onsdag 22 april 2020

Netanyahu och Gantz överens om regering – ett profetiskt uppfyllande?Vi har precis upplevt att Israels premiärminister Benjamin Netanyahu och Benny Gantz bildar en nödregering, där dom kommer att turas om som statsminister. Dom har ingått ett treårigt avtal där Netanyahu och Gantz kommer att leda regeringen i tur och ordning. Som vi vet så har Israel genomfört hela tre palmamentsval utan att har lyckats att få stöd för en regering.

Det som gör den här nyheten väldigt intressant är just rabbinen Yitzhak Kaduris gamla profetia som är knuten till Israels val och messias ankomst. Kaduris profetia blir också citerad i rabbi Sasson Hai Shoshanis bok ”The Covenant of the Persimmon”:

“There will come on the day that to ministers win the government in the land of Israel. Both their names will be Benjamin and neither of them will succeed in establishing their government or kingship.”

“On that day, know and understand that the King Messiah already stands at the doorstep and on the Sabbath afterward he will come and be revealed”.

Om man ska tolka den här profetian, så har den för det första rätt i att vi har två ministrar med samma namn (Benny heter egentligen Benjamin). Ingen av dom två kommer att lyckad med att etablera en regering, vilket heller inte har hänt. 

Sedan säger texten ”on that day”, det vill säga ”på den dagen”, som kan tolkas som att då det äntligen lyckas att bilda regering, är messias återkomst nära. 

Sedan kommer ett radikalt uttalande där det sägs, ”att på lördagen efteråt kommer han att uppenbaras”. Det kan betyda att det är nu på lördag eller lördagen efter att regeringen är på plats. 

Det här är naturligtvis min förtolkning av profetian och allt ska prövas. Men det är en spännande profetia som hittills har stämt. Kan det betyda, att det vi precis har upplevt är ännu ett tecken som pekar på att Jesu återkomst är precis runt om hörnet? En sak är dock säker – Jesus kommer mycket snart!

Mikael


Källa:


11 kommentarer:

 1. Jag hoppas naturligtvis att det är nu i år det ska ske och det passar ju extra bra med tanke på det herren sa till mig en december morgon 2011 att vi flyttar hem till sommaren och nu känns det ju sommar varmt ute och att det är allt mer som kommer fram nu blad växter djur mm i takt med att solen strålar och värmen flödar.

  hälsar
  Niklas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amen! Längtar verkligen, tänker på himlen och de som skall komma varje dag, och de känns som inombords att snart ska nått hända! Tänk att de är en verklighet, mycket snart ska vi få komma till vårt riktiga hem, himlen!
   Amen! Frid!/Micke!

   Radera
  2. Tack Niklas,

   Ja, det känns som att uppryckandet är närstående och kan ske i vilket ögonblick som helst. En underbar tanke!! Vi har ju samtidigt gått in i sommartiden och vädret har ju följt efter. Så det känns som att det är mer sommar än vår. Ja, låt oss se och bida tiden här det närmaste taget.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  3. Guds frid Micke,

   Jag delar fullt ut din längtan efter vår frälsare och det himmelska. Vi är färdiga att bryta upp från det här jordelivet för att vara tillsammmans med alla syskon och vår Herren.

   Vilken dag det ska bli!

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 2. Värt att be och fasta nu i dessa tider.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amen - låt oss ha blicken fäst på vår Herre och dra när till honom. Han vill leda och föra oss igenom den absolut sista tiden innan hans ankomst.

   Varma hälsningar

   Mikael

   Radera
 3. Ljuvligt härligt, JESUS kom snart!
  Vet Du hur gammal rabbinen Yitzhak Kaduris profetia är?

  Önskar er alla Herren Jesus frid, kärlek, nåd och allt allt gott!/Heléne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Heléne,

   Jag vet desvärre inte hur gammal profetian är, eller om den har kommit i omgångar. Det var ju denne rabbi som fick uppenbarat vem messias är, så man kan ju tänka att han blev frälst. Han dog 108 år gammal i 2006.

   Jag skrev ett inlägg om just Kadur och hans profetia i det första inlägget här i januari 2020:

   http://denytterstatiden.blogspot.com/2020/01/utombiblisk-profetia-som-talar-om-ett.html?m=0

   Herrens välsignelse

   Mikael

   Radera
  2. Hur reagerar du på
   https://samnytt.se/ny-dansk-bibeloversattning-vacker-uppmarksamhet-och-kritik/

   Radera
  3. Svar till Anonym: Jag tycker generellt det är enormt vanskligt att ändra på ord. När man gång på gång på gång gör så, så blir det ordet till slut inte igenkännligt. Bättre att utveckla ordet i kommentarer och förklaringar med datumstämpel istället. Tur att sanningen själv kommer snart <3 Guds rika frid, kärlek, nåd och allt gott önskar jag er alla i Jesu namn. /Heléne

   Radera
  4. Guds frid,

   Jag känner inte så mycket till den nya danska bibelöversättningen, men jag har tidigare hört att man inte har använt ordet Israel. Bara det gör att jag håller mig långt borta från den, då det är ännu ett tecken på att man 1. ersätter församlingen med Israel 2. Inte erkänner judarnas rätt till sitt land med alla dets löften och förbund.

   Det är med andra ord ersättningsteologi som inte för någon välsignelse med sig. Både det judiska folket, landet Israel och huvudstaden Jerusalem är fundamentala ting i judarnas historia och med tanke på Guds ord och löften.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera