onsdag 3 juni 2020

Morgonstjärnan går upp i våra hjärtan
Upp 22: 16 - Jag är Davids rotskott och ättling, den klara morgonstjärnan

När Jesus talar om sin återkomst i uppenbarelseboken kap 22, nämner han samtidigt att han är den klara morgonstjärnan.

När Jesus nämner den klara morgonstjärnan, är det en referens till planeten Venus. Eftersom Venus främst ses i samband med solnedgång och soluppgång, kallas den för aftonstjärnan respektive morgonstjärnan, beroende på vilken tid på dagen och året stjärnan lyser som kraftigast på himlen. Venus är aftonstjärnan, när den i vinterhalvåret som den första ”stjärna” tänds på kvällshimlen. Den är morgonstjärna, när den som den sista ”stjärna” slocknar på gryningshimlen under sommaren, där den förespråkar och pekar på solens snara uppgång.

Håll fast i det profetiska ordet

2 Pet 1: 19 - Så mycket fastare står nu det profetiska ordet för oss, och ni gör rätt i att hålla er till det som till ett ljus som lyser på en dyster plats tills dagen gryr och morgonstjärnan går upp i era hjärtan

Det som gör det här intressant, är att det är den 3 och 4 juni som Venus går från att vara aftonstjärna, till att på samma sätt som Jesus, kommer bli den klara morgonstjärnan. Venus är egentligen ingen stjärna, men en planet som reflekterar solens ljus. Men eftersom den lyser så starkt, kallas den en stjärna. När den syns på himlen, är det ett säkert tecken på att natten är över och dagen gryr. Det profetiska ordet har med Jesu återkomst att göra, och Petrus jämför vår vandring, med en dyster och mörk plats, där det i dag natt råder och solen inte skiner. På samma sätt som morgonstjärnan, vittnar Jesu komma om en ny dag för Guds folk, där Fadern kommer att skina som solen över sina barn.

Personligt vittnesbörd

Min dotter hade en särskild dröm som hon delade med mig häromdagen. I sin dröm hörde hon namnet på en bok i Bibeln, men som hon inte kände igen. Hon visste att boken började på D, men när jag nämnde olika böcker som Domarboken och Daniels bok, var det ingenting som passade med boken i hennes dröm. Så tänkte jag på att 5 Moseboken heter ”Deuteronomy” på engelska. Det var inte ett ord hon kände i förvägen, men något som stämde bra överens med det ord hon hörde i sin dröm.

För mig är det ett vittnesbörd om att det är precis där vi, Guds folk, befinner oss just nu. Vi lever i 5 Mosebok och vi har varit på ökenvandring i cirka 2000 år, på väg mot vårt himmelska hem. Herren kommer snart att vända nästa blad, och vi kommer att befinna oss i Josua bok, där Herren kommer att föra oss in i det efterlängtade löfteslandet – och den klara morgonstjärnan går upp i våra hjärtan.

Jesus kommer snart!4 kommentarer:

 1. Detta är ett precist inlägg och tydning av tiden upplever jag också. Unga skall ha se syner och drömmar som din dotter också. Vi ljusetsbarn väntar morgonstjärnan Jesusoch mörkretsbarn väntar ljusbäraren Lucifer (sol) De båda syns i samma svep som du beskriver.

  En sissta sak, du postade 05.33
  33: Come,Go, Gud säger jag håller mina löften, ni som vakar ser tiden vi befinner oss i tack vare ordet och tron.

  Vår himmelske far är med oss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Victor,

   Ja, vårt hopp står till Jesus, den klara morgonstjärnan, som snart kommer att gå upp i våra hjärtan. Det blir en ny dag för Guds folk, men också för den här världen. Det som ser ut till att vara ljus, lösning och det som världen behöver, kommer snart att visa sig vara ett mörker den här världen inte tidigare har skådat.

   Halleluja - Herren är trofast och vakar över sitt ord. Han låter det uppfyllas till punkt och pricka.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 2. Läste en underbar bön (i en kommentar på apg29) skriven för Finland av Kyösti Kallio, Finlands president mellan åren 1937-1940. Den är aktuell även för Sverige i dessa tider:

  ”Himmelske Fader, se i nåd till vårt folk. Du har skapat oss och älskar oss. Du ser, att vi är i största fara. Därför ber vi Dig; Herre, hjälp oss i vår nöd och låt oss inte gå under. Ge oss nåden att omvända oss från syndens och laglöshetens vägar, som leder vårt land till undergång.

  Herre Jesus Kristus, utan Dig är vi maktlösa inför de förstörande krafterna, som svämmar över vårt folk och förgiftar det. Därför berömmer vi oss av Din seger över ondskans andemakter, vilkas påverkan man varje dag ser i offentligheten i ord och bild. Herre, Du har på Golgata kors övervunnit mörkrets makter. De måste ge vika även idag, eftersom vi upphöjer Ditt namn över dem. Detta tror vi på, ty Du kan även i vår tid beskydda människor för satanisk villfarelse. Herre, förbarma Dig över oss!

  Hjälp oss genom Din Helige Ande att i vårt eget liv strida mot synden och vara ståndaktiga ända till slutet. Gör oss till ett tecken på Din frigörande nåd. Fyll oss med Din kärlek så att vi håller Dina bud. Må Din kärlek vara den kraft i oss, som övervinner mörkrets makter över vårt folk.

  Herre Jesus Kristus, allt förmår vi i Dig, det tror vi på. Förbarma Dig över oss. Amen.”

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du delar denna underbara bön med oss! Vi instämmer och suckar inom oss med varje ord. Vårt land behöver Herrens nåd och förbarmande. Nu är den rätta tiden och frälsningens dag, så låt oss be för många själars frälsning, så länge tid finns.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera