ester 4:14 - Vem vet, kanske är det just för en tid som denna som du har uppnått kunglig värdighet?

  När Mordokaj skulle ge svar till Ester så var svaret att "det det kanske var just för en tid som denna att Ester hade uppnått kunglig värdighet".

  Det ordet har talat starkt till mitt hjärta, och jag tänker att det har profetisk betydelse. Har Herren satt och kallat sin församling just "för en tid som denna"? Är det precis nu att Herren har lagt en basun i vår mun, så vi kan blåsa en varningens ljud som ska peka vårt kommande uppbrott och vedermödans tid?

  "För en tid som denna" har Herren lagt ett ord och en uppgift på våra hjärtan. Att på samma sätt som Ester, som stod upp för det som behövdes göras i just den situationen. Ester stod fram inför Konungen för att vädja för sitt folk, judarna.

  I dag har församlingen en profetisk uppgift att varna för den syndaflod som är på väg in över den här världen. Vi lyssnar till Herrens vädjande och manande röst, och vi ropar ut från husets tak, det han visar oss i det fördolda. Vi blir Herrens mun i denna tid, som delar sanning och ljus i en tid av bedrägeri och mörker. Herren önskar att använda sitt folk som en profetisk röst för att peka på sin återkomst.

  Mikael

  SvaraRadera
 7. Kära Syskon,

  Jag delar några weblänkar på engelska, som argumenterar för att det finns historiska bevis som pekar på att Jesus dog och uppstod år 30.e.Kr.:

  https://thecreationclub.com/historical-basis-for-believing-jesus-was-crucified-in-ad-30/

  https://www.nytimes.com/1952/04/12/archives/day-jesus-died-set-as-april-7-30-a-d-biblical-texts-scholar-says.html

  https://www.historyandheadlines.com/april-7-30-ad-crucifixion-death-jesus-christ-think/

  https://nowoezone.com/NTC24.htm

  https://www.akademibokhandeln.se/bok/the-birth-of-christ-a-forensic-analysis/9781621379829

  Herrens rika välsigenelse

  Mikael

  SvaraRadera
 8. Romarbrevet 5:1

  När vi nu har förklarats rättfärdiga av tro, har vi frid med Gud genom vår Herre Jesus Kristus.
  2 Genom honom har vi också tillträde till den nåd som vi nu står i, och vi gläder oss i hoppet om Guds härlighet.
  3 Men inte bara det, vi gläder oss också mitt i våra lidanden, för vi vet att lidandet ger tålamod,
  4 tålamodet fasthet och fastheten hopp.
  5 Och hoppet sviker oss inte, för Guds kärlek är utgjuten i våra hjärtan genom den helige Ande som han har gett oss.
  6 För när tiden var inne, medan vi ännu var maktlösa, dog Kristus i de ogudaktigas ställe.
  7 Knappast vill någon dö ens för en rättfärdig – jo, kanske vågar någon dö för den som är god.
  8 Men Gud bevisar sin kärlek till oss genom att Kristus dog för oss medan vi ännu var syndare.
  9 När vi nu har förklarats rättfärdiga genom hans blod, hur mycket mer ska vi då inte genom honom bli frälsta från vredesdomen?

  Vilka underbara löften och vilken underbar sanning. Frälsta av nåd, glädjer vi oss i detta hopp och väl vetande att vi är frälsta från den kommande vredesdomen

  Maranatha

  Mikael

  SvaraRadera
 9. Ta gärna del av Christer Åbergs senaste inlägg om vilddjurets märke, Guds sigill och andra symboler. Christer skriver:

  "Vilddjurets märke representerar det onda och antikristliga systemet och varnar för att ansluta sig till ondskan. Å andra sidan symboliserar Guds sigill och andra beteckningar en persons andliga identitet och tillhörighet till Gud och Kristus.
  I Bibeln finns det flera hänvisningar till märken som symboliserar olika andliga och symboliska betydelser. Dessa märken inkluderar "vilddjurets märke", "Guds sigill" och andra symboler som representerar en persons andliga identitet, relation till Gud och tillhörighet till Kristus. Låt oss utforska dessa märken och deras betydelse närmare."

  https://www.apg29.nu/artikel/vilddjurets-marke-guds-sigill-och-andra-symboler-2166/

  Mikael

  SvaraRadera
 10. Europas största aktiva vulkan har vaknat till liv och har fått nya utbrott

  https://www.di.se/nyheter/nytt-utbrott-i-etna-stanger-flygplats-pa-sicilien/

  Mikael

  SvaraRadera
 11. Här i helgen är det pingst, och jag brukar tipsa om ett inlägg jag har skrivit om just högtiden pingst eller shavuot. I inledningen skriver jag:

  ”Är de judiska högtiderna något som är en skuggbild och blir uppfyllda vid Jesu första och andra komma, och pekar den judiska högtiden Shavuot (Pingsten) på själva uppryckandet av församlingen?”

  http://jesus-kommer-snart.blogspot.com/2016/06/shavuot-eller-pingsten-en-hogtid-som.html

  Maranatha

  Mikael

  SvaraRadera
 12. I september förra året anlände fem röda kvigor till Israel under stor fanfar, eftersom vissa judar och icke-judar tror att röda kvigor är en nyckelfaktor som leder till byggandet av det tredje judiska templet.

