tisdag 16 juni 2020

Uppdatering: Eldring på himlen – Församlingens bröllopsring
Uppdatering:
Denna särskilda solförmörkelse är också synlig i Israel i hela 6 timmar. Den startar precis klockan 07.26 på morgonen, och just talet 726 i den grekiska grundtexten är harpazo, som är vårt ord för uppryckandet. 
Källa: https://www.timeanddate.com/eclipse/in/israel/tel-aviv

Den 21 juni kommer vi att uppleva en ringformig solförmörkelse på himlen, som syns från delar av Östafrika, Indien och Kina. På engelska kallas denna solförmörkelse ”ring of fire”, på grund av den gyllene ring som bildas runt om månen. En ringformad förmörkelse inträffar när solen och månen står i linje, men visuellt är månen mindre än vår stjärna. Det gör att vi får den så kallade ”eldring” runt om månens skiva.

40 dagars varning?

Det var på den 17 dagen i andra månaden på Noas tid, som motsvarade vårt datum den 10/11 maj i år, att Herren öppnade himlens fönster och lät djupets källor bryta fram. Herren lät sedan syndafloden och regnet falla i 40 dagar över jorden. Om man räknar 40 dagar fram med utgångspunkt från den 11 maj, så hamnar vi på datumet den 20 juni, precis dagen före solförmörkelsen. Det som gör detta intressant, är att talet för denna dag är 620, och har betydelsen ”to leave, leave behind” i grekiske grundtexten. Befinner vi oss i en varnings period, som pekar på att Guds församling är på väg att lämna den här världen, för att flyttas till det himmelska?

Förlossning – burning ring of fire

Matt 24:7 - Folk ska resa sig mot folk och rike mot rike, och det ska bli svält och jordbävningar på många platser. Men allt detta är bara början på födslovåndorna

Jesus jämför tidens avslutning och hans återkomst med en födsel, där krig, naturkatastrofer och svält, liknas vid födslovåndor. Själva uttrycket ”burning ring of fire”, är samtidigt en benämning som används vid just en förlossning. Det är den brännande känslan som infinner sig hos kvinnan , precis i slutet av själva födseln när barnets huvud är på väg ut.

Avslutning

Är vi så långt i tidens ände, att själva huvudet är på väg ut, och Jesu återkomst, som är en bild på det förlösta barnet, kan ske när som helst? Är den här eldringen själva bröllopsringen från Herren till församlingen, hans brud, som ett tecken på det kommande himmelska bröllopet?

Niklas, en kär broder, som brukar kommentera efter inläggen ibland, fick en syn för några veckor sedan när han låg och sov. Han fick se ”2020” i mörkt och texten ”THE END” skrivet med rött. Ett fantastiskt vittnesbörd, att Herren talar och visar sina barn att vi är mycket nära själva avslutningen och uppryckandet av Guds folk.

”Hör midnattsropet som ljuder i natten. Lyssna efter ett kommande påbud och dekret – brudgummens återkomst, frälsarens räddningsaktion och morgonstjärnans uppgång. Se, han kommer!”

Jesus kommer snart! 

14 kommentarer:

 1. Guds frid, bröder och systrar vi har en mycket spännande närmaste tid framför oss där det vi alla har längtat efter så länge, mycket väl kan inträffa att vår herre rycker oss bort från den här världen för en underbar bröllopsfest hemma hos vår herre i paradiset tillsammans med alla övriga som avsomnat i tron på sin frälsare som då har väckts upp ur sina gravar som vi då åter får träffa igen för att aldrig mer skiljas igen, i paradiset där allting är underbart topp till tå varje dag i evig tid,ett stort stort tack älskade Jesus för att du gjorde detta möjligt för oss alla som tror på dig och älskar dig mer än på någonting annat.


  Guds rika välsignelse

  Niklas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Niklas,

   Hoppas det var okej att jag delade ditt vittnesbörd om den syn som Herren gav dig för ett par veckor sedan. Den är väldigt stark, och som jag skrev, så är det ett vittnesbörd på att vi lever och befinner oss i den absolut avslutande tiden.

   Ett sommarbröllop? Vi hoppas, tror och längtar!

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 2. Amen Gud välsignar dig rikt FÖLJER allt du tar in och glad att du delar med allt detta Jesus Yeshua kommer snart

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Marianne,

   Tack för din hälnsing, och underbart att du vill vara med på resan, där vi tillsammans bejakar tidens tecken. Vår frälsare kommer nämligen mycket snart. Vi kan aldrig sätta datum, men vi kan se och veta att vi befinner oss i perioden. Och alla tecken pekar på, att den tid är nu och att Herren snart kommer tillbaka.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 3. Svar till Mikael det är givetvis helt okej, det är ju det som är meningen med vittnesbörd och speciellt denna att så många som möjligt ska få chans att ta del av den innan herren kommer åter.

  SvaraRadera
 4. Hur många har MARANATA ROPET inom sig? Hur många har älskat Hans tillkommelse? Hur många har den rätta Anden inom sig?

  Den som icke har Herren KÄR, han vare...FÖRBANNAD. Amen.
  1 Kor.16::22

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din hälsning och ditt inlägg. Jag förstår din bekymring och din nöd, när man upplever den uteblivna kärleken och väntan på Herren. Må Herren dra hjärtan nära honom i den tid vi lever i, så den väntande bruden, endräktigt kan bida och skåda efter vår älskade Herre. Må Herren väcka oss och vår kärlek till honom.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 5. Wow,, vilken nyhet, glädjande.
  Är du medveten om tiden för ditt inlägg, numreriskt värde 555 = christ. Christ är även omnämnt femhundrafemtifemgånger i skrifterna.
  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Victor.

   Jag hade inte sett det innan du nämnde det. Det är ganska otroligt, för det är just det som det här inlägget handlar om - vårt ståndande bröllop med Herren. Underbart!!

   Radera
  2. Tack för ännu en fin artikel! Önskar oss alla fullkomlig kärlek i JESU dyrbara namn. Amen

   Radera
  3. Tack för din välsignade hälsning. Jag önskar också dig Guds kraft, nåd och betingelseslösa kärlek.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 6. Jag hade en syn idag där jag lyftes från marken och marken blev successivt som vyn från ett flygplan. Kanske har med uppryckandet att göra? Guds frid!

  SvaraRadera
 7. Lita på din dröm 10 dagar kvar

  SvaraRadera