lördag 6 februari 2016

Nästa ekonomiska krasch blir värre än 1929 & 2008 tillsammans!


Ta gärna del av denna mycket intressanta inlägg som är skrivet på engelska av Michael Pento, som är VD grundare av podcasten ”Mid-week Reality Check” och är författare till boken ”The coming bond market collapse”.


I denna artikel skriver och kommenterar han dagsläget för världsekonomin, och ger en skrämmande bild av vart vi är på väg.

Värre än 1929 och 2008 tillsammans

Michael Pento pekar på att nästa ekonomiska krasch kommer att vara utan jämförelse, och kommer att vara värre än 1929 och 2008 tillsammans. Michael skriver:

”Detta är en beskrivning av en global depression. Tyvärr, tror jag att det är precis där vi är på väg. Detta är inte bara min åsikt, det är en helhetssyn på den globala marknaden.”

Varför går det så illa den här gången?

På frågan om varför det går så dårligt, och varför han ställer denna dystra prognos svarar Petro:

”I tidigare lågkonjukturer, var Federal Rerserve tillåtna att sänka upplåningskostnaderna avsevärt. Allt dom kan göra i dag är att sänka de 0,25 % räntehöjning som de gjorde här i december 2015. Det finns alltså ingen motreaktion tillbaka som Federal Reserve kan göra. Det andra är att det inte längre finns några köpare av statsobligationer. Både Kina och Japan storsäljer, och det finns ingen längre som vill köpa skuld. Det är inte bankerna som är insolventa längre, det är självständiga stater. ”

Till sist förutser Pento en global depression, och hävdar: -Det händer nu. -Det kommer att bli en förödande global depression – Det är på väg.

Ett tidstecken

Världsekonomin är ett av de tecken som pekar på att Jesus mycket snart kommer tillbaka. Allting som inte är byggt på honom, kommer att skaka. Det är en förberedelse för den tid av mörker som ligger framför den här världen. Vi som är hans barn kan lyfta våra huvuden, för snart nalkas vår förlossning och Herrens dyrbara återkomst.

Källa:
2 kommentarer:

 1. När det gäller världens ekonomi, vet vi att det kommer en tid då vi kristna inte kan köpa eller sälja. När och hur saker sker, vet vi inte. Men när Guds profetiska Ord blir verklighet, så vet vi att det sker nu, som det står.
  Låt oss vila i Gud, och lägga vår framtid i hans händer. /Stig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det som står helt klart och tydligt är att vi med stora steg är på väg mot den här tidens slut, och Jesu dyrbara återkomst. Jag tror att klockan står på 23:59, och att vi är där vi kan förvänta att Herren kommer tillbaka.

   Tidens tecken, och på alla områden, bokstavligt ropar ut om att vi lever i afslutningen af den sista tiden. Det är hög tid att göra sig klar, lyfta sina huvud och leva i en förväntan på att Jesus ska komma tillbaka.

   Bruden gör sig redo för att möta sin brudgum. Samtidigt som mörkret blir allt mer tydlig, så kan vi se hur Herren gör sitt folk klara till sin återkomst.

   Jesus kommer mycket snart!

   Radera