måndag 2 februari 2015

Iran har väntat på Saudiarabiens kung Abdullahs död


 
Den saudiske kungen Abdullah avled den 23 januari 2015, och blev ersatt av sin yngre bror Salman på drygt 79 år. Abdullah kröntes och insattes som kung efter sin halvbrors död i 2005.

Iran, och resten av muslimvärlden väntar på deras messias som inom den muslimska världen blir kallad Al-Mahdi, och som är skrämmande lik den som bibeln beskriver som Antikrist. Iran menar själv att deras roll i ändetiden är av stor betydning, och att den saudiske kungens död är nära knuten till islamiska profetior.
Shiamuslimska förutsägelser

Enligt en shiamuslimska förutsägelse är den nuvarande utvecklingen i Mellanöster inte någon tillfällighet. Enligt den kommer radikala sunnimuslimer till sist lyckas att erövra Syrien för en kort tid (Islamiska staten?) och sedan starta en förföljelse mot shiamuslimer och kristna. Den syriske ledaren (som de nu stöder) kommer också enligt denna förutsägelse att bli ihjälslagen i ett borgarkrig under den tiden.
Denna förföljelse kommer att fortsätta till dess att de iranska styrkorna kommer att ingripa på sin väg till Israel för att förstöra Jerusalem. När först Jerusalem är ockuperad kommer denne Al-Mahdi att träda fram.

Saudiarabiens roll
På det sätt som shiamuslimer tolkar profetian, kommer Saudiarabien och kungens död att ha en framträdande roll, och något som kommer att sparka igång ändetidens skeende. Händelsen är så central i dessa förutsägelser att den ”garanterar Al-Mahdis framträdande vid kung Abdullahs död”. 

Andra relevanta händelser som dessa förutsägelser innehåller är både Irans revolution i 1979, Iraks invasion och Saddams Hussains död, och störtandet av den egyptiske presidenten Mubarak. Det finns alltså en stor förväntning inom muslimvärlden att denne Al-Mahdi snart ska träda fram. En ledare som har slående likheter och paralleller med den som bibeln beskriver som Antikrist.
Ta gärna del av följande inlägg jag skrev i 2014, om just Irans och den muslimska världens förväntning på Al-Mahdis snara framträdande.


Jesus kommer snart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar