söndag 6 september 2015

Damaskus närmar sig profetians uppfyllelse


Jes 17:1 - Se, Damaskus skall upphöra att vara en stad, det skall bli en ruinhög.

I ett tidigare inlägg har jag skrivit om den ännu ouppfyllda profetian i Jesaja 17:1 som handlar om Damaskus totala förstörelse, och hur den ska gå från att vara en stad, till att sluta som en ruinhög.

Hela inlägget om Syrien i profetiskt ljus kan läsas på följande länk:


I det inlägget ställde jag frågan om det till sist är Israel som kommer att tvingas attackera Syrien, och på det sättet fullborda denna profetia om Damaskus förstörelse?

IS kommer närmare Damaskus


”Den Islamiska staten har kämpat mot syriska rebellstyrkor i en stadsdel i Damaskus. Det innebär att jihadister och IS sakta men säkert närmar sig Damaskus, och är närmare stadens centrum än någonsin tidigare.”

I flera år har Syrien varit i centrum för ett landstäckande uppror, och vi har sett hur vi med stormsteg närmar oss själva uppfyllande av denna tusentals år gamla profetia.

Ryska marktrupper i Syrien


Ryssland är nästa stora land som blandar sig i kriget i Syrien. Enligt USA, är Ryssland i full gång med att bygga en militärbas i Syrien för att ge stöd åt Syriens president Bashar al-Assad.

Enligt flera tidningar och sociala medier strider redan ryska marktrupper på syriska sidan mot IS och rebeller. Syrisk tv har sänt inslag som visar hur ryska trupper strider sida vid sida med Assad-regimen. Både stridsplan och fartyg från Ryssland uppges vara på väg till Syrien. Källa DN.se

Dramatiska tider av profetisk dimension

Det är dramatiska tider för Syrien och det syriska folket. Detta land som gränser mot Israel, är ett land som har flera ouppfyllda profetior som har med ändetiden att göra. Profetior som både har med själva huvudstaden, men också för det syriska folket att göra.

Syrien och Damaskus är ett ändetidstecken, som visar och pekar på den sena tid vi lever i. Vi lever i en tid där vi bokstavligt talat ser ändetidens profetior fullbordas och gå i fullbordan.


Jesus kommer snart!

4 kommentarer:

 1. Ja, vi lever i en tid där vi ser ändetidens profetior gå i fullbordan, Mikael!
  Tänk, att vi faktiskt kan få vara med om när Jesus kommer
  och få ryckas Honom till mötes på skyn!
  Det är fruktansvärda tider att leva i nu,
  men samtidigt skulle jag inte vilja leva i någon annan tid,
  om du förstår hur jag menar...
  Vi får verka som aldrig förr att få med så många som möjligt
  och jag tror på en stor skörd i Sveriges land, om än genom nöd...

  Herrens Välsignelse till dig, de dina
  och Tack för det du delar!
  KRAAAM!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frid Marguerite,

   Ja, det är fantastiskt att just vi är den generation som kommer att få lov till att möta vår Herre på en brusten sky. Det är helt fantastiskt och en stor nåd. Särskilt när vi ser hur det närmar sig, och att det måste vara på det sättet att Herren mycket snart kommer tillbaka.

   Jag tror och ber som dig, och många många människors frälsning här den absolut sista tiden.

   Herrens rika välsignelse över dig och din familj.
   Hälsningar

   Mikael

   Radera
 2. Ja, det är ju himla fantastiskt. Det tycker säkert alla syrier också.De som flytt och de som är kvar. Inte! Så lätt att inte vara drabbad och tycka att allt är så fantastiskt. Är det vad som symboliserar en god kristen???

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och välkommen hit.
   Det som är fantastiskt och ger hopp i det mörker som är i världen, är att det visar på att Jesu återkomst är nära. Som jag skriver i mitt inlägg, så är det en dramatisk tid för Syriens befolkning, och ett land som har varit hårt prövat i många år nu. Så när jag skriver ett inlägg om Damaskus, så jämför jag det vi upplever med Bibliska profetior. Så sagt med andra ord, det är inte det att Syrien lider som är fantastiskt, men att det vi upplever visar att just vi, den generation som lever nu, kommer att få se ändtiden utspela sig.

   Hälsningar

   Mikael

   Radera