måndag 22 juni 2020

Israels suveränitetsplan kan utlösa ändetidens krigJust nu upplever vi ytterligare spänningar i Mellanöstern, efter det att Israel har framlagt sin ”suveränitetsplan”. Den innebär bland annat, att Israel planlägger att utvidga sin suveränitet till Jordan Valley och delar av Judea och Samaria. Det har gett kraftiga reaktioner i området, där flera arabiska länder talar om att Israels plan ”undergräver regional fred och stabilitet”. Turkiet är en av dem som har reagerat kraftigast på Israels kommande tilltag, och hotar med att samla alla muslimska länder mot Israel. Vi börjar röra oss mot ett profetiskt uppfyllande av dom krig som bibeln talar om skal komma. Vi har GOG/Magog kriget, och sedan Psaltaren 83, som är ett pågående uppfyllande sedan Israel blev en självständig nation 1948.

När Daniel ser vilddjuret i Uppenbarelseboken, är det beskrivet med sju huvuden. Dessa huvuden är sju världsriken som har funnits genom alla tider, som har det gemensamt, att dom alla har förtryckt och försökt utrota det judiska folket.  

Uppryckandet före vedermödan

Det finns två doktriner eller läror, som genom tiden har gett mig ny förståelse och nytt ljus över ändetidens utveckling, gentemot det profetiska ordet. Den ena är förståelsen för att Herren kommer att hämta sin församling och brud innan den sista och 70:e års veckan. Före det att Antikrist träder fram, och före det att Guds vrede blir utgjuten över den här jorden kommer Guds församling att bli bortryckt till himlen. Därefter, sekventiellt efter församlingens tid på jorden, kommer Herren att fortsätta sin profetiska tid med Israel och han kommer att döma den här världen genom sigill, basuner och vredesdomar.

Antikrists ursprung

Upp 13: 1–2 – Och jag såg ett vilddjur stiga upp ur havet. Det hade tio horn och sju huvuden och på sina horn tio kronor och på sina huvuden hädiska namn. Vilddjuret som jag såg liknade en leopard, och det hade fötter som en björn och ett gap som ett lejon. Och draken gav det sin makt och sin tron och stor myndighet.

Den andra förståelsen som har ändrat min syn på ändetiden, är att syndens människa – Antikrist, kommer utifrån den islamiska delen av världen. När Johannes ser det första vilddjur som stiger upp ur havet beskriver han det med sju huvuden med hädiska namn, tio horn och med tio kronor på dessa huvuden. Vilddjuret liknas vid en leopard, med fötter som en björn och ett gap som ett lejon. Det får samtidigt all sin makt och myndighet från Draken. Genom att studera dessa vilddjur och världsriken som både Johannes och Daniel beskriver, får vi en bild av Antikrist, hans rike, hans uppkomst och utbredelse i ändetiden. Det finns förtalare för att Antikrist ursprung antingen kommer att vara från ett nyuppståndet Romerskt rike, eller utifrån det Osmanska riket (det muslimska kalifatet). Men egentligen finns det inga motsättningar i dessa påståenden, då dessa landområden och de länder som är aktuella, stort sätt är det samma inom dessa två riken.

Det sista världsriket

Antikrists välde kommer att bli det åttonde och sista världsriket som kommer att verka och vara under Satans inflytande. Eftersom vilddjuret som Johannes ser har symboler från de andra världsriken, visar detta att Antikrist kommande rike kommer att bestå och vara en kombination av de tidigare riken och landområden. Odjuret kommer att ha en leopards kropp (Grekland), en björns fötter (Medien-Persien), och ett lejons gap (Babylonien), och de tio hornen är på samma sätt som de tio tårna på Nebukadnessars bildstod, en symbol på det tiostatsförbund som kommer att finnas inom det i det återuppståndna romerska väldet. När vi ser på de områden som Antikrist ska komma från, så är det alltså utifrån det Osmanska riket, eller den östra delen av det gamla Romerska riket, som alltså blir det åttonde, och det sista världsriket.   

