måndag 1 september 2014

Det kommande fredsförbundet är närstående


 
Dan 9:27 - Han skall stadfästa förbundet med de många under en vecka, och mitt i veckan skall han avskaffa slaktoffer och matoffer. Och på styggelsers vinge skall förödaren komma, till dess att förstöring och oryggligt beslutad straffdom utgjuts över förödaren."

Det arbetas på högtryck just nu för att få igenom ett kommande fredsavtal mellan Israel och Palestina i Mellanöstern.

Vi vet att Antikrist kommer att utmärka sig genom att skapa och genomföra ett falskt fredsavtal som kommer att beröra Israel. Det förbund som Daniel kallar ”förbundet med de många”, betyder att det är ett sammarbete och ett avtal mellan flere olika parter. När vi ser utvecklingen i Mellanöstern på det politiska området, kan vi se att vi kommer allt närmare detta avtal, som kommer att vara starten på den sista och 70:e årsveckan eller vedermödans tid.

Egyptens fredsförlag

Det är högintressant och av stort profetiskt intresse att Egypten precis har föreslagit ett avtal på mellan 5 till 7 år, som ska säkra en vapenvila mellan Israel och Hamas, som alltså är snublande näre det avtal som Daniel talar om i kap 9.


“Israel insists on demilitarizing the Gaza Strip from rockets and missiles, and the declaration of a cease-fire that would last between five and seven years,” he said. “The Palestinian side has yet to compromise on any of the key questions.”

FNs mandat


Abbas, Palestinas president, har också skickat förslag till FN, med ett avtal som skulle innebära 1967 års gränser med östra Jerusalem som Palestinas huvudstad.

The Palestinian daily al-Quds quoted Palestinian sources as saying that Abbas’s new initiative calls for “ending the occupation and establishing a Palestinian state on the 1967 borders with east Jerusalem as its capital.”

För att FN ska genomföra ett förslag krävas minst 50 mandat för att det ska bli godkänt. Är det FN som kommer att spela huvudrollen och vara ramen omkring detta förbund, skulle det med andra ord bli ett ”förbund med de många”.

Netanyahu accepterar fredskonferans

Benjamin Netanyahu antyder, att han nu är villig till att delta i en kommande fredskonferans mellan Israel och moderata arabländer, med hänblick på att skapa fred i Mellanöstern.

Yair Lapid, Israels finansminister uttrycker sin önska och ambition för att skapa en två-stats lösning:

I'm pushing forward the regional conference. We must and we will stay on the course this government was established with - that the two state solution is the only solution. I still think we can advance it.


Vi närmar oss med stora steg den sista årsveckans början, som inleds med Antikrists framträdan och det kommande förbundet.

Jesus Kommer Snart!2 kommentarer:

 1. Mycket intressant, Mikael!
  Jesus kommer snart, Amen,Tack och Lov!
  Vi får leva som att var dag är den sista...
  Herrens Välsignelse och
  KRAAAM från mig!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marguerite,

   Ja, det är VÄLDIGT spännande att se hur Guds profetiska löften bokstavligt talat går mot sin uppfyllelse. Det betyder ju att vi snart kan förvänta att Herren kommer och hämtar oss hem till vår eviga boning.

   Herrens rika välsignelse
   Mikael

   Radera