söndag 28 februari 2021

En röst som ropar i öknen!”I GT var det en vanlig sed att man tog bort stenarna från vägen, så det blev lätt och överkomligt för konungen att komma fram. När Johannes vände sig till Israels folk, så var det en besökelsestid för folket - en nådatid för omvändelse och välsignelse.”

Rykten om krig

Det har varit två nyheter på det senaste som har fångat min uppmärksamhet. Den första handlar om den spända relationen mellan Kina och Indien - de två länder i världen med störst befolkningsmängd.

I 1962 upplevde vi det kinesiska-indiska kriget, där länderna stred om gränsen. När Indien gjorde kärnvapenprovsprängningar på 1990-talet, så upprustade man med Kina i tankarna. Kina har gjort anspråk på landområden i nordöstra Indien, och konflikten mellan dessa länder har aldrig lösts.

I 2020 hade länderna konfrontationer vid gränsen, med det dödligaste på 45 år. Här efteråt har det visats sig, att under den konfrontation vi upplevde förra året, var dessa länder nära ett fulltaligt krig. Det är två länder, som båda är rustade till tänderna och kärnvapenmakter.

Ändetidens pest och virusutbrott

I förra inlägget undrade jag mig över den gula hästen i uppenbarelseboken, som är orsak till att en fjärdedel av människan på jorden dör, bland annat genom pest eller virusutbrott. Vi har sett hur snabbt Covid-19 har möjlighet för att sprida sig, och vi förstår hur stor skada den kan orsaka om det skulle vara av mer aggressiv art. När jag läste denne artikel så gav det mig en större förståelse för, att det scenario vi läser om i uppenbarelseboken, varken är omöjligt eller långt borta.  

Det är forskare som varnar för ett nytt upptäckt virus, också kallat ”Nipahvirus”, som kan vara nästa pandemi och ”The Big One”. När man läser om den låter den ganska allvarlig. Viruset är 75 gånger mer dödlig än Covid-19 och medverkar till att hjärnan svullnar upp. Utbrott i södra och sydöstra Asien visar att viruset är extremt dödligt, med en dödlighet på mellan 40 och 75 procent. Det finns ännu inget vaccin mot detta virus.

Avslutning

Johannes betyder ”Gud har förbarmat sig” eller ”Gud är nådig”. Johannes var omtalad i det profetiska ordet som den som skulle gå framför Herren, för att ”bana en väg för Herren och göra stigarna raka” (Matt 3:3).

I GT var det en vanlig sed att man tog bort stenarna från vägen, så det blev lätt och överkomligt för konungen att komma fram. När Johannes vände sig till Israels folk, så var det en besökelsestid för folket - en nådatid för omvändelse och välsignelse. Johannes banade vägen för Messias genom att ta bort dom andliga stenarna i Israel, så när Messias kom, var folket klara till att ta emot honom och hans rike. Jesaja ger en bild av det här och proklamerar, att ”varje dal ska höjas och varje berg ska sänkas, ojämn mark ska jämnas och kuperat land bli slät mark” (Jes 40:4) 

Johannes var en profetisk röst, och hans tjänst var tätt knuten till Messias framträdande. Han blev kallad ”glädjens budbärarinna”, och skulle peka på Herren och säga ”Se, er Gud!”, till folket (Jes 40:9).

En nådatid

I dag upplever vi ännu en nåda och besökelsestid, för den här världen. På samma sätt som när Jesus skulle träda fram för första gången på jorden, så upplever vi en nåd och besökelsestid, här vid hans andra återkomst.

Ett särskilt kall går ut i denna tid, och Herren gör oss uppmärksamma på att ta emot detta nådens förlösande evangelium, så länge det är tid kvar. Det är samtidigt en uppmaning till att göra oss klara till Herrens snara återkomst, då Herren återigen kommer att ”träda fram”. Församlingens är glädjens budbärarinna, den profetiska rösten, och vi uppmanar folket att ”Se och försonas med Herren", som står med utsträckta händer, för att frälsa, befria och hela, varje sargande och törstande själ.

