onsdag 23 september 2015

Ändetidens mörker och Guds härlighetJes 60:1-2 -  Stå upp, var ljus, ty ditt ljus kommer, och Herrens härlighet går upp över dig. Se, mörker skall övertäcka jorden och töcken folken,men över dig skall Herren gå upp, hans härlighet skall uppenbaras över dig.

Tidens tecken profeterar

Bibliska profetior blir uppfyllda i dag, och ger oss en förståelse för den tid vi lever i. Kan vi se tecken som pekar på den tid vi lever i, och har vi en förståelse för det allvar och det andliga skeende som utspelar sig inför våra ögon?

Ändetidens tecken bokstavligt talat ropar ut till oss om Herrens snara ankomst, och denna tidens avslutning. Är vi andligt vakna och väntande i vårt hopp, eller är vi andligt blinda utan förmåga att se det som Gud vill visa och tala till oss om?

Andligt stormoväder på gång

I 2014 upplevde jag att Herren talade till mig om att det är ett andligt stormoväder på väg. Ett stormoväder, där område efter område kommer att skaka och raseras. Dessa hotande mörka moln kommer inte att lätta eller försvinna, men kommer i stället att växa till i kraft, för att till sist att täcka hela himlen.

Det vi ser just nu uppenbara sig är ett förspel och en försmak på det som ska komma. Natten är på väg mot sitt slut, och tiden kommer då ingen kan längre kan verka. Herrens uppmaning att höra vad Anden säger till församlingen, är viktigare och mer betydningsfull än någonsin.

Herrens härlighet

Samtidigt så tror jag att i dessa tider av mörker, så önskar Herren att uppenbara sin härlighet över våra nationer och över varje enskild människa. Där mörkret råder som kraftigast, önskar Herren att hans närvaro och härlighets ljus ska skina igenom.

Har vi förlorat hoppet om väckelsen och människors dyrbara frälsning? Har vi stirrat oss blinda på dessa mörka moln, och glömt att under samma himmel finns millioner av människor som redan lever i ett omslutande kompakt mörker, utan möjlighet för att i egen kraft skingra dessa moln? Har vi slutat tro på en genuin väckelse där människor får sina synder förlåtna i Lammets dyrbara blod?

Frälsningens dörr är öppen

Jag är mer än någonsin överbevisad om att Herren önskar att utgjuta sin ande över allt kött och uppenbara sin härlighet. Väckelse handlar om ett namn, och en person – Jesus Kristus som är frälsningens ark. Han är det levande hoppet som förmår att frälsa, upprätta och skringra mörkret i varje människas liv.

Just nu är frälsningens och nådens dörr är öppen, och Herren önskar inget hellre än att varje människa ska vara en av dem som får följa med när Herren hämtar sin blodköpta brudeskara. Han önskar att församlingens ljus ska skina klart, och att inte någon ska ta miste eller vara i tvivel om dess buskap.

Frälsningens dörr är mer öppen än någonsin, och jag tror att i kontrast till detta kompakta mörker som sveper över världen kommer Herren att svara igen genom tusentals människors frälsning och upprättelse.

"Heal my heart and make it clean. Open up my eyes to the things unseen. Show me how to love like You have loved me. Break my heart for what break Yours. Everything i am for Your kingdom´s cause. As i walk from earth into eternnity"

Jesus kommer snart!

4 kommentarer:

 1. Tack Mikael för dessa Herrens trösteord.

  Frid och all välsignelse i Jesu Kristi namn.
  /lärjungen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lärljungen,

   Och själv tack. Jag har också varit inne och tittat på din fina blogg - "Jesu Kristi Ord" där du också lyfter fram denna underbara sanning om Jesu dyrbara återkomst.

   Allt gott och Herrens rika välsignelse över dig och din tjänst.
   Mikael

   Radera
 2. Amen Mikael!
  Håller med lärjungen; tack för dessa trösteord!

  Tänk den dag när skyn brister och Brudgummen kommer för att hämta sin brud!

  Måtte så många människor som möjligt följa med den dagen!

  I Upp 7:14 och Upp 22:14 står det om de som tvättat sina kläder så de är rena i Lammets blod.


  Gud välsigne dig Mikael!! /Birgit

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Birgit för din hälsning.

   Jag älskar förkunnelsen om Jesu återkomst och vet att vår Herre snart kommer tillbaka, men det kan ändå inte jämföras med betydelsen när det gäller evigheten och människors frälsning.

   Jag är så tacksam för att Herren har gripit tag om muslim världen där vi upplever hur tusentals människor upplever radikala möten med Jesus just nu. Må Herren också se till oss i västvärlden, och förvandla och röra vid många människor innan han kommer tillbaka.

   Guds rika välsignelse
   Mikael

   Radera