  Kvigorna befinner sig nu på en säker, okänd plats i Israel. Planerna inkluderar att flytta dem, någon gång snart, till ett besökscenter i Shiloh, där Herrens tabernakel en gång stod i nästan 400 år.

  https://www2.cbn.com/news/israel/prophetic-anticipation-builds-unblemished-red-heifers-temple-ceremony-soon-come-age

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tio var kvigorna och alla utom en är fortfarande röda
   Hörde på Sverige Live att i hemlighet byggs delar av templet redan. En av dom hade varit på tempelinstitutet nyligen och hört detta. Jag hörde på Amir Tsarfati på you tube idag att Israel var beredd nu på krig med Hezbollah . Låt oss be för Israel
   TZ

   Radera
 13. Varför tar ingen här upp WHO:s kommande avtal nästa år? Om avtalet går igenom tappar länderna all sin makt och WHO inför världsdiktatur!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid,

   Jag vet att jag har skrivit om det i ett inlägg eller som en kommentar, men kan desvärre inte hitta det just nu. Men det är en väldigt intressant nyhet

   Mikael

   Radera
 14. Jag har alltid trott på att Saudiarabien är en viktig spelare när det gäller Israel och det kommande avtalet.

  Sedan en tid tillbaka har ryktena om normalisering mellan Israel och Saudiarabien vuxit sig starkare.

  Under de senaste veckorna har premiärminister Benjamin Netanyahu och den saudiske kronprinsen Mohammed bin Salman (MBS) pratat i telefon två gånger med Bahrains utrikesminister Abdullatif bin Rashid Al Zayani för att underlätta samtalen. Är ett fredsavtal mellan de två nationerna nära förestående?

  Mikael

  https://unitedwithisrael.org/normalization-closer-than-ever-bibi-shmoozes-with-mbs/?utm_source=MadMimi&utm_medium=email&utm_content=Saudi-Israel+Ties+Closer+Than+Ever%3F+Bibi+Shmoozes+with+MBS%3B+Biden+Demands+THIS+of+Israel+to+Gain+US+Support+for+Saudi-Israel+Talks%3B+%E2%80%98Hoping+to+Hold+CNN+Accountable%E2%80%99&utm_campaign=20230524_m173670810_Saudi-Israel+Ties+Closer+Than+Ever%3F+Bibi+Shmoozes+with+MBS%3B+Biden+Demands+THIS+of+Israel+to+Gain+US+Support+for+Saudi-Israel+Talks%3B+%E2%80%98Hoping+to+Hold+CNN+Accountable%E2%80%99&utm_term=Saudi-Israel+Ties+Closer+Than+Ever_3F+Bibi+Shmoozes+with+MBS

  SvaraRadera
 15. Ryssland stänger konsulatet i Göteborg och det svenska konsulatet i St Petersburg. Får lite dåliga vibbar av det. Är profetior om en rysk invasion av Sverige på väg att gå i uppfyllelse? Står i sådana fall uppryckandet för dörren? Många tankar som snurrar 🤔

  Guds frid, Erica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, även om jag inte har kommenterat så mycket på kriget här på det sista, så utvecklar det sig fortfarande med samma hastighet och inte mot det bättre. När Ryssland stänger konsulat i ett land, så är det ju ofta det sista man gör innan man går i krig. Oavsett det betyder så drar det i hop sig ochc uppryckandet står verkligen för dörren.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 16. WHO:s chef varnar nu för framtida patogener (exempelvis virus) med "ännu dödligare potential" än COVID-19.

  Chefen för Världshälsoorganisationen varnade på måndagen att världen måste förbereda sig för nästa globala pandemi och varnade för att konsekvenserna kan bli ännu dödligare i framtiden.

  "Hotet om att ytterligare en variant dyker upp som orsakar nya ökningar av sjukdomar och dödsfall kvarstår, och hotet om att en annan patogen med ännu dödligare potential uppstår kvarstår", sa WHO:s generaldirektör Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus vid ett möte med Världshälsoförsamlingen i Genève , och noterar att pandemier är "långt ifrån det enda hotet vi står inför."

  LUK 21:11 - Det ska bli stora jordbävningar och svält och pest på den ena platsen efter den andra, och skrämmande syner och väldiga tecken från himlen.

  Mikael

  https://www.foxnews.com/health/who-chief-future-pathogens-deadlier-potential-covid

  SvaraRadera
 17. Ukraina medger att det är ute efter att DÖDA Putin, Wagner-chefen och general 'Armageddon' Surovikin

  Det här kommer naturligtvis att pressa Ryssland ännu mer, som gör att förlust inte längre är någon möjlighet.

  https://www.dailymail.co.uk/news/article-12122889/Ukraine-admits-looking-KILL-Putin-senior-Russian-figures.html

  Mikael

  SvaraRadera
 18. I Uppenbarelseboken möter vi ett sataniskt kontrollsystem, skapat för att bedrag världen genom antikrist och den falske profeten. Den metod som dessa två kommer använda, är att införa tvångsmärkning av människan, där ingen längre kan handla, köpa eller sälja utan att bära deras märke på handen eller pannan.

  Vi som har sett den digitala utvecklingen, där vi på få år har gått från enorma datamaskiner, till mikroskopiska chip, som till och med kan sitta under huden på människor. Den elektroniska tidsåldern har på mycket kort tid berett väg för det kommande vilddjurets märke.

  Nästa inlägg kommer att handla om det digitala ID-system som EU lanserar i 2024, med syfte att skapa säkerhet och integritetsskydd för Europas 447 miljoner medborgare.

  En välsignad helg och pingst i förväntan till Herren

  Mikael

  SvaraRadera