 

Jesus kommer snart!

 

9 kommentarer:

 1. Och på samma sätt som Johannes banade väg för Jesus Kristus och tog bort de andliga stenarna för att bana väg för honom så är det just nu starka krafter som banar väg för Antikrist och hans framträdande tyvärr. Ett exempel på det framgår i Världen idag där det beskrivs hur de stora sociala medieplattformarna nu tar bort kritiska röster när det gäller pandemin och vaccinationen. Det skall styras i en viss riktning som syftar till att alla till slut skall tvingas ta vaccinet. Det talas allt mer om vaccinationsintyg i allt fler sammanhang och fortsätter det i samma takt så är det endast en tidsfråga innan den som inte tagit vaccinet inte ens kan gå in i en matbutik och köpa det mest nödvändiga. Är det detta som är märket vi alla måste bära i ändens tid börjar man undra? Stort tack till dig Mikael för att du oförtrutet fortsätter dela med dig av upplysande och viktiga fakta och kunskaper. Varma hälsningar Björn och Herren Gud vare med dig och alla andra bröder och systrar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Björn,

   Jag är fullständig enig i din betraktelse.

   Det vi upplever just nu, är en generalrepetion och ett snarlikt tillstånd i ett antikristeligt regi. Det finns ingen plats för kritiska röster som inte anammar eller oliktänkande. Friheten och demokratiet sjunger på sista vers. Som jag har skrivit tidigare - om man tror att vi någonsin kommer att gå tillbaka till en normal vardag, så kan man tro om igen. Det stadie vi upplever nu, kommer fortsätta tills uppryckandets dag och Antikrist framträdande.

   För mig är det här ett enda stort tidstecken på att vi när nära nu.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  2. Hoppas verkligen folk och kristna tar covid på allvar, och gör allt de kan för att minska spridningen, man blir förbluffad ibland över vad man läser t o m här, som tex att covid inte är en pandemi och att det inte drabbar kristna, hur tänkte de som skrev det?

   Radera
 2. Angående profetior mm om Ryssland

  Ryssland redo att kapa alla band med EU
  https://nyadagbladet.se/utrikes/ryssland-redo-att-kapa-alla-band-med-eu/

  Ryssland redo att slå av det globala internet
  https://nyadagbladet.se/utrikes/ryssland-redo-att-sla-av-det-globala-internet/

  Önskar er alla syskon en kärleksfull och fridfull vandring nära Herren i hans dyrbara namn JESUS. Amen /Heléne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Heléne,

   Tack för intressanta tidstecken som du delar med oss.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 3. Mycket intressanta länkar där. Ja, motsättningarna mellan Ryssland och Europa/Nato tycks växa och det är farligt. Ett argt och trängt Ryssland är ett farligt Ryssland. Önskar dig detsamma Helene.

  SvaraRadera
 4. "Sportcarl" Det är bättre om Du läser artikeln innan Du skriver. Det står nämligen precis tvärtom vad Du skriver:

  "Vi har sett hur snabbt Covid-19 har möjlighet för att sprida sig, och vi förstår hur stor skada den kan orsaka om det skulle vara av mer aggressiv art."

  SvaraRadera
 5. Bra skrivet Unknown om Sportcarl han är ofta ute och reser/cyklar när han kommenterar vad andra skriver/tycker och har negativa kommentarer om andra för att det inte passar hans sätt att se det allt som oftast till ingens glädje/nytta.

  SvaraRadera
 6. Hej 'anonym' 21:25, du får gärna precisera vad jag är ute och reser/cyklar det jag skrev 22 mars 22:15 står jag för och kan ta fram inläggen när de skrevs här innan, och till 'unknown' 19:44 vill jag säga att mina påståenden inte ett dugg har med artikeln att göra utan tvärtom, läser Mikaels artiklar med stor behållning, dock delar jag inte hans åsikter jämt.
  Guds nåd till er alla

  SvaraRadera