onsdag 24 februari 2016

Milliontals människor hotas av hungersnöd


Upp 6: 8 – Och jag såg, och se: en gulblek häst, och han som satt på den hette Döden, och helvetet följde honom. De fick makt över en fjärdedel av jorden, att döda med svärd och med svält och med pest och genom jordens vilda djur. 

I dag finns det över 850 miljoner hungrande människor över hela jorden, och fler än hälften av dem lever i Asien, och runt en fjärdedel i Afrika söder om Sahara.

Ett absolut kännetecken för den avslutande och sista tiden är global hungersnöd. När den gulableka hästen släpps lös, med själva Döden som ryttare, kommer själva helvetet att följa i hans fotspår. Det betyder, att det är många ofrälsta människor som kommer att få ge sina liv under den här tiden, bland annat genom hungersnöd och svält. Denna ryttare får makt över en fjärdedel av hela jorden, som skulle betyda att 1,7 miljarder människor skulle omkomma i denna tid om det var i dag.

El Niño

El Niño är ett av de kraftfullaste naturfenomen som existerar och påverkar stora delar av världen.  El Niño är en störning i vädersystemet över Stilla havet och som påverkar vädret i hela världen. En del experter uttalar att detta års El Niño är den starkaste i över hundra år.

Just nu hotas omkring 14 millioner människor av hungersnöd i det sydliga Afrika. Bara i landet Malawi är det risk för att upp till 2.8 millioner människor kommer att drabbas av hungersnöd och sjukdomar. Detta väderfenomen har varit med till att göra 2015 till det varmaste året någonsin, där flera länder har fått mellan 20-30 % mindre regn.

Hungerskatastrof i Sydsudan

Samtidigt hotas mer än 2,5 miljoner människor av hungersnöd i det krigshärjade Sydsudan.

Det är FN som beskriver dessa förfärliga förhållanden i det land som de senaste åren har präglats av inbördeskrig och krigsförbrytelser. FN uttalar sig att nästan en fjärdedel av landet lidet av hungersnöd, och cirka 40 000 människor håller bokstavligt talat på att dö på grund av mat och vatten brist.

Tidens tecken pekar på att Jesus kommer mycket snart!

Källa:


3 kommentarer:

 1. När Jesus sedan styr här i 1000 år, skall det bli intressant att se hur väl fördelat allt blir. Egoismen och ondskan, skapar miljardärer vid de fattigas sida.
  /Stig.

  SvaraRadera
 2. Det är fruktansvärda tider vi lever i, Mikael.
  Man blir såå bedrövad...
  Men vi får göra vad vi kan och är satta att vara
  och minnas Jesu ord om att lyfta våra huvuden.
  Tack för att du finns!
  Kram och Herrens Välsignelse!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej käre Marguerite,

   Tack för din hälsning. Ja, jag ger dig rätt. Det är ett mörker som sprider sig i världen, och det är en sådan vånda över allt. Jag försöker att skriva om bara några av de tecken vi i dag ser som pekar på att Herren kommer tillbaka, men det skulle vara omöjligt att få allt med.

   Det är överväldigande och väldigt talande allt det som händer. Det måste vara på det sätt att Herren mycket snart välger att hämta sin brud hem till himlen, och den här världen får uppleva dom.

   Tack för att du påminner oss om att lyfta våra huvuden i förväntan på Herren. Tidens mörker och vårt saliga hopp går hand i hand. Snart kommer vi att se honom sådan som han är.

   Välsignade hälsningar
   Mikael

   Radera