Antikrists ursprung

Dan 8: 8–9 - Bocken blev mycket mäktig. Men när han var som starkast brast det stora hornet sönder och fyra andra stora horn kom upp i dess ställe, riktade åt himlens fyra väderstreck. Från ett av dem sköt ett nytt litet horn ut, som växte till kraftigt mot söder och öster och mot 'det härliga landet

Symbolerna för det makedoniska (grekiska väldet) imperiet var leoparden (Dan 7:6) och bocken (Dan 8: 5-12). Efter Alexander den stores plötsliga död, blir det grekiska väldet uppdelat i fyra delar. Det var det stora hornet som bröts av och delades upp till fyra horn. Där utgör bland annat Grekland, Turkiet, Syrien och Egypten de fyra styckade delarna av Alexander den stores rike. I följe profetian kommer det lilla hornet (Antikrist) att skjuta upp som ett nytt litet horn på bocken (Grekiska väldet), där han växer till i kraft där han sedan drar söder och österut mot Israel.

Det största världsriket

Dan 7: 7–8 - Sedan fick jag i min syn om natten se ett fjärde djur, mycket förskräckligt, fruktansvärt och starkt. Det hade stora tänder av järn, det uppslukade och krossade, och det som blev kvar trampade det under fötterna. Det var olikt alla de tidigare djuren och hade tio horn. Men medan jag såg på hornen fick jag se hur ett annat horn sköt upp mellan dem, ett litet horn som stötte bort tre av de förra hornen. Det hornet hade ögon som liknade människoögon och en mun som talade skrytsamt

Antikrist blir sedan en del av det återuppståndna romarriket, då han skjuter upp som ett litet horn bland de tio hornen. Det lilla hornet blir till sist större än alla andra ord och visar oss att Antikrists rike kommer att bli större än alla andra tidigare världsriken. När kungarna inom 10 hornsimperiet överlåter sin makt till Antikrist, betyder det att hans rike blir ett världsrike som kommer att vara en kombination av det antika grekiska imperiet och ett återuppstått romerskt eller islamskt välde. Det kommer att bli världens mäktigaste rike någonsin med Antikrist som ledare, men kommer att vara ett rike som kommer att ”krossas, men inte genom människohänder” (Dan 2:45).

Jesus kommer snart!Källa:

https://www.breakingisraelnews.com/151959/turkey-threatens-to-unite-all-muslim-countries-against-israel/?utm_source=ActiveCampaign&utm_medium=email&utm_content=Protesters+Destroying+Iconic+Statues++A+Necessary+Precursor+to+Final+Redemption++and+Today+s+Top+Stories&utm_campaign=BIN+-+AM+-+JUNE+14%2C+2020

14 kommentarer:

 1. Ja det är verkligen otrooligt spännande tider vi är inne i nu, det är så mycket som händer nu av stora naturkatastrofer jordbävningar, jordskalv, solförmörkelse, blodmåne, pandemi, Ebola, gräshoppsinvasion i 3 av 5 världsdelar globala ras kravaller numera med start i USA,ekonomiska krascher i olika länder och snart massvält där alla gräshopporna drar fram. Så här mycket katastrofer av olika slag det har vi inte haft tidigare något år som kan jämföras med 2020 och dessutom är detta bara början på allting som ska ske för hur mycket värre kommer det då inte att bli när arabernas stora korståg mot Israel och deras försök att befria Jerusalem från Israelerna och skicka dem ut i havet, det kommer att bli sådan nöd i världen som de inte har upplevt någon gång tidigare, oljepriset som nu ligger i botten per fat kommer att rusa i höjden så ingen har råd att köpa någon olja sedan + mycket annat som kommer att haverera på grund av det kriget. Men det positiva med allt detta kriget som vi ändå måste vara med om åt minstonde till en början och kanske en bit in i kriget är ju att där någonstans så kommer vår frälsare Messias Jesus kristus att hämta hem oss frälsta som är kvar i livet som tillhör honom för en alldeles underbar bröllops fest tillsammans med alla avsomnade som gått före i tron på sin frälsare för ett evigt underbart liv tillsammans med Jesus.

