tisdag 20 september 2016

Gästinlägg av Rune Johansson: Hösthögtiderna 2016 - en signal om finanskrasch?


Ta gärna del i det mycket intressanta gästinlägget på hemsidan "Jesus kommer snart" av Rune Johansson:

http://jesus-kommer-snart.blogspot.dk/2016/09/gastinlagg-av-rune-johansson.html

Där visar Rune, och ger en aktuell genomgång av världsekonomin, och på det sätt att vi kan förvänta att se profetiska tecken här under hösten. 

Skakningar under Herrens hösthögtider

Rune konkluderar att vi tidigare har sett skakningar just under hösten vid Hösthögtiderna. Rune skriver:

"Av Herrens sju högtider är det endast Hösthögtiderna som ännu inte till fullo fått sin profetiska uppfyllelse. De tre Hösthögtiderna består av Basunklangensdag, Försoningensdagen samt Lövhyddohögtiden och pekar mot Jesu återkomst, Israels och världens slutfrälsning samt tusenårsriket inrättande. (3 Mos 23:23-44)

Under perioderna för flera av de senaste årens Hösthögtider har vi kunnat iakttaga hur skakningar skett på flera områden, inte minst ur ekonomiskt perspektiv med turbulenta börser och finanskriser, men även på det seismiska området med kraftiga jordskalv som följd. 

Hela perioden för Hösthögtiderna äger rum under en treveckorscykel och årets Hösthögtid inleds vid solnedgången den 2 oktober och avslutas kvällen den 23 oktober men som i förlängningen fortsätter med den Åttonde dagen. 

Vad talar för ekonomiska skakningar under årets Högtid?

På frågan, vad som talar för en ekonomisk skakning under årets Högtid skriver Rune:

Vad talar då för att årets Högtider kommer att leda fram till globala ekonomiska skakningar, hörde vi inte samma varningar vid föregående års Hösthögtider och avslutningen av den sjuåriga Shemitahperioden? Varnade inte både profana och kristna källor för att en ekonomisk kollaps stod för dörren?

Jo visst var det så och allmänt syntes inga påtagliga tecken på att så skulle ha skett. Studerar vi närmare vad som ägde rum under den aktuella perioden blir dock bilden något reviderad. 

Nedan finner vi några få av en mängd exempel på vad som skedde med de globala ekonomierna under de tre sista månaderna av Shemitahåret från slutet av juni till slutet av september. 

 • Londonbörsen tappade 14 procent av sitt värde. 
 • Parisbörsen förlorade 12 procent av sina tillgångar. 
 • Frankfurtbörsen föll 17 procent. 
 • Shanghaibörsen som hanterar aktiehandlen i Kina, världens största ekonomi, tappade 40 procent av sitt värde. 
 • De globala containerfrakterna minskade med inte mindre än 50 procent. 

Även om vissa index sedan återhämtat tappen så har den globala ekonomin fortsatt att befinna sig i brygga och riskerar inom kort att hamna i ryggläge. Med andra ord innebar hösten 2015 ytterligare förskalv till det kommande huvudskalvet. 

Avslutning

Tillståndet i världsekonomin är ett ändetidstecken som pekar på profetiska uppfyllanden och Jesu dyrbara återkomst. Vi behöver röster som Rune, som kan lyfta upp och peka på det sanna tillståndet, och visa på dessa skakningar som ligger framför oss. 

Jesus kommer snart!

3 kommentarer:


 1. Hej Rune,

  Stort tack för ett mycket intressant inlägg som berör ett mycket vigtigt ämne.
  Herren talade för flere år sedan till mig, att jämte Mellenöstern är världsekonomin ett område vi skulle hålla öga med i förbindelse med tidstecken som pekar på Jesu återkomst och den här tidens avslutning.

  Efter 2008 har världen inte varit sig lik, och på trots av otaliga försök och tilltag, ser inget ut att bita eller få världsekonomin i balans. Den svarta hästen är på väg, som betyder hyperinflation och ett totalt sammanbrott av det system vi känner till, och som sedan bäddar för vilddjuretes märke, och ett nytt kontrollsystem under Antikrist regi.

  Guds rika välsignelse

  Mikael

  SvaraRadera
 2. Vad rekommenderar ni att man praktiskt bör göra förebyggande utifrån dessa varningar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sara,

   Frågan du ställer har jag under de senaste åren fått ett flertal gånger. Det finns heller något standardsvar på dessa frågeställningar. Det är också så när man försöker att ge råd i dessa frågor så blir man genast beskylld för att oroa människor för något som vi kanske inte kommer att drabbas av.

   Idag har man dock, som jag också pekade på i artikeln, målat in sig i ett hörn som man inte kan ta sig ur utan att samhällsstrukturerna globalt kommer att drabbas mycket hårt, händelser som sannolikt kan beskrivas som bibliska skeenden.

   När, inte om, den globala obligationsmarknaden kommer att kollapsa får vi en 2008-års finanskris fast flera gånger värre vilket innebär att i stort sett alla krediter under en tid kommer att frysas.

   Det generella svaret på din fråga blir alltså, tänk efter vad som är livsnödvändigt under en period av i första hand en månad eller så.

   En enkel första åtgärd är att ha tillgång till en viss summa kontanter. Kom ihåg hur befolkningen för ett par år sedan drabbades på Cypern och inte minst i Grekland med stängda banker och strypta bankomater.

   Ytterligare en mycket viktig åtgärd är att försäkra sig om tillgång till rent vatten, utan tillgång till vatten klarar ingen av oss någon längre tid.. Vi vet av erfarenhet också att livsmedelsbutiker i krissituationer länsas på nolltid.

   Vill du fördjupa dig i dessa frågor finns flera bra länkar att ta del av beträffande så kallad ”prepping” vilket då gäller alla former av samhällskriser. En bra sammanfattande artikel finns i länken nedan.

   https://urvaken.com/prepping/preppning-en-sund-nyborjarguide/

   Självklart är inte meningen att du nu skall vidtaga alla dess åtgärder men det är ändå bra läsning som kan ge oss alla en tankeställare om hur sårbart vårt samhälle idag är.

   Avslutningsvis vill jag citera Greg Hunter som varje vecka avslutar sin veckorapport med dessa ord: ”Fear not, prepare yourself mentally, physically and above all spiritually. Fear not, God the Father is in charge”.

   Allt gott, Rune

   Radera