torsdag 15 augusti 2019

Rävar på västmuren i Jerusalem – ett profetiskt uppfyllandeÄr rävar tätt på Västra muren ett profetiskt uppfyllande? Ja, på det sättet kan det vara, och något som samtidigt kan peka på att vi lever i en tid nära Jesu återkomst.

Israel – Guds målstock

Så ofta jag kan, så skriver jag om tidstecken som har med Israel, Jerusalem eller det kommande templet att göra. Om någon har tid och lust, har jag skrivit ett längre inlägg, om just dessa historiska händelser som har med Guds handlande med det judiska folket att göra:


Tisha B´Av

Tisha B´Av, som är den nionde dagen i månaden Av, är en årlig fastedag för judarna, som firas till minne av den första förstörelsen av Jerusalems tempel år586.f.Kr. Det var kungen i Babylonien som brände templet och förstörde Jerusalem. Exakt på dagen, År 70 e.Kr., så förstörde romarna det andra templet när dom brände ner det. Det var också på den nionde dagen i månaden Av, att Spanien i år 1492, utvisade judarna. I år faller detta viktiga judiska datum den 10/11 augusti i vår kalender.  

Rävar på tempelplatsen

Klagovisorna 5:18 - Därför är vårt hjärta sjukt, därför är våra ögon förmörkade, för att Sions berg ligger öde och schakaler (annan översättning: ”rävar”.) strövar där.

På Tisa B´Av, så läser bland annat rabbinerna texten från Klagovisorna, som handlar om att på Sions berg, där templet låg, kommer det att vara så ödsligt att ”rävarna kommer att gå på den”. Man menar då, att om profetian om förstörelse är uppfyllt, så är Sakarias profetia som handlar om templets återuppbyggande närstående.

Jesus kommer snart!


Källa:Inga kommentarer:

Skicka en kommentar