fredag 12 september 2014

Ekonomisk kollaps i 2015


Ta del av denna mycket intressanta artikel som handlar om en förutsedd ekonomisk kollaps i 2015.
 
 
Genom att studera tidigare konjukturcyklus kan man se att dessa konjunkturer fungerar i en slags sjuårscykel, som betyder att ekonomin på något sätt blir speciellt berörd vart 7 år. Denna utveckling kan man bekräfta och kan spåras helt tillbaka till den stora deppressionen som fick sin början i USA 1929.Sjuårscykel i världsekonomin

Förra gången vi hade en ekonomisk kris var för 6 år sedan i 2008, där vi upplevde finanskrisen och en skakning av världsekonomin, som efter det har balanserat på kanten av katastrof.
 
Dessförinnan, ska vi 7 år tillbaka i tiden till 2001 för att uppleva början på en rejäl nedgång på aktiemarknaden. Det var IT-kraschen som var en finansbubbla som brast, efter extrem spekulation i IT-aktier. Världen upplevde också samma år 9/11. Sju år tidigare på hösten 1994 föll börskurserna handlöst. Börsen nådde då en bottennivå som inte ens nådde samma låga nivå under börskraschen i 1987.
 
Fortsätter vi sju år tillbaka hamnar vi i 1987, och den omtalade ”svarta måndagen”. Det var på hösten den 19 oktober 1987, då den svarta måndagen inträffade och världens börser föll dramatiskt. Fallet som var den näststörsta i börshistorien efter 12 december 1914, som resulterade i att bland annat Stockholmsbörsen gick ned med över 20 procent samma dag.
 
Världsekonomin – ett profetiskt tecken

Skulle det här mönstret fortsätta kommer vi alltså att få se en ytterligare ekonomisk världskris i 2015, och vi står inför en mycket allvarlig situation. Världsekonomin balanserar på kanten till katastrof, och skulle knappast överleva en ytterligare 1929, 1987 eller 2008. Herren skakar allt som inte är byggt på honom, och världsekonomin är under allvarlig skakning.
 
I början av 2014 upplevde jag att Herren visade att vi under de närmaste par åren skulle hålla ett extra öga på världsekonomin och utvecklingen i Mellanöstern. Världsekonomin är ett profetiskt tecken som på ett tydligt sätt visar på den tid vi lever i.

Jesus kommer snart!6 kommentarer:

 1. Ett intressant bibelställe jag tänket på just nu:
  Vart sjunde år skall du låta vara ett friår, och detta är vad som gäller angående friåret: Varje långivare som lånat ut något åt sin nästa, skall då efterskänka sin fordran. Han får inte utkräva skulder av sin nästa och sin broder, ty ett HERRENS friår har utlysts. En utlänning må du kräva, men om du har något att fordra av din broder skall du efterskänka det. (‭Femte Moseboken‬ ‭15‬:‭1-3‬ SFB)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anders,
   Ja, det är ett intressant bibelställe du delar här. På flera stället i bibeln kan vi se att Herren talar om sjuårscyklar, och om det sjunde året som sabbatsåret. Det år vi går in i är just ett sabbatsår eller som det kallas ett Shmita.

   Rune från Ohlins hemsida delar också några väldigt intressanta tankar om just det år som ligger framför som du kan ta del av här:

   http://www.elvorochjanne.se/profetiskt/nyheter/RUNES%20PDF/Runes_14_8_14_Utblick_sabbat5775.pdf

   Med alla tidstecken och allt det vi ser runt omkring oss talar just 2015 för ett väldigt vigtigt och kanske avgörande år. Vi kan inte sätta datum, men visst är tanken för vedermödans början närliggandes, och därmed uppryckelsen av församlingen.

   Om du har ytterligare tankar omkring ämnet är du mer än välkommen att dela detta.

   Herrens välsignelse
   Mikael

   Radera
  2. madeleine från småland17 september 2014 kl. 14:08

   Fundera på ett sådandt totalt sammanbrott ekonomiskt.
   Om allt går så långt ner det kan komma, hur ska folk kunna betala hyran?? Alla dom som är hos kronofogden? Chefer kan inte betala ut någon lön, företag slås igen, socialen har inga pengar att hjälpa för, varorna blir oöverkommliga pgu pris,,,ovs...ovs
   Det kommer ju inte att finnas pengar att betala NÅGOT för,
   Och dom kan ju inte slänga ut alla på gatan o låta 95% av alla lägenheter stå tomma!? Så vida man inte gör alla skuldfria och man kommer in i det nya systemet som vi kristna inte ska befatta oss med,
   Det kan gå mycket tankar hit och dit samtidigt som vi lever i en mycket intressanta tider.
   Men jag tänker på dom som lider av chitzofreni o psykoser som kanske inte få sin medecin,har ingen sådan själv, men dom som har det.
   Jag hoppas på guds helande el att han tar hem människor i en sådan situation.

   Radera

  3. Hej Madeleine,

   Ja, det är en skrämmande tanke när vi ser hur det nuvarande ekonomiska systemet är på väg att upplösas. Det ser samtidigt ut som att de flesta människor inte har en förståelse för hur dårlig världsekonomin egentligen är. Jag ser världsekonomin som ett stort tidstecken som pekar på ett nytt ekonomiskt system som kommer under vedermödan. Samtidigt tror jag att det som gör att vi ännu inte har upplevt en världsvid ekonomisk krash, och Antikrists införande av ett nytt ekonomiskt system osv är uppryckelsen av församlingen.

   När församlingen först är borta från jorden kommer den helige Ande som håller honom tillbaka att träda till sida och vi kommer se en början på Guds domsslut som bland annat innehåller världsvid ekonomisk krash.

   Jesus kommer snart

   Radera
 2. Haha, Ayahuasca... skojar du? "Herren" avser ju vanligtvis (och i detta sammanhang uppenbarligen) den kristna guden, Gud Fader i himmelen! Eller har din fråga en djupare mening: vem är han? Ja, kan någon svara på det?

  SvaraRadera