onsdag 10 juni 2020

Stormen Christobal - en bild på frälsning och ödeläggelseKära Syskon,

Jag hoppas att ni njuter kärleken och livet i Kristus, och lever i hoppet i Herrens tillkommelse. Vi börjar dra oss mot sommaren och om ett par veckor så börjar semestertiden för allvar.

Stormen ”Christobal”

Just nu upplever vi en tropisk storm i USA som har blivit döpt ”Christobal” som kan föra med sig översvämningar och förödelse. Den kan samtidig vara av profetisk betydelse som kan peka på den tid vi lever i. Stormen nådde USA precis den 7 Juni, som många menar är den egentliga pingsten om man räknar rätt. Den far fram med en hastighet på 50 mph som också kan vara en tillknytning till pingsten. Högtiden infaller sju veckor eller 50 dagar efter Förstlingsfruktens högtid i Pesach (Påsken). Därifrån kommer också det engelska ordet för pingst ”Pentecost” vilket kommer från grekiskan och betyder 50.
Namnet Christobal betyder ”Kristus bärare”. För oss som bär namnet Jesus, kan det vara ett tecken på att han mycket snart kommer för att hämta oss hem. Samtidigt så är det ett tecken på att en storm är på väg, för dom som inte har del i Kristus och gemenskapen i honom.  

Res dig, min älskade, min sköna, och kom!

Höga Visan 2: 11-13 - Res dig, min älskade, min sköna, och kom! Se, vintern är över, regntiden slut och förbi. Blommorna visar sig på marken, sångens tid har kommit och turturduvans röst hörs i vårt land. Fikonträdets frukter rodnar, vinstockarna blommar och sprider sin doft. Res dig, min älskade, min sköna, och kom!

Det här är ett av dom starkaste bibelställen i GT, som symboliserar uppryckandet, och talar om brudgummen som kommer tillbaka för att hämta sin älskade, och brud. Brudgummen kommer i en tid där vintern är över, blommar finns på marken och fikonträdet blommar och skördas. I Israel finns bara två årstider, regntiden, en slags kombinerad höst och vinter, som varar från november till april, och sedan den torra perioden, sommaren, som sträcker sig från april till november. I Israel så får fikonträdet sina första fikon på försommaren, och den stora skörden bärgas i augusti månad.
Här i Höga Visan är det nästan samma ord som Jesus använder när han kallar Johannes till himlen i Uppenbarelseboken, där han säger ”Kom hit upp”. Ett uppryckande, som är en förbild på församlingens uppryckande till Herren. När Johannes kom i anden och blev uppryckt, såg han en öppen dörr i himlen.

Avslutning

Jesus är vår dörr och nyckeln till det himmelska. Samtidigt är den en symbol på, att Herren har öppnat himlens port, för att förbereda brudgummens ankomst. Den andliga vintern är förbi, sommaren, den nya dagen står för dörren, och brudgummen har rättat sina ögon mot sin älskade brud, mot dig och mig. Vi som bär Jesus inom oss, kommer att bli räddade från denna fruktansvärda storm som är väg till vår värld – inte på grund av oss själva, men för att han känner oss vid namn och vi är hans. Allt vi är, är vi på grund av honom, och allt vi har, har vi på grund av vår frälsare. Honom som mycket snart kommer tillbaka, för att rädda sina barn från den kommande vreden.

Jesus kommer snart!

Källa:

2 kommentarer:

 1. Så fantastiskt underbart att läsa Mikael ja jag tror verkligen att det kan vara till denna sommaren som Jesus hämtar hem oss som tillhör honom jag fick en syn när jag låg och sov på eftermiddagen för några veckor sedan som alltid för min del så sker herrens tecken som hastigast han visade mig 2020 i mörkt och THE END skrivet i röd text spännande tycker jag och med tanke på vad som händer i USA i år och med tanke på vad Israel har tänkt att hitta på i juli på västbanken så kan det mycket väl bli som du skrev för bortåt ett halvår sedan någonting att först startar Gog/Magog kriget och någonstans mellan Gog/Magog kriget och det falska fredsavtalet på 7 år så ska herren hämta hem de som tror på och älskar honom enligt den beskrivningen som du skrev då, och den tror jag faktikst mycket på för med tanke på det som händer i vår värld idag och med det som herren har visat och sagt till mig så passar det in med att vi blir hämtade hem till vårt eviga hem hemma hos Jesus i paradiset bort från den här trasiga och onda världen som blir värre och värre av all möjlig förstörelse.
  Guds frid och rika välsignelse bröder & systrar Hälsningar Niklas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Niklas,

   THE END - 2020!

   Åh, vad jag önskar och hoppas att du har rätt broder. Det är ett fantastiskt vittnesbörd och ett tecken från Herren, som visar hur nära vi är denna tidens avslutning. Vi är nära en värld i kaos, Antikrist framträdande och ett totalt mörker över denna jord. Men framför allt är vi så nära vår Jesu dyrbara återkomst.

   Tack igen och Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera