onsdag 27 maj 2020

Himlarna vittnar och förkunnar om vår kommande härlighet
Psaltaren 19:2 – Himlarna vittnar om Guds härlighet, himlavalvet förkunnar hans händers verk.

Det är inte bara på jorden, men också i himlen att tecken visar sig och förkunnar Herrens komma. I Mos 1:14 säger Herren, att han har satt månen och solen till att vara ett tecken för att visa på bestämda och särskilda tider. Ordet tecken kan i det här sammanhanget också översättas med signal. Dessa särskilda tider eller högtider, är det hebreiska ordet ”moed”, som helt enkelt betyder ”möte”, eller ”avtalad tid”. Herren har alltså bestämda avtal eller möten med människan. I Luk 21:11 profeterade Jesus, att det i förbindelse med hans komma, skulle ske väldiga tecken från himlen. I dag upplever vi starka signaler och tecken, som vittnar om att Guds folk står inför ett mäktigt avtal och en kommande härlighet med Herren. Det är vårt härlighets hopp, som är en historia och händelse, som Herren redan i förvägen har nedskrivit på himlens sky.  

Kometen Atlas

Kometen Atlas, är en otrolig komet som upptäcktes i slutat av förra året, som här i 2020 har varit synlig från jorden. Men det ser ut som att kometen har vittrats sönder till fem delar, som rusar mot solen. Atlas kommer att vara som närmast solen, den 28 maj, precis på dagen när Shavout/Pingsten startar i Israel. Om kometen överlever solen, kommer dessa fem delar att stå i en precis linje med plejaderna den 31 maj, samma datum dom kristna firar pingst i år. 

Plejaderna (sjustjärnorna) är en öppen stjärnhop i Oxens stjärnbild, som har fått sitt namn efter den grekiska mytologins namn för de sju nymferna, som var döttrar till Atlas. Ur bibliskt perspektiv, representerar dessa sju stjärnor de sju församlingar, som Jesus står mitt ibland i Uppenbarelseboken. En annan intressant detalj är att denna stjärnbild ligger precis 444 ljusår från jorden. Talet 444 är som bekant ett tal som talar och symboliser själva uppryckandet. Att det är fem delar som Atlas nu består av, kan vara en symbol och en bild på de fem förståndiga jungfrur, som hade olja i sina lampor och var redo för brudgummens ankomst. 

Atlas kan alltså vara ett tecken på himlen, som precis i högtiden pingst gör sin ankomst till denne stjärnhop, som alltså representerar de sju kyrkorna i uppenbarelseboken. Är det ännu ett tecken, jämte alla andra, som pekar på pingsten i år som något helt särskilt?  

Den judiska bröllopstraditionen och uppryckandet

Jag har tidigare skrivit ett inlägg om den judiska bröllopstraditionen och uppryckandet, som jag gärna vill dela igen:

Joh 14:1 – Låt inte era hjärtan oroas. Tro på Gud och tro på mig. I min Faders hus finns många rum. Om det inte vore så, skulle jag så ha sagt er att jag går bort för att bereda plats åt er? Och om jag än går och bereder plats åt er, skall jag komma tillbaka och ta er till mig, för att ni ska vara där jag är.

Den äldre judiska bröllopstraditionen, är en fantastisk bild och symbolik på Herrens församling, och själva uppryckandet. Det är den som Jesus refererat till, när han ger löftet och tröstar och uppmuntrar sina lärjungar, att han en dag ska komma tillbaka för att hämta oss till sitt himmelska hem.

Till sin Faders hus


I den judiska bröllopstraditionen har vi brudgummen, som lämnar sin Faders hus för att hitta och förhandla priset med den kommande brudens föräldrar. När priset var bestämt, var paret sedan trolovade. Brudgummen lämnar sedan sin kommande brud, för att åka tillbaka till sin Faders hus för att förbereda ett gemensamt hem. I den tid då de är separerade, förbereder och väntar bruden på att brudgummen plötsligt ska komma igen för att hämta henne hem till sig. När bruden är hämtad, så ska bröllopsfesten hållas. Men i sju dagar är brud och brudgum undangömda för gästerna, som firar denna begivenhet under tiden. När sedan sju dagar har gått, träder brudgummen fram för att visa fram sin brud.


