söndag 22 februari 2015

Libyen - ett land i kaos och upplösningVi har sett land efter land bryta ut i fullständigt kaos och upplösning, och vi upplever i dag ett Mellanöstern som bokstavligt talat står i brand. Det är ett Mellanöstern där vi ser ett kompakt mörker sprida sig, och ett område som är präglat av krig, anarki och fruktansvärda brott mot de mänskliga rättigheterna.
Nästa land som har störtat ner i totalt kaos är Libyen, som står inför den värsta politiska krisen och den blodigaste våldsspiralen sedan 2011.

Grogrund för terroristgrupper
I söndags publicerade terroristgruppen IS (Islamiska staten) en video där de hänrättar 21 kristna egyptiska kopter. Det här var en handling som bekräftar den bild och utveckling vi har sett i landet de senaste tre åren.

Efter Gaddafis död i 2011 bildades en övergångsregering men som aldrig blev godkänd av kongressen. Sedan dess har Libyen haft två regeringar som ligger i strid med varandra, och som bägge hävdar att vara legitima.
Detta kaos som råder i Libyen har varit ett perfekt utgångspunkt och grogrund för både IS och tusentals av andra militanta grupper, där flera av dem svär trosskap till den islamiska staten. Det gör att vi får en mycket mörk bild av ett sargat land, där det är de civila som får betala ett skyhögt pris för strider mellan grupper som slått om makten.

Libyen – Inkörsport till Europa
http://rt.com/news/233335-isis-islamic-libya-europe/

Libyen ligger i Nordafrika, och i följe IS så kommer Libyen att vara en inkörsport för IS till hela Europa. IS har hotat med att ”översvämma” Europa med en halv millioner terrorister, för att utföra attentat om västvärlden väljer att gå emot dem.
På grund av IS expansion i Libyen, och på grund av landets perfekta läge på den kontinentala tröskel, kan man transportera krigare från Nordafrika och över medelhavet. IS hävdar att inte bara Jerusalem, men också Rom är deras slutmål.  

Gog kriget
Hes 38:5 – Perser, nubier och puteer är med dem, alla med sköld och hjälm.

I Hesekiel 38 finns en profetia som berör Israel och stora delar av Mellanöstern. Denna framtidiga profetia talar om att en koalition av muslimska länder en dag, och i en gemensam agenda kommer att attackera landet Israel.

Ett av de länder som kommer att gå emot Israel för att erövra och tillintetgöra det judiska folket är just landet Libyen. Perser som är nämnda här är ett annat ord för Iran. Nubier är ibland översatt som Etiopien och representerar den svarta delen av Afrika. Put var son till Ham och Mizraim, och tidigare kallades Libyen ”Put”, och representerar den nordliga delen i Afrika.
En möjlig utveckling

I och med att vi kan se att Libyen till sist kommer att stå förenade tillsammans med bland annat Iran, tror jag att det måste betyda att dessa länder till sist kommer få en gemensam religiös agenda. Men det är en agenda som inte skiljer sig från den som finns i dag, som betyder att dessa länder till sist kommer att attackera Israel för att utrota det judiska folket.

Det kan betyda att IS till sist kommer att bli slagna tillbaka för att ge plats för en koalition av arabiska länder med en gemensam politik och religiös agenda. Redan i dag ser vi tio arabiska ledare som står tillsammans i kampen mot IS.
Jag har tigare skrivit om detta tiohorns förbund i ett inlägg som ni är varmt välkomna att ta del av:

Jesus kommer snart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar