måndag 15 september 2014

Skökokyrkan intar sin plats


 
Upp 17: 3 – Och jag såg en kvinna sitta på ett scharlakansrött vilddjur som var fullt med hädiska namn och hade sju huvuden och tio horn.
Det är ett stort tidstecken när vi kan se att skökokyrkan samlar sig, och vi ser tydliga förberedelser till det som vi vet ska komma i den sista och avslutande tiden.

När Peres föreslår Påven till att vara ledare i en ny religiös världsorganisation, vet han inte själv hur högprofetiskt och aktuellt detta tilltag är.  

Peres uttalar: -FN har spelat ut sin roll. Det vi behöver nu är en "Förenade religioner", ett FN för religioner. Det skulle vara det bästa sättet att motverka dessa terrorister som dödar och använder religiös övertygelse som ursäkt
Skökan som rider på Antikrist

Skökokyrkan kommer att ha sin storhetstid i den första delen av vedermödan, där hon kommer att vara den samlande faktorn för alla världens religioner, och kommer att samarbeta med Antikrist och den falske profeten.
I Upp 17 kan vi se att skökan rider på det scharlakansröda vilddjuret, som betyder att Antikrist kommer att samarbeta och utnyttja skökan till sin egen fördel i den första delen av vedermödan. En av Antikrists kommande uppgifter blir att förena världens religioner under samma tak. Detta blir en slags världskyrka, eller den yttersta formen för synkretism.

Denna skökokyrka, och detta samarbete kommer att finnas fram till mitten av vedermödan, då Antikrist tillsammans med de tio kungarna kommer att förgöra skökan och det religiösa Babylon, och i stället vänder all tillbedjan till sig själv. Då finns inte längre plats för andra religioner eller något annat kyrkoväsende än honom själv.

Guds dom över skökan
Upp 17:15-16 – Och han sade till mig: "Vattnen som du såg, där skökan tronar, de är folk och människomassor och folkslag och språk. Och de tio hornen som du såg och vilddjuret, de kommer att hata skökan och göra henne utblottad och naken. De skall äta hennes kött och bränna upp henne i eld.

I mitten av vedermödan kommer ledarna i skökosystemet att förlora sin makt, då Antikrist själv tar skökans plats. Tillsammans med de tio kungarna (hornen) så bryter de skökans makt och inflytande och bränner upp henne i eld.
Ledarna i det nyuppståndna romarriket kommer att hata skökan. Så länge som Antikrist har haft nytta av henne, har hon fått lov att rida på vilddjuret och ”hålla fast i tyglarna”. På grund av avundsjuka för hennes rikedomar och henne stora inflytande över jordens befolkning beslutar de att göra en ende på henne.

Skökan och Bruden
Skökan och Guds utvalda brud är varandras motsättningar och kontraster. Skökan symboliserar och representerar all falsk religion, och all avfällig kristendom som funnits genom alla tider och i alla världsriken. Hon bor ”vid stora vatten”, som är en symbol på folkhavet, människomassorna och länder.

Johannes ser henne i öknen som är en bild på den här världen, en plats där det inte finns något liv eller någon möjlighet för livsfrukt. Världens kungar och ledare har horat och berusats sig med hennes otukts vin.

Till det yttre är hon mäktig, och imponerande med glänsande guld. Hon har präktiga kläder och har all världens rikedomar, men hennes inre är fyllt av orenhet, svek, otukt och död. Hon har de heligas blod på sina händer och hennes samvete är svart. På hennes panna är ett namn skrivet: det stora Babylon. 
Dra ut i från henne

Upp 18:4 – Och jag hörde en annan röst från himlen säga: "Gå ut från henne, mitt folk, så att ni inte tar del i hennes synder och drabbas av hennes plågor
Genom alla tider har Guds vädjan och rop till sitt folk varit att dra ut från Babylon, denna världens ande och inte ta del i dess synder. Herren önskar ett helgat och överlåtet folk, som lever mitt i den här världen, men inte är den del av den.

Jesus kommer snart!

2 kommentarer:

 1. Mycket intressant och spännande tid vi lever i.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Tony,
   Jag håller med dig. Sedan jag i 2008 började att studera tidens tecken och jämföra med det vi ser i bibeln, har jag aldrig tidigare upplevt tidstecken så tydligt som vi gör just nu. Det går våldsamt snabbt, och det kan inte vara på annat sätt än att vi med stora steg närmar oss Jesu återkomst.

   Guds frid
   Mikael

   Radera