torsdag 8 september 2016

Vittnar blodmåne över Manhattan om en kommande dom?Den 24 augusti, var världen vittne till denna mäktiga syn i New York i USA. Det var en blodmåne som var synlig över Manhattan, och över One World Trade Center. Det här var samma dag som världen upplevde en förödande jordbävning i Italien som krävde cirka 250 människoliv, och ytterligare ett jordskalv i Burma som mätte hela 6.8 på richterskalan.

I dag upplever vi konkreta skakningar över hela vår värld, som vittnar om att vi utan tvivel, är på väg mot en tid där människan kommer att prövas och dömas. Är denna blodmåne ett varslande tecken om den domstid som är på väg in över värld, och kommer vi se ytterligare fruktansvärda skakningar inom en kort framtid?

Bankerna ropar om hjälp

Det är centralbankerna, som har ansvar för den största delen av världsekonomin som slår alarm. Under en tre-dagars konferens är det framlagt en gemensam vädjan för hjälp från respektive regeringar.

Det är den negativa ekonomiska spiralen, som på trots av värdens ansträngelser närmast verkar omöjlig att komma ut ur, som gör att centralbanken ber om hjälp. Bankerna förbereder sig på det värsta i den sista delen av året, där dom varnar för en ekonomisk nukleär vinter, och en EU-apokalyps. Bankerna säger samtidigt att dom är ”förberedda på allting”.  

Venezuela som förbild

Vi upplever en fruktansvärd situation i Venezuela just nu, där landet närmar sig bankrutt och ekonomisk kaos. Mathyllorna är tomma, som tvingar civilbefolkningen i ett desperat letande efter mat för att överleva, där landet upplever plundring av mattransporter och inbrott. Samtidigt kommer rapporter om undernäring, och om en kollaps även inom sjukvården.

Jag tror att det vi upplever i just Venezuela, är en förebild på det politiska och ekonomiska kaos som är på väg in över vår värld. Ett ekonomiskt kaos, som kommer att tvinga människan till bestialiska och desperata handlingar för att överleva, samtidigt så kommer det att öppna upp för ett nytt kontrollsystem.  

Tyskland ber befolkningen förbereda sig på katastrof

Tyskland är ett av de länder som tar steget fullt ut, och börjar nu öppet varna och förbereda befolkningen inför en kommande katastrof. Tyskland har lagt in förslag att ”tyskarna ska börja bunkra dricksvatten och livsmedel, för den händelse att landet skulle hamna i krig eller drabbas av en svår katastrof”

I följe förslaget, ska befolkningen på lämpligt vis uppmuntras att ha två liter vatten per person och dag i icke hälsovådlig kvalitet hemma, till dess att staten vidtagit åtgärder”

Avslutning

1 Tess 5: 1 – Vad åter angår tid och stund härför, så är det icke behövligt att därom skriva till eder, käre bröder. Ty I veten själva nogsamt att Herrens dag kommer såsom en tjuv om natten. Bäst de säga: »Allt står väl till, och ingen fara är på färde», då kommer plötsligt fördärv över dem, såsom födslovåndan över en havande kvinna, och de skola förvisso icke kunna fly undan. Men I, käre bröder, I leven icke mörker, så att den dagen kan komma över eder såsom en tjuv;

Den här världen förbereder sig på det värst tänkliga. Naturkatastrofer, rykten om krig, och en allt mer ostabil världsekonomi, gör att banker och regeringar tar de nödvändiga steg för att förbereda sig på tider av kaos.

Herrens dag, som är en tid av dom, kommer som en tjuv om natten för den här världen. Paulus beskriver den här tiden som undergång, där smärtan kommer lika plötsligt som en kvinna som ska föda. Det är en tid av vrede, där Herren kommer att döma den här världen genom sigill, basuner och vredesskålar.

Jesus kommer mycket snart!

Källa:


2 kommentarer:

 1. Hej Mikael!

  Du skriver: ”Bankerna förbereder sig på det värsta i den sista delen av året, där dom varnar för en ekonomisk nukleär vinter, och en EU-apokalyps. Bankerna säger samtidigt att dom är ”förberedda på allting”. SLUT CITAT

  Tidigare i veckan nådde oss signaler från G-20 mötet i Kina om att citat: “We are living in a global risk society and the three big risks are economic, ecological and security”.

  Senast igår fredag meddelade ECB-chefen Mario Draghi att man fortsätter med förfarandet at köpa företagsobligationer, ja man köper i stort sett allt man kommer över, dock utan att uppnå önskade resultat. Trots dessa åtgärder där man sedan 2015 pumpat in över en biljon euro i systemet varslar Draghi också om att prognosen för den närmsta tiden är ytterligare försämringar. Vi kan ana att nästa desperata åtgärd sannolikt innebär helikopterpengar, gradvis resulterande i hyperinflation.

  Vi lever nu i en mycket obehaglig värld som vilken dag som helst kan implodera. Vi kan vara dagar eller veckor från en ekonomisk härdsmälta. När vi vaknar en morgon kan vi nås av beskedet att en global ”bankholiday” har trätt i kraft, det vill säga alla banker är stängda på samma sätt som tidigare skett på Cypern och i Grekland, en åtgärd som kan fortsätta i veckor eller rent av månader. Samtidigt kommer alla krediter att stramas åt och hela samhällsstrukturen kollapsar på samma sätt som det du beskriver idag sker i Venezuela.

  Vi är nu endast drygt tre veckor från det Judiska Nyåret och därmed inledningen av Hösthögtiderna. Det kommer knappast att förvånande om vi går mot en mycket turbulent höst och vinter.

  Hälsningar Rune

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din mycket intressanta kommentar och inlägg Rune. Jag är av samma överbevisning som du, att vi är på väg mot domstider, där vi kommer att se konkreta områden skaka och system bryta ihop. Där bekräftar ordet att världsekonomin är ett av dem.

   Venezuela är ett skrämmande exempel på hur illa, och snabbt det kan gå, och är i dag ett samfund i kaos.

   Det är profetiska tider, och den här hösten blir högintressant på vilket sätt att Herren kommer att fullborda sitt ord, och bekräfta den tid vi lever i.

   Hälsningar
   Mikael

   Radera