  Guds rika frid
  och guds rika välsignelse
  i Jesus underbara namn
  till er alla bröder & systrar
  ps vi möts på bröllopsfesten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Israel och Mellanöstern är centrum för ändetidens profetior. Man kan säga att det var där det hela började, och det är också där att allt får sin avslutning. Det absolut sista kriget, sker i slutet av tusenårsriket, där Satan efter att ha varit bundet i 1000 år + en liten tid, gör ett sista försök att mobilisera en här som går imot Jesus och den himmelska skaran, som befinner sig i Jerusalem. Det är det definitiva slutet för allt sataniskt motstånd. Dôden och Djävulen själv, blir kastade i den brinnande eldsjön, och vi går in i själva evigheten - i det himmelska Jerusalem. Halleluja!

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 2. Snart möts vi på himmelens skyar
  O att alla Frälsta står redo med
  Vita skinande kläder
  Guds välsignelse...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Halleluja!

   Snart möt vi syskon på himlens sky för att lovsjunga och tillbe Herren!

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 3. Svar
  1. Tack Marianne,

   Och Guds överflödande nåd och välsignelse över dig också.

   Hälsningar

   Mikael

   Radera
 4. Amen, vi är på hemgång. Annektering av Israel, delning. Mycket alvarligt gog/ magog krig. Men bibeln varnar om att avstå märket också. Gäller det innan uppryckandet så kan vi behöva vänta till 2021. Vaccinet, märkningen kommer nog mot slutet av året, vilket alla ska neka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid,

   Ja, det är allvarliga tider - vi är absolut på väg mot avgörande händelser som har med tidens avslutning att göra. Jesu återkomst, uppryckandet och vedermödans tid är nära.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 5. Karl Håkan Sandell, har svarat dig på APG29, han verkar lite "egen"

  SvaraRadera
 6. Svar till H.S. Ja C.Å. Är inte alls någon rolig man att ha att göra med raderar allt man skriver som inte passar hans smak oavsett om det är negativt om honom själv direkt eller mot någon annan som fattat fel med det man själv skrev så raderar han allt en meningslös sida att skriva på och det där han alltid nämner detta är en gäst som skriver detta det är åsikter som den skribenten står för, precis som vi andra inte har förstått det för lääänge sedan samtidigt låter det som att de som C.Å. själv skriver det kan vi alltid lita på men det som däremot någon annan skriver, det tycker han däremot att det kan ifråga sättas alltid när det i själva verket är tvärt om. Jag läser aldrig C.Å. artiklar längre det är en mysko typ C.Å. Förlåt Mikael Walfridsson att jag skriver detta på din blogg men C.Å. tål ingen kritik och tar inte emot förslag som hade gjort hans blogg trevlig att skriva på,därför blir hans blogg som den är värdelös och tråkig. tack broder Mikael för att din blogg är som den är! Alltid trevligt att skriva på vi är alltid trevliga mot varandra här och måna om varandra inget ifråga sättande av vad den andra skriver, dvs perfekt helt enkelt tack broder Mikael för det fortsätt så.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Niklas, jag som skrev ovan heter inte HS, jag reagerade mot att gästbloggaren inte reagerade mot denne HS, men Nils tog till viss del tag i det.

   För övrigt instämmer jag med dig angående CÅ
   Läs inlägget så förstår du bättre. Samma artikel som här.

   Radera
 7. Måste instämma i föregående rader. Man blir ledsen när C.aberg stryker en insändare man skrivit. Så många ggr detta hänt!! Utan förklaring. Deltar inte sedan lång tid tillbaka p g Apg29. Jag kallar detta för högmod!!! Intervjuer som C. Aberg gjorde med kunnige Holger Nilsson lyssnar jag inte på pga. av han tog så stort utrymme att Holger Nilssons ord försvann...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid kära syskon,

   Jag kan förstå om det finns hållningar och meningar om det som sker på andra bloggar, och även om jag har förståelse för det så önskar jag inte en debat om apg29 på denna bloggen.

   Tack så hemskt mycket för förståelsen och Herrens rika välsignelse

   Hälsningar

   Mikael

   Radera
 8. Instämmer verkligen helt & fullt I det du skriver Mikael du ska verkligen inte behöva ta smutsen och problemen som följer efter hur C.Å. valt att sköta och bestämma över sin blogg,nu är detta ett avslutat och färdig diskuterat ämne/kapitel H.S & M.W. Guds frid och rika välsignelse till er båda 2

  Hälsningar


  Niklas

  SvaraRadera