måndag 6 april 2020

Nisan 17 – Ett profetisk datum som vittnar om frälsningDet ska inte vara något tvivel om att jag tror på ett imminent uppryckande. Det vill säga, att uppryckandet är något som kan ske när som helst, utan några som helst förutgående tecken eller händelser. Herrens församling ska med andra ord leva i en ständig och daglig förväntan till Herrens komma. När det är sagt, så kan jag ändå se, att Herren är ordningens Gud. Vi kan se det i själva skapelsen, och på det sätt Herren använder olika talvärden och tidsperioder. Vi ser det också genom olika datum som Herren använder för särskilda händelser. Gud är ordningens Gud och ingenting händer av en tillfällighet.  

Nisan 17 – Herren särskilda dag

Nu närmar vi oss påsken, och det judiska datumet Nisan 17. I år inträffar Nisan 17 på lördag den 11 april, som tidigare i historien visat sig ha stor betydelse för den profetiska utvecklingen. Några av dom bibliska händelser som vi har upplevt på just den dagen är:

Jesus uppstod från dom döda på den tredje dagen. Jesus var förstlingen som uppstod av de insomnade (1 Kor 15:20). På samma sätt är församlingen också en förstlingsfrukt (Jak 1:18). Den stora frågan är, om kroppen kommer uppstå på samma dag som huvudet för kroppen gjorde det?

Det var samma dag att Noas ark stannade på Araratberget (1 mos 8:4). Den sjunde månaden, blev senare den första (2 mos 12:2).

Israelerna gick in i Egypten på Nisan 17, och exakt på dagen 430 år senare, tagna ut ur den igen.

Ett av dom största miraklen i GT ägde rum på Nisan 17. Det hände när Israel lämnade Egypten och Herren på ett övernaturligt sätt frälste israels barn från att gå under. Herren delade havet och Moses och israels barn gick torrskodda igenom vandmassorna (3 mos 33: 1-8)

Efter 40 år i öknen, lät Herren torka ut vattnet i Jordan, så israels barn kunde komma över till löfteslandet. Dagen före, på Nisan 16, upphörde Herren att sända manna till folket. Det nästa dom fick äta var av förstlingsskörden i landet Kaanan (Jos 5:15)

När Hiskia blev kung, rensade han och fick ordning på templet. Dom första 8 dagarna rensade han templet, och dom efterföljande 8 dagarna helgade han det åt Herren. Nisan 17 var den första dagen efter det att templet var helt återställt. (2 krön 29)

Drottning Esther räddade judarna från undergång. I dagarna upp till Nisan 17 har Esther en tredagars bön och fasta, och träder sedan in framför kungen på den tredje dagen. På Nisan 17, vänds handen mot Haman och han går själv under och judarna räddas. 

Avslutning

Nisan 17 har i historien visats sig vara ett datum där Herren griper in, räddar och frälser sitt folk. Han räddade israelsfolk från Egypten, och lät dom smaka förstlingsgrödan från det nya löfteslandet. Han förde sitt folk genom det röda havet och han rensade och iordningsställde sitt heliga tempel, så det stod klart till denna dag. På samma sätt som Noa befriades från arkens slaveri när den stannade på berget, befriade Herren oss från syndens slaveri flera tusentals år senare, då han uppstod från de döda med dödsrikets nycklar i sin hand. Kommer församlingen att på samma sätt uppleva befrielse från detta jordiska liv, och Herren kommer tillbaka för att frälsa oss från den kommande domen? (1 Tess 1:10) Det är ingen som vet, men vi bidar och väntar på vår frälsare och vår kommande frälsning och befrielse.

Jesus kommer snart!

11 kommentarer:

 1. Hittade länken om tilltalet som Din vän Conrad Utvåg fått;

  Då talade Herren klart och tydligt till hans inre på samma sätt som han gjort det många gånger tidigare:

  ”Året som inleder den sjuttionde årsveckan måste kunna delas med sju. Året som avslutar den sjuttionde årsveckan måste också kunna delas med sju, och det ska vara sju år i mellan”

  Här i september 2014 gick vi in i det judiska året 5775 som efter en sjuårsperiod avslutas med 5782. Bägge årtal kan delas med talet sju. Nästa gång att det sker är först om ytterligare sju år igen.

  http://jesus-kommer-snart.blogspot.com/2014/12/2015-uppryckelse-och-vedermoda.html

  Om det tilltalet stämmer, så är 2021 året. I vilket fall som helst, vi skall vara beredda för närsom… Allt gott i JESU namn <3 /Heléne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Helene för att du delar dina tankar.

   Ja, det finns så många tecken och profetiska ord som vi ska bara uppmärksamma på, exempelvis det ord som Conrad fick.

   Jag tänker att det viktiga är att vi är i tiden runt omkring när vi för allvar kan förvänta att uppryckandet sker. Om det är 2020 eller 2021 vet vi inte, men vi är nära nu och allt pekar på det.

   Herren har gett mig både talet 22, som taler om ett uppryckande, men också talet 21 som talar om dom. Men i princip kan det jo också vara ett årstal utan att jag vet det.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 2. Vilken kalender använder Gud?
  Dom mänskliga använder skottdagar eller skottmånader.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag skriver den här artiklen så tager jag utgångspunkt i den judiska kalendern som är lite annorlunda än den gregorianska kalendern som vi använder. Den hebreiska kalendern tar utgångspunkt i månens faser. Så det är just därför att vi har skottdagar för att kompencera för månkrettsloppet som är cirka 354 dagar och ett solår som är cirka 365 dagar.

   Så därför är det alltid med utgångspunkt i den hebreiska kalendern som jag ser att Herren använder genom tiderna - exempelvis genom Nisan 17 där vi kan se att stora händelser har hänt genom tiden. Men Nisan 17 blir då olika datum med vår tidsräkning för varje år.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 3. En annan intressant nyhet som sker här i påsken, och något som kan vara ett tecken i himlen, är att vi upplever den största supermånen under 2020. Det är andra månaden i rad vi upplever en supermåne, och då inträffade den under judarnas Purim högtid.

  https://www.breakingisraelnews.com/148305/biggest-supermoon-of-2020-to-appear-on-passover-an-end-of-days-omen/

  Guds rika välsignelse

  Mikael

  SvaraRadera

 4. Gud talar med jämna nummer 10 gånger om dagen för mig nu. Det har bara ökat och ökat de senaste veckorna. Gud ger varningar och budskap hela tiden nu. Han ställer allt till rätta inför slutspurten nu när vi springer på upploppet med våran segerkrans. Det är inte så att Gud bara rycker upp sin brud utan att korrigera det som skall korrigeras, likt vilken final eller slutfinisch inför en presentation som helst. Allting bara pusslas på plats nu om man söker och uppmärksammar. Oroas inte, Gud vet om våra pengar rinner ut, om nån förlorar jobbet eller vad än. God of order and timing.

  Kan dessa klockslag detta postades på 05:24 betyda:

  Uttåget ur egypten skedde 5 i led när dom gick ut. Sen symboliserar 5 även andra saker.

  5 i uppenbarelseboken
  Bokrullen med de sju inseglen

   Och jag såg i högra handen på honom som satt på tronen en bokrulle med skrift både på insidan och utsidan, förseglad med sju sigill. 2 Och jag såg en väldig ängel som ropade med hög röst: "Vem är värdig att öppna bokrullen och bryta dess sigill?" 3 Men ingen i himlen eller på jorden eller under jorden kunde öppna bokrullen eller se in i den. 4 Och jag grät bittert över att det inte fanns någon som var värdig att öppna bokrullen eller se in i den. 5 Men en av de äldste sade till mig: "Gråt inte! Se, lejonet[a] av Juda stam, Davids rotskott, har segrat, och han kan öppna bokrullen och bryta dess sju sigill."

  Vilka är dessa 24 äldste? Det fanns 12 stammar i Israel och Jesus hade 12 sändebud. Dessa 24 äldste representerade troligen alla räddade genom alla tider – både före och efter Kristi död och uppståndelse. Det är en symbol för alla friköpta, judar såväl som alla övriga folkslag, som nu tillhör Guds familj. Synen visar att de alla tillber Gud.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid och tack för din hälsning

   Fantastiskt att höra på det sätt Herren talar och förmanar just nu i en tid som denna. Inget tvivel om att vi lever i just slutspurten där segerkransen är inom räckhåll.

   Påsken närmar sig och sedan pingsten som är den judiska högtiden Shavout. Två högtider som på var sitt sätt har symboler och är förebilder på ett uppryckandet.

   För tusentals år sedan gick Moses och Israels barn ut ur Egypten och in i löfteslandet. Vi tror att vi är på väg ut ur den här världen och snart får tåga över jordanfloden in i det förjättade landet.

   En välsignad påsk i Herrens närhet.

   Mikael

   Radera
  2. Amen det låter som starka saker nu, för vi har inte så många olika tillfällen av påsk och olika högtider kvar. Hästarna har väll redan börjat släppas. Är vi under den första hästen pest och död grönaktig färg?
   Hur är det med hästarna släpps dom under vedermödan? Ev betyder det att dem har börjat nu. För att helt vara säkra på det och var vi är i den så är det när antikrist (Obama) sätter sig i templet. Du Mikael som verkligen har koll på alla dessa ting. Vad har Shemitha år att göra med 2020. Gud stänger ner saker tidigare i historien just som detta corona år. Dessutom är 2020 ett jubileår? Är vi i ett Shemitha år?

   Radera
  3. Unknown - en fråga: Vaddå, hur kan du veta att Obama är Antikrist??

   Radera
  4. Hej,

   Med tanke på din fråga med hänsyn till Shemitha. Vi vet att Herren har delat in de bibliska åren i 7 års cyklar där det sjunde året är ett sabbatsår. När det sedan har gått 7 stk. 7 årscyklar, infaller jubelåret, dvs. vart 50:e år.

   Även om vi har sett händelser som tidigare visat att vi har haft sabbatsår, så är det ingen som med säkerhet vet vilken kalender vi ska titta efter. Så när du frågar om året 2020, så kommer det nog an på vem du frågar och jag kan inte se att det finns ett helt säkert svar på det.

   Men en sak är säker. När Jesu återkomst och andra viktiga händelser sker, så kommer det att ge mening i förhållande till Herrens kalender med sabbat och jubileumsår.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 5. Håller med tror absolut inte att Obama är den kommande antikrist som kommer att sätta sig i templet.

  SvaraRadera