Vi lever vi i en tid av förberedelse och i väntan på det som ska komma. Vi är trolovade med Kristus, där priset är betalt med hans eget blod. På samma sätt som den judiska bröllopstraditionen, kommer Herren plöstligt att hämta sin brud, och gömma henne i 7 år under vedermödans tid. Efter vedermödans tid, kommer vi, tillsammans med Herren, att träda fram inför den här världen. Vi förbereder våra hjärtan och gör oss redo för den dagen. Och i väntans tid ropar vi och ber att den dagen snart ska komma. – ”Kom snart, så vi kan se dig sådan som du är, och få lov att vara tillsammans med dig för evigt”! Brud och brudgum – förenade och tillsammans för alltid. 

Jag har skrivit ett helt inlägg om just den judiska bröllopstraditionen, som man är välkommen till att ta del av här:

Guds rika välsignelse


8 kommentarer:

 1. Det här är starkt, det här måste jag läsa flera gånger. Vart hittar du allt, du borde översätta dettsa inlägg som detta på engelska med audiovoice och några relevanta bilder och basunera ut detta worldwide på youtube också.
  Det är otroligt spännande nu denna tid, om det inte vore för hoppet i Herren skulle det inte finnas den kraft som fortfarande finns. Låt oss be i vandra i konstant fokus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Victor,

   Tack för din uppmuntrande hälsning. När jag skriver, så är det både det jag själv upplever och ser i tiden, eller undervisning jag har arbetat på över en längre tid, men det är också med inpiration från artiklar och andra syskon som studerar tecken på samma sätt som jag. Så det kräver att man följer med och är uppdaterat på vad som händer just nu och om det har någon betydelse för oss som Guds folk, i vår väntan på Herren.

   Ja, det är hoppet och trösten i Herren som bär oss hela vägen fram. Tanken om att vi snart ska se vår frälsare, sådan som han är, gör denna tidens lidande lätt.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  2. Det går inte att läsa länken till Judiska brölloppstraditionen, det blir error.

   Jesus var på ett bröllop och gjorde vin under, men kan inte se att det är någon vigsel utan bara fest, många kristna väljer sambo för att församlingens vigsel inte gäller, då måste en vigselförrättare anlitas, som samtidigt sysslar med vigsel av samkönade.

   Radera
  3. Ja det är sant. Men vad är igentligen att ingå ett äktenskap inför Gud? Är det när man har sex då blir man ett med varandra. I bibeln back in the days så tog männen sig en fru. För ett vittne krävs två personer säger Gud. Där har vi en triangel som är man,Kvinna (inte hen) och Gud.
   Även en ring på fingret är det något bibliskt? Nångon senare tradition va?
   Ge gärna svar på detta för jag tror inte Gud bryr sig om en präst då alla troende är präster under den eviga översteprästen Jesus.

   Radera
  4. Tack för att du påpekade felet. Jag har rättat till i inlägget, så nu skulle det hemskt gärna fungera.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  5. Den judiska bröllops traditionen, är som texten antyder, en judisk tradition som är en social företeelse. Det vill säga, att det var tala om ett beslut eller en överenskommelse, som egentligen var vårt äktenskabslöfte, så det var mer än bara det att bli förlovad. Så när gällder det att bli gift, så har det egentligen ingen skillnad om det sker genom en kyrkligen cermoni, ett brudaköp eller en borglig vigsel, det är löftet som är i fokus - det vill säga skyldigheten och löftet om att förbli ett kött med den man har förenats med.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 2. Guds välsignelse TACK för allt du delar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Marianne,

   Herrens välsignelse, nåd och kraft över dig och i den tid vi lever.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera