måndag 1 februari 2016

På väg mot Harmagedon - Del 1
Var varmt välkomna att del av följande inlägg på hemsidan "Jesus kommer snart":

Mellanöstern skakar och drar världens uppmärksamhet till sig. Det är idag ett landområde som är präglat av krig och total upplösning, där vi ser ett kompakt mörker som sveper in i land efter land.

Jerusalem – en berusningens kalk

Sak 12:2-3 – Se, jag skall göra Jerusalem till en berusningens kalk för alla folk runt omkring. Också Juda skall drabbas, när Jerusalem blir belägrat. Det skall ske på den dagen att jag skall göra Jerusalem till en tung sten för alla folk. Var och en som lyfter den skall göra sig illa på den. Och alla jordens folk skall församla sig mot henne.

Det profetiska ordet är tydligt med att landet Israel, och staden Jerusalem kommer att vara mittpunkt för den kommande utvecklingen i världen. Många menar att nyckeln till hela världsfreden är situationen i Mellanöstern, där en delning av landet Israel och Jerusalem frågan, kommer att vara det som till sist drar länderna mot Israel och det judiska folket.

Det är alltså ingen tillfällighet när vi ser dessa oroligheter, och den turbulenta utvecklingen i Mellanöstern. Det är en del av uppfyllandet av ändetidens profetior, som utöver Jesu dyrbare återkomst, också innehåller striden vid Harmagedon. Då kommer vi att få se ett uppfyllande av Sakarias profetia, som talar om att varje nation till sist kommer att vända sig mot Israel och det judiska folket. Vi är med andra ord med stora steg på väg mot Harmagedon.

Jesus kommer snart!


4 kommentarer:

 1. Ja, Jesus kommer snart!
  Tack Mikael och Herrens rika Välsignelse!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marguerite,
   Tack för din hälsning.
   Ja, det är så sant. Tänk att vi är den generation som kommer att uppleva en befalling, en ärkeängelsröst, en Guds basun. Snart kommer vi äntligen till vårt rätta hemland, och kommer äntligen att få se Herren med våra egna ögon. Vilken dag!!

   Varma hälsningar
   Mikael

   Radera
 2. Ja, det är mycket som skall hända runt det jordiska Israel. Gud styr allt detta helt fullkomligt, långt bättre än vi kan ana och förstå. Tragiskt nog, har många kristna fastnat i det jordiska, och kommit bort från att arbeta på sin frälsning. Men idag kan allt bli nytt! Idag är frälsningen dag! /Stig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Stig,

   Det är en fantastisk påminnelse om att fortsätta ha evighetsperspektiv i våra liv. Just det, att inte bli för uppslukad eller för hemmastad, men vara bevist om att vi är gäster och främlingar och på väg till vårt rätta hemland.

   Herrens rika välsignelse
   Mikael

   Radera