onsdag 15 februari 2017

Jesu återkomst före vedermödan – Del 5 – Pretrib i GT


Ta gärna del av det senaste inlägget på hemsidan Jesus Kommer Snart:


Det här inlägget vill vara en fortsättning på tidigare inlägg, som visar och pekar på ett uppryckande av Guds församling, som sker före vedermödans tid, och före det att Guds domar går ut över jorden.

Jag vill samtidigt ta utgångspunkt i Gamla Testamentet, som visar att den är en skuggbild av NT och att det även där finns spegelbilder och symboler, som pekar på att Herren kommer att hämta sitt folk innan den sista avslutande tiden på jorden.

Församlingen och vedermödan

Genom den sista och 70:e årsveckan, kommer Herren att fortsätta sitt handlande och program med Israel, på samma sätt som han gjorde i GT. För att göra detta, måste han först ta bort församlingen.

Men om vedermödan har med Israel och hennes relation med Herren att göra, så måste uppryckandet ändå vara knutet till, och på något sätt vara representerat i GT.

Skuggbilder i GT

Även om inte uppryckandet bokstavligt talat blir förkunnat i GT, så kan vi ändå se spegelbilder, häntydningar och symboler, på det som senare skulle bli en självklar del av vår tro – nämligen uppståndelsen och uppryckandet av Guds församling.

Vi kommer att se dessa spegelbilder i enskilda bibelverser, och i fantastiska bibelberättelser som Enok, Lot, Rebecca och Isak, Rahab, Rut och Daniel. Det här inlägget kommer att ta utgångspunkt i dessa.

Guds rika välsignelse


Mikael 

4 kommentarer:

 1. Frid och tack för att du varnar!
  Läste härom dagen Mika 7:1-20. Där visar profeten hur det kommer att bli när ”DE FROMMA ÄR FÖRSVUNNA FRÅN JORDEN”. En fruktansvärd tid! Hos Herren finns nåd, men efter den tiden finns ingen frälsning! Hälsningar Marianne

  ”Ve mig! Det är med mig som när frukten är insamlad om sommaren, som när efterskörden efter vinbärgningen är slut. Ingen druvklase mer finns att äta, inget tidigt fikon som jag har längtat efter. DE FROMMA ÄR FÖRSVUNNA FRÅN JORDEN, ingen bland människorna är ärlig. Alla ligger de på lur efter blod, var och en vill fånga den andre i sitt nät. Deras händer är skickliga att göra det onda. Fursten begär gåvor och domaren mutor. Den mäktige kräver öppet vad han har begär till. Så gör de gemensam sak. Den bäste bland dem är som ett törnsnår, den ärligaste värre än en törnhäck. Det kommer en dag för dina väktare, din räkenskapsdag. Då grips de av förvirring. Tro inte på någon vän, lita inte på någon förtrogen. För henne som vilar i din famn måste du vakta din muns dörrar. Ty sonen föraktar sin far, dottern trotsar sin mor, sonhustrun sin svärmor, och var och en har sin egen familj till fiender.

  MEN JAG SKA SKÅDA EFTER HERREN, JAG SKA HOPPAS PÅ MIN FRÄLSNINGS GUD. MIN GUD SKALL HÖRA MIG. Gläd dig inte över mig, du min fiende. Om jag har fallit, skall jag resa mig igen. Om jag sitter i mörkret, är Herren mitt ljus. Eftersom jag har syndat mot Herren skall jag bära hans vrede, till dess att han tar sig an min sak och skaffar mig rätt. Han skall föra mig ut i ljuset, och jag skall se hans rättfärdighet. Min fiende skall se det och täckas av skam, han som sade till mig: "Var är nu Herren, din Gud?" Mina ögon skall se på honom, hur han trampas ner som smuts på gatan. En dag skall dina murar byggas upp. På den dagen skall dina gränser vidgas. På den dagen skall man komma till dig från Assur och från Egyptens städer, från Egypten och ända till floden, från hav till hav och från berg till berg. Men jorden skall bli en ödemark för sina invånares skull. Det blir frukten av deras gärningar.
  Vakta med din stav ditt folk, din arvedels hjord, som bor avskild i skogen, mitt i ett fruktbart land. Låt den gå i bet i Basan och i Gilead som under forna dagar. Liksom i de dagar då du drog ut ur Egyptens land, skall jag låta dem se underbara ting. Hednafolken skall se det och komma på skam, med all sin makt. De skall lägga handen på munnen, deras öron skall bli döva. De skall slicka stoftet som ormar, likt markens kräldjur. Med bävan skall de överge sina hålor, skräckslagna skall de söka Herren , vår Gud. För dig skall de frukta. Vem är en Gud som du, som förlåter missgärning och inte tillräknar överträdelse för kvarlevan av sin arvedel. Han håller inte fast vid sin vrede för evigt, ty han har behag till nåd. Han skall åter förbarma sig över oss och trampa på våra missgärningar. Du skall kasta alla deras synder i havets djup. Du skall bevisa trofasthet mot Jakob och nåd mot Abraham, så som du med ed lovade våra fäder i forntidens dagar.”

  SvaraRadera
 2. Tack käre Marianne för din hälsning och det du delar. Jag hoppas att allt står väl till med dig.

  Ja, samtidigt som att den här hemsidan ska uppmuntra och styrka vår vandring i vårt kommande och vårt saliga hopp, så är det också en varning för det som ligger framför. Vi är dom som ropar att midnattstimmen närmar sig, och att brudgummen kommer snart.

  I flera år har vi upplevt hur Herren har varnet och visat på det mörker och Herrens domar som är på väg. Jesus kommer mycket snart, och därefter kommer Herren att döma jorden genom sigill, basuner och vredesdomar.

  Må vi alla vara nyktra, vakande och väntande i hoppet om Herrens tillkommelse

  Hälsningar
  Mikael

  SvaraRadera
 3. Guds Frid Mikael.

  Tack för den fina sammanfattningen ur GT av det som kommer att ske tiden innan vedermödan samt under den. Det gör att vi förstår sammanhanget mycket tydligare.
  Samt att vi kan förbereda oss på ett bättre sätt. Vi har även tagit del av del 5 – Pretrib i GT

  Vänligen
  J och G

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack kära syskon!

   Vi har ett underbart hopp, att Herren ska ta oss ut ur den här världen, innan dess att natten kommer över den här världen. Jag tycker att det finns så många underbara spegelbilder i GT, som visar och bekräftar att Herren tar bort sin församling från vedermöda, men bevarar det utvalda Israel igenom denna tid.

   Guds rika välsignelse

   Hälsningar
   Mikael

   Radera