måndag 24 september 2018

Abbas är 99 % enig i ett kommande fredsavtalHär på det sista, har jag i inlägget ”ett kommande fredsförslag” skrivit intressanta nyheter och uppdateringar, som just handlar om fredsprocessen och om det kommande fredsavtalet mellan Israel och arabvärlden. Men dom sista dagarna, och precis upp till fredskonferensen, har det kommit några nyheter som kräver extra uppmärksamhet och notiser.

Abbas är klar till förhandling

Enligt media, är Abbas nu klar till förhandling med Israel. Abbas uttalar sig: ”Vi är redo för förhandlingar med Israel – antingen offentligt eller bakom stängda dörrar”.

Det är en nyhet som vi har hört tidigare, så det är inget nytt i det, men Abbas är pressad från Arabvärlden på ett sätt som aldrig tidigare, där bland annat Saudiarabien är ett av de länder som pressar på, för att Abbas ska vara mer medgörlig. Uttalandet kommer samtidigt efter ett möte med Emmanuel Macron, Frankrikes president, som allt mer kommer med i förhandlingarna. Andra röster i den arabiska världen, säger samtidigt, att Abbas är nu 99 % enig med Israel, när det kommer till det avtal som ska framläggas.

Avslutning

Det börjar verkligen att dra ihop sig, och just denna fredskonferens är högaktuell. Kommer vi att få se ett avtal på plats, och på vilket sätt kommer det att se ut? Kommer det att vara ett 7 årigt avtal som ska känneteckna ”förbundet med de många”, och är det vi ser början på den absoluta avslutningen innan Jesus kommer tillbaka?

Vi lever i profetiska tider, och dom närmaste dagarna kanske vi kommer att bli lite klokare på, hur nära vi egentligen är. Jag kommer naturligtvis att skriva och uppdatera så snart vi vet mera.

Jesus kommer snart!


Källa:


4 kommentarer:

 1. Amen tack för att du delar detta intressanta information GVD rikt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Marianne,

   Stort tack för din hälsning. Just detta är högaktuellt och det blir verkligen spännande att se vad som kommer att bli presenterat på FNs fredskonferans. Alla tecken i dag pekar på Jesu dyrbara återkomst.

   Hälsningar

   Mikael

   Radera
 2. Så spännande!! Tack så mycket för din intressanta blogg som kastar skarpt ljus på Jesu tillkommelse som det för övrigt är ganska tyst om i kyrkorna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid, och tack för din hälsing.

   Lewi Pethrus skrev något väldigt träffande i en bok "Jesus Kommer" från 1912 - ”När alla ropar och säger: `Han kommer!`, då har man anledning tro, att han ännu dröjer, men när alla tiger om saken och just ingen tänker därpå, då kan man vara viss om att han är nära.”

   Jag hoppas och ber, att dessa tecken som vi upplever och ser just nu, kommer att ulösa ett uppvaknande och en väckelse som har med Jesu återkomst att